• چهارشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98032210236
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

اگر ادعای دلسوزی برای مردم داریم، از انحصار تنگ‌نظری خارج شویم

اگر ادعای دلسوزی برای مردم داریم، از انحصار تنگ‌نظری خارج شویم

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر ادعا می‌کنیم دلمان برای کشور و مردم می‌سوزد باید از انحصار تنگ‌نظری و انحصارطلبی خارج شویم.

گزارش ایسنا، محمدرضا دارابی، امروز در مراسم افتتاحیه سومین همایش بین‌المللی التهاب سیستم عصبی که در دانشکده علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه «بر خلاف بسیاری موضوعات مثل فرهنگ، اقتصاد و.. که می‌تواند در مرزها محصور بماند، علم مرز نمی‌شناسد»، اظهار کرد: یا ما خودمان تولیدکننده علم هستیم یا شنونده و پذیرنده علم. خوشبختانه ما در هر دو روش، خوب طی طریق کرده‌ایم؛ هم توانسته‌ایم در تولید علم مشارکت کنیم و هم توانسته‌ایم در جهت اهداف جامعه علمی کشور از علم خوب استفاده کنیم.

وی بیان کرد: در زمان جنگ تحمیلی و حتی کمی بعد از آن وضعیت علمی مناسبی مخصوصاً در حوزه پژوهش نداشتیم که دلیل آن هم شرایط خاص حاکم بر کشور بود. بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و باز شدن درهای علمی و پژوهشی و حرکت دانشگاه از دانشگاه نسل یک به ۲، از دانشگاه تربیت نیرو به دانشگاه‌های پژوهش‌گر و تولیدکننده علم حرکت کردیم و توانستیم جایگاه خوبی در دنیا برای کشور ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: همه دانشگاه‌های ایران توانستند جایگاه خیلی خوبی در موضوعات علمی و پژوهشی در بحث دانشگاه نسل دوم ایجاد کنند. امروزه هم حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم و کارآفرین را در دستور کار قرار داده‌ایم که بتوانیم دانش را در خدمت صنعت ببریم. امیدواریم روزی برسد که دانشگاه ما به سمت دانشگاه اجتماعی نسل چهارم حرکت کند.

دارابی عنوان کرد: این کنگره‌ها محلی برای بحث و تبادل نظر و انتقال تجربیات است. وزات بهداشت به دنبال بین‌المللی‌سازی علم است. از اهداف طرح تحول و نوآوری در نظام آموزشی، گسترش امر بین المللی است. می‌شود با دانشگاه‌های دنیا ارتباط پیدا کنیم، به همین دلیل بین المللی‌سازی و کسب اعتبار بین‌المللی از اهدافی است که دانشگاه‌ها در حال حاضر آن را دنبال می‌کنند. اگر می‌خواهیم در زمینه علم حرفی برای گفتن داشته باشیم یکسری معیارها را که می‌توانیم، باید تغییر دهیم. باید ثابت کنیم که جامعه ایرانی هم علم‌دوست و هم علم‌پرور است و ارتباطمان را با دنیا بیشتر کنیم. این کنگره‌ها باید زمینه گسترش همکاری‌های بین رشته‌ای و بین دانشگاهی در داخل کشور و بین الملل باشد.

اگر ادعای دلسوزی برای مردم داریم، از انحصار تنگ‌نظری خارج شویم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر ادعا می‌کنیم دلمان برای کشور و مردم می‌سوزد باید از انحصار تنگ‌نظری و انحصارطلبی خارج شویم. با حفظ معیارها و ارزش‌هایی که به آنها باور داریم خیلی راحت می‌شود معیارها و ارزش‌های ارتباطی را حفظ کرد. در دنیا هم بحث گفتمان را در تمام زمینه‌ها مخصوصاً در مسائل علمی و پژوهشی داشته‌ایم و همکاری کرده‌ایم. به همین دلیل می‌بینیم دانشگاه علوم پزشکی که امروز میزبان این کنگره است در حوزه آموزشی، پژوهشی معیار عینی ارتباطات بین المللی را پیدا و سعی کرده که ارتباطات بین‌المللی داشته باشد.

وی افزود: دانشگاه‌های ما توانسته‌اند جایگاه خوبی در سطح بین المللی پیدا کنند. در علوم اعصاب در تولید علم و مقالات در اسکوپوس (اسکوپوس یکی از نمایه‌های استنادی معتبر و شناخته شده است که اطلاعات کتاب‌شناختی حدود ۶۰ میلیون سند را در خود جمع‌آوری کرده است. اسکوپوس اطلاعات محصولات حدود ۵۰۰۰ ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده است) ایران رتبه ۱۹ جهانی را به خود اختصاص داده و ارتقا پیدا کرده است.

دارابی اظهار کرد: در حوزه آموزشی، دانشگاه جایگاه خیلی خوبی را در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور کسب کرده و در طرح تحول و نوآوری در نظام آموزشی جز دانشگاه‌‎های برتر کشور است. در حوزه پژوهشی هم توانسته‌ایم عملکرد خیلی خوبی داشته باشیم. در رتبه‌بندی تایمز رتبه ۶۰۰-۸۰۰ را هم تراز با دانشگاه علوم پزشکی تهران کسب کرده‌ایم. در بحث تایمز آسیایی هم رتبه ۱۵۰ آسیایی را بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران به دست آورده است.

وی با اشاره به ارتباطات بین المللی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با برخی دانشگاه‌های دنیا بیان کرد: اگر بخواهیم جایگاه خود را در سطح بین الملل به دست بیاوریم باید همت مضاعفی داشته باشیم. انشاالله که این کنگره بتواند به اهداف خود برسد و از نظرات اندیشمندان استفاده کند.

یاد گرفته‌ایم با مراکز علمی دنیا کار کنیم

دبیر سومین کنگره بین المللی التهاب سیستم عصبی گفت: یاد گرفته‌ایم با مراکز علمی دنیا کار کنیم.

محسن فروغی‌پور نیز در این همایش در خصوص نکاتی که باعث متمایز شدن این کنگره می‌شود، اظهار کرد: این کنگره هم برای اساتید با تجربه طراحی شده و هم برای دانشجویانی که در آغاز و میانه راه هستند و قرار است تجربیاتی را از اساتید دریافت کنند و کاروان علمی کشور را قوی‌تر و سریع‌تر جلو ببرند.

وی ادامه داد: این کنگره تنها برای اساتید نیست و فستیوال دانشجویی هم در آن برگزار می‌شود.

دبیر سومین کنگره بین المللی التهاب سیستم عصبی بیان کرد: نکته دوم که در بسیاری از کنگره‌ها وجود ندارد، این است که این کنگره تلفیقی از یافته‌های بالینی و علوم پایه است و کارگاه‌هایی در هر دو زمینه خواهیم داشت.

فروغی‌پور خاطرنشان کرد: نکته سوم آن است که این کنگره تنها مربوط به دانشگاه مشهد به تنهایی نیست و با همکاری مستقیم و فعال دانشگاه مونستر آلمان برگزار می‌شود. این یعنی اینکه ما با هم کار می‌کنیم، زبان تفاهم را خوب بلدیم و یاد گرفته‌ایم با مراکز علمی دنیا کار کنیم و علی‌رغم برخی مشکلاتی که وجود دارد ثابت کنیم در کنار هم هستیم.

وی افزود: آرزو می‌کنم با کمک هم در سراسر جهان بتوانیم دنیایی مهربان‌تر و ایمن‌تر با بیماری‌های کمتر بسازیم و تعهدات خود را به عنوان پزشک، استاد، دانشجو و.. به جامعه بشری انجام دهیم.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha