• چهارشنبه / ۶ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99010602877

استاندار کرمان:

شرایط بحرانی از کرونا ویروس در کرمان شاهد نیستیم/بارندگی سوم فروردین فراتر از پیش‌بینی هواشناسی

شرایط بحرانی از کرونا ویروس در کرمان شاهد نیستیم/بارندگی سوم فروردین فراتر از پیش‌بینی هواشناسی

ایسنا/کرمان استاندار کرمان با اشاره به اینکه بارندگی سوم فروردین فراتر از میزان پیش‌بینی هواشناسی بود، اظهار کرد: در عین حال هشدارهای لازم به مردم داده شد، اما گاهی مردم حاضر نمی‌شوند خانه‌ها را ترک کنند. 

دکتر محمدجواد فدایی ظهر ششم فروردین ماه در نشست ویدئوکنفرانس با رئیس جمهور با موضوع مدیریت بحران سیل و کرونا ویروس عنوان کرد: سوم فروردین ماه امسال بارندگی شدیدی در استان داشتیم و چهار شهرستان جنوبی کرمان را طی چند ساعت درگیر سیلاب شدند.  

وی با اشاره به اینکه شهرستان رودبار جنوب در فروردین و دی ماه سال گذشته هم شاهد سیلاب بود اظهار کرد: در دهه های گذشته سیل‌بند «خُرَم« به طول ۴۰ کیلومتر در بالادست زمین‌های کشاورزی شهرستان جیرفت احداث شده که از آن تاریخ کل دشت جیرفت را محافظت کرده است، این سیل‌بند باید تا جازموریان ادامه می‌یافت که متاسفانه باقی‌مانده است. 

استاندار کرمان، تکمیل سیل‌بند «خُرم» را برای رفع اساسی مشکل سیل جازموریان موثر دانست و بیان کرد: با حدود یک هزار میلیارد تومان می‌توانیم این سیل بند را تکمیل کنیم که منابع مالی آن را هم در استان داریم، ضمن اینکه ۲۵۰ میلیون مترمکعب هم در سال ذخیره آبی برای ما به همراه خواهد داشت این در حالی است که اگر بخواهیم این میزان آب را از دریای خلیج فارس به استان انتقال دهیم، ۲.۵ میلیارد دلار برای ما هزینه خواهد داشت.  

فدایی با بیان اینکه منابع لازم برای تکمیل سیل‌بند جنوب در استان کرمان وجود دارد، ادامه داد: در سال ۹۸، یک هزار میلیارد تومان مازاد وصول مالیات در استان داشتیم که مبلغی از آن به استان بازنگشت، فروش معادن استان هم سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان است که طبق قانون یک درصد آن را می توانیم صرف پروژه های استان کنیم.

استاندار کرمان با تاکید بر اینگه اگر سیل‌بند خرم تکمیل شود در آینده شاهد سیل‌های منطقه جنوب کرمان نخواهیم بود اظهار کرد: در سیل ابتدای سال جاری، ۲۰ درصد شهر کهنوج تا یک متر دچار آبگرفتگی شد و ۱۷۰۰ واحد مسکونی آسیب دیدند و همچنین در شهر زهکلوت هم با ۶ هزار نفر جمعیت تا ۴۰ درصد دچار آبگرفتگی را شاهد بودیم.  

عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با اشاره به اینکه بارندگی سوم فروردین فراتر از میزان پیش‌بینی هواشناسی بود، اظهار کرد: در عین حال هشدارهای لازم به مردم داده شد، اما گاهی مردم حاضر نمی‌شوند خانه‌ها را ترک کنند ضمن اینکه بعضی اتفاقات پیش بینی نشده هستند، در سیل‌بندهای بالادست زهکلوت قبلا تخریب شده و ورودی آب بیشتر از پیش‌بینی بود. 

فدایی درباره تلفات جانی سیل سوم فروردین ماه نیز گفت: تلفات انسانی در سیل سوم فروردین نداشتیم، اما امروز صبح (ششم فروردین) فردی به دلیل فرو ریختن سقف خانه به دلیل خیس خوردگی، فوت کرده است. 

استاندار کرمان ساخت و سازها و کشاورزی غیرمجاز در مسیل رودخانه‌ها را نیز مشکل‌ساز دانست و تصریح کرد: بعضی از کشاورزی‌های آسیب دیده در سیل اخیر زهکلوت، غیرمجاز و در مسیر رودخانه‌ها بوده که باید در قوانین فکر دقیقی برای آن شود. 

استاندار کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود در نشست ویدئو کنفرانس با رییس جمهور به گزارشی از وضعیت بیماری کرونا ویروس در استان کرمان پرداخت و افزود: ۱۲ بهمن سال گذشته اولین جلسه را در زمینه مقابله با کرونا ویروس داشتیم و تصمیمات اولیه برای مقابله با آن در استان گرفته شد و از سوم اسنفد ماه نیز یک روز در میان جلسه ستاد برگزار شده و تصمیمات متعددی اتخاذ گردید.

فدایی به وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان کرمان اشاره کرد و گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا ویروس تعداد مراجعه بیماران حاد تنفسی در استان کرمان به بیمارستان ها یک هزار و ۴۸۰ نفر بوده که ۹۳۴ محتمل کرونا بودند و تاکنون جواب تست ۱۹۲ نفر مثبت اعلام شده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۳۸ نفر از این افراد بهبود یافته و ترخیص شده‌اند و ۳۱ نفر نیز هم اکنون در بیمارستان‌ها بستری هستند افزود: مجموع فوتی‌های کرونا ویروس در استان کرمان از آغاز اپیدمی تاکنون ۲۳ نفر بوده است. 

استاندار کرمان با اشاره به اینکه ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی آماده برای بستری مبتلایان کرونا ویروس در استان داریم که در حال حاضر ۱۹۵ تخت یعنی زیر ۱۰ درصد آنها اشغال هستند تصریح کرد: ۱۵۰۰ تخت پشتیبان و ۳۰۰۰ تخت نقاهتگاه پیش‌بینی شده که اکنون ۸ نفر در نقاهتگاه بستری هستند. 

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه شرایط بحرانی و نامناسبی از کرونا ویروس در استان کرمان شاهد نیستیم و امور کنترل شده و بیماران و افراد بستری نسبت به امکانات پیش‌بینی شده خوب است ادامه داد: نیاز استان کرمان ۲۰۰ هزار ماسک در روز است که ۳۰ هزار ماسک در استان تولید می‌شود و نیاز به الکل استان نیز ۶ هزار لیتر است که هم اکنون ۳ هزار لیتر آن در استان تولید می‌گردد. 

فدایی به اجرای طرح غربالگری در استان کرمان اشاره کرد و گفت: در این طرح که به شکل تماس تلفنی مراقبان سلامت با خانوارهای تحت پوشش صورت می‌گیرد، تاکنون یک میلیون ۷۳۶ هزار و ۷۴۱ نفر از جمعیت استان کرمان مورد کنترل قرار گرفته اند ضمن آنکه در ۷۵ مرکز سرپایی و ۱۶ ساعته استان نیز تاکنون ۱۳ هزار و ۱۵۳ نفر و پایگاه های های ارتش نیز ۱۰ هزار و ۷۶۱ نفر مراجعه داشته‌اند. 

عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با فعالیت کادر درمانی استان کرمان در راستای مقابله با این ویروس اشاره کرد و گفت: یک هزار و ۵۰۰ پزشک و پرستار در مجموع در استان در طرح مقابله با کرونا ویروس حضور دارند که ۱۵ نفر از آنها آلوده شده‌اند که ۴ مسئول و ۱۱ پرستار هستند و وضعیت عمومی خوبی هم دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha