• چهارشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98080100357
  • خبرنگار : 50072

استرس دوران کودکی موجب احساس درد بیشتر در بزرگسالی می‌شود

استرس دوران کودکی موجب احساس درد بیشتر در بزرگسالی می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس نتایج تحقیقات جدید، استرس مادر در دوران بارداری و استرس دوران کودکی موجب حساسیت بیشتر فرد به درد در زندگی خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ترکیش نیوز، در این تحقیق، بر وقایع استرس‌زا در دوران بارداری مادر، مانند عوارض بارداری، فوت یک دوست نزدیک یا عضوی از خانواده، مشکلات زناشویی، از دست دادن شغل یا سایر مشکلات اقتصادی یا تغییر مکان زندگی و استرس اوایل دوران کودکی تاکید شده است.

محققان حساسیت به درد 1065 شرکت‌کننده را با ارزیابی عوامل ذکر شده بالا، در سن 22 سالگی تحلیل کردند.

راب والر، محقق این پژوهش از دانشگاه کرتین در پرت استرالیا، اظهار کرد: استرس زیاد در زندگی منجر به تغییر در سیستم‌های بیولوژیکی بدن و تا حدودی تغییر ژن‌ها می‌شود.

استرس میتواند فرایندهایی ایجاد کند که ژن‌های مرتبط با التهاب فعال شده و همچنین موجب غیرفعال شدن ژن‌هایی که با عفونت‌ها مقابله می‌کنند، شود. به همین دلیل استرس به طیف وسیعی از بیماری‌های مرتبط با التهاب، دیابت و برخی سرطان‌ها مرتبط است.

والر افزود: یک حالت التهابی می‌تواند سیستم عصبی را تحریک کند و موجب حساسیت بیشتر به درد شود و در نهایت خطر ابتلا به درد مداوم را افزایش دهد.

در این تحقیق دو نوع حساسیت به درد؛ واکنش به فشار خون و واکنش به سرماخوردگی بررسی شد.

نتایج این تحقیق نشان داد، مشکلات رفتاری کودک در سن 2 سالگی با حساسیت کمتر به فشارخون، در سن 22 سالگی و عوامل استرس‌زا در اوایل زندگی و مشکلات خانوادگی با افزایش احتمال ابتلا به احساس درد بیشتر در سرماخوردگی در سن 22 سالگی همراه بود.

در این تحقیق تجربه افراد به دردهای جسمی مانند آسیب‌های دردناک یا جراحی‌هایی که ممکن است کودکان در اوایل زندگی تجربه کنند و بر احساس درد آنان در بزرگسالی تاثیر داشته باشند به دلیل فقدان اطلاعات کافی مورد بررسی قرار نگرفت.

والر گفت: برای برخی از افراد با درد مزمن که زندگی روزمره آنان را مختل کرده، مدیریت استرس در دوران کودکی و دوران بزرگسالی مهم است.

وی در ادامه افزود: مدیریت موفق فرد در کاهش استرس خود می‌تواند کنترل یک فرد بر درد و بهبود کیفیت زندگی وی را بهبود ببخشد.

راهکارهای مدیریت بهتر استرس؛ مراقبه ذهن و تکنیک‌های آرامش، ورزش منظم، عادت‌های خوب خواب، راهبردهای روانشناختی برای ایجاد واکنش‌های مقابله با استرس مثبت و معاشرت با دیگران است.

نتایج این تحقیق در نشریه Pain منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha