• پنجشنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98101208915
  • خبرنگار : 50153

وزیر ارشاد:

آیت‎ الله محقق داماد تا پایان عمر همراه امام بود

آیت‎ الله محقق داماد تا پایان عمر همراه امام بود

ایسنا/قم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سوابق مبارزاتی آیت الله محقق داماد همراهی وی با امام راحل را یکی از نقاط ماندگار زندگی این عالم فقید دانست.

سید عباس صالحی امروز پنجشنبه 12 دی ماه درهمایش «آموزگار فقاهت» آیین نکوداشت مرحوم آیت‌الله سید محمد محقق داماد در پژوهشکده علوم و معارف قرآنی علامه طباطبایی (ره) قم با ذکر این مطلب که قم در۱۴ قرن گذشته مرکزی : برای نشر معارف اهل‌بیت(ع) بوده است، گفت: دومقطع قم ازجمله قرون ابتدایی اسلام و همچنین صدسال اخیر به‌عنوان دوره‌های طلایی این شهر محسوب می‌شود.

وی افزود: حوزه علمیه قم دوره جدیدی از تاریخ علوم را رقم‌ زده‌است که باید این دستاوردهای علمی در صدمین سالگرد تاسیس این نهاد تبیین شده و تلاش برای گسترش این دستاوردها همچنان ادامه یابد.

وی، با ذکر این مطلب که آیت‌الله محقق داماد دراین دوره صدساله تاسیس حوزه علمیه قم یکی از نمادهای «قم جدید» به شمار می‌آید، بیان کرد: اگر بخواهیم چند شخصیت تراز اول را برای این دوره طلایی حوزه علمیه قم معرفی کنیم، به‌طورقطع، یکی از آنان مرحوم محقق داماد است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری به‌عنوان موسسه حوزه علمیه قم، بذری را در این شهر کاشت که شاهد رویش‌های پیوسته هستیم؛ مرحوم آیت‌الله سید محمد محقق داماد از جهات مختلف، امتداد دهنده راه آیت‌الله حائری بود.

وی اظهارکرد: این عالم بزرگ از معدود کسانی است که مسلک آیت‌الله حائری را در تمام ابعاد زندگی خود به نمایش درآورد. شیوه زندگی ایشان برای همه فضلا یک الگو است.

وزیرا فرهنگ و ارشاد اسلامی با ذکر این مطلب که ۱۰ مرجع صاحب رساله مبرز و همچنین مجتهدان و فضلای برجسته حوزه علمیه قم ازجمله شاگردان آیت‌الله محقق داماد بوده‌اند، تصریح کرد: این موضوع نشان از جایگاه علمی و شاگردپروری این عالم برجسته است.

صالحی یادآورشد: حوزه تدریس و برداشت‌های علمی این عالم، توجه به قرائن محفوظ به روایات، توجه به عرف در فهم مفاهیم و همچنین توجه به قرآن به‌عنوان منبع استنباط و حکم شناسی از جمله روش‌های علمی مرحوم محقق داماد است.

وی ادامه داد: انتشار تقریرات دروس مرحوم آیت‌الله محقق داماد فرصت مناسبی برای عرضه مکتب فقهی این عالم برجسته به مراکز علمی و حوزوی کشور فراهم می‌کند.

صالحی با اشاره به همراهی و همدلی آیت‌الله محقق داماد با امام خمینی(ره) گفت: در دوران مبارزات انقلاب اسلامی، آن مرحوم  همراهی بسیار با معمار کبیر انقلاب داشت و این همراهی تا آخرین لحظه عمر ایشان ادامه پیدا کرد.

وی با اشاره به سوابق همراهی وی با امام راحل بیان کرد: همراهی پیوسته آیت‌الله محقق داماد با امام خمینی(ره) موجب شد تا رژیم شاهنشاهی کینه‌ای عمیق از این عالم برجسته داشته باشد.

وی در پایان مردم داری را یکی از خصایل برجسته آن مرحوم دانست وگفت: قم جدید در صدسال اخیر، ستارگان بسیاری در آسمان علم و فقاهت داشته که بی‌تردید آیت‌الله مرحوم محقق داماد یکی از این ستارگان فروزان است که جای آن داشت در این همایش این چهره فروزان برای مردم بیش از پیش تبیین شود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha