• دوشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98082012276
  • خبرنگار : 50081

مسؤول رصدخانه دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد:

گذر عطارد از مقابل خورشید با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست

گذر عطارد از مقابل خورشید با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست

ایسنا/خراسان رضوی مسؤول رصدخانه دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد گفت: گذر سیاره تیر یا عطارد از مقابل خورشید با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست، چراکه نور خورشید و به ویژه پرتوهای مادون قرمز آن که سبب گرمای آفتاب می‌شوند و می‌توانند باعث آسیب به شبکیه چشم و گاه سوختن آن شوند که منجر به نابینایی شخص خواهد شد.

محمد مهدی مطیعی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پدیده نجومی گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید، اظهار کرد: سیارات داخلی مانند سیاره تیر یا عطارد و سیاره ناهید یا زهره در مدار خود به دور خورشید در زمان‌های مشخصی از دید بعضی از ساکنان زمین می‌توانند در برابر خورشید قرار گیرند. 

وی اضافه کرد: در این زمان‌ها اصطلاحا گفته می‌شود این سیارات در حال گذر از مقابل خورشید هستند. این که چرا در هر بار گردش این سیارات به دور خورشید شاهد چنین پدیده‌ای قرار نداریم، به دلیل منطبق نبودن صفحه مداری این سیارات بر صفحه مداری زمین است. بنابراین در هر قرن تنها 13 یا 14 گذر برای عطارد وجود دارد و برای ناهید فاصله بین هر جفت گذر به بیش از یک قرن می‌رسد.

مسؤول رصدخانه دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: با توجه به فاصله زمانی نسبتا زیاد بین گذرهای تیر و خصوصا ناهید این پدیده‌ها جذابیت ویژه‌ای برای رصدگران دارند. ناگفته نماند که به کمک رصد این گذرها و به ویژه گذر ناهید با داشتن اطلاعات نجومی لازم، می‌توان فاصله زمین تا خورشید را تخمین زد.

وی با اشاره به اینکه امروز شاهد یکی از گذرهای سیاره تیر خواهیم بود، بیان کرد: این گذر از حدود ساعت 16:5 تا زمان غروب خورشید در مشهد یعنی حدود ساعت 16:26 قابل مشاهده است. البته این به معنای اتمام پدیده گذر در لحظه غروب خورشید نیست بلکه به دلیل آن که خورشید در این زمان غروب می‌کند پایان گذر از مشهد قابل مشاهده نخواهد بود.

مطیعی خاطر نشان کرد: گذر سیاره تیر با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست. ضمن آن که اکیدا توصیه می‌شود با چشم غیر مسلح به خورشید خیره نشویم، برای مشاهده چنین پدیده‌هایی که با خورشید مرتبط هستند باید حتما از فیلترهای استاندارد مشاهده خورشید به همراه دوربین‌های دو یا تک چشمی مناسب یا تلسکوپ استفاده کرد.

وی عنوان کرد: گذر سیاره تیر با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست. نور خورشید و به ویژه پرتوهای مادون قرمز آن که سبب گرمای آفتاب می‌شوند، می‌توانند باعث آسیب به شبکیه چشم و گاه سوختن آن شوند که منجر به نابینایی شخص خواهد شد. همچنین پرتوهای ماوراءبنفش آن نیز می‌توانند به چشم آسیب برسانند. این آسیب‌ها هنگامی که برای رصد خورشید از دوربین یا تلسکوپ بدون فیلتر استاندارد و مناسب استفاده شود، تشدید خواهند شد.

مسؤول رصدخانه دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد افزود: افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد برای مشاهده این پدیده برنامه‌ریزی کرده است که علاقه‌مندان برای شرکت در این برنامه و انجام هماهنگی‌های لازم می‌توانند از ساعت 8 تا 16 با شماره 05138800466 تماس حاصل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha