• شنبه / ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99032414693
  • خبرنگار : 50233

رئیس جهادکشاورزی استان ‌خبر داد:

توسعه پسته‌کاری در 7 شهرستان سمنان/تولید پسته استان 2 برابر می‌شود

توسعه پسته‌کاری در 7 شهرستان سمنان/تولید پسته استان 2 برابر می‌شود

ایسنا/سمنان رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان گفت: تولید پسته در این استان با به ثمرنشستن باغات جدید ظرف پنج سال آتی به دو برابر افزایش می‌یابد.

سیدحسن میرعماد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هفت شهرستان از هشت شهرستان این استان قابلیت کشت این محصول مهم و پرسود را دارد.
وی از پسته دامغان به عنوان یکی از مرغوب‌ترین پسته‌های جهان نام برد و افزود: برخلاف گذشته دیگر پسته در استان سمنان محدود به این شهرستان نیست و امروز در همه شهرستان‌های استان به جز شهرستان مهدیشهر که شرایط آب و هوایی متفاوتی دارد کشت این محصول افزایش یافته است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان از پسته به عنوان یکی از محصولات موثر در توسعه استان نام برد و خاطرنشان کرد: باغات پسته در استان در چند سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته تا آنجا که با بهره‌برداری از این باغ‌های جدید و به بار نشستن نهال‌های کشت‌شده، میزان تولید پسته در استان در آینده به دو برابر خواهد رسید.
وی با اشاره به نیاز آبی کم این محصول تصریح کرد: با وجود نیاز آبی کم، این محصول ارزش افزوده بالایی دارد و از همین رو کشت این محصول ظرفیت بالایی برای توسعه بیشتر در استان دارد.

وی همچنین با بیان اینکه علاوه بر پسته، زیتون نیز در استان جای خود را باز کرده اظهار کرد: استان سمنان به ویژه در شهرستان‌های غربی و مرکزی، از ظرفیت قابل توجهی در تولید زیتون برخوردار است.

میرعماد از وجود 5000هکتار باغ زیتون در این استان خبر داد و گفت: بخش عمده این باغ‌های زیتون، بارور هستند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان متوسط عملکرد زیتون در هر هکتار از باغ‌های این استان را افزون بر دو هزار کیلوگرم در هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: ارقام زرد، روغنی، میشن و مانزانیلا و...از جمله ارقام کشت‌شده زیتون در این استان پهناور هستند که  عمدتا با هدف تولید روغن زیتون کشت شدند.

وی از وجود مراکز فرآوری و استحصال روغن خوراکی زیتون در استان سمنان خبر داد و افزود: امروزه واحدهای فرآوری در زمینه استحصال روغن در استان و از جمله در سمنان، آرادان، سرخه و ...فعالیت دارند. ضمن اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی متعددی در حوزه پسته نیز در استان و از جمله در دامغان فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه پسته استان بیشتر تازه‌خوری می‌شود ادامه داد: در حال حاضر بیش از 30 واحد سورتینگ پسته در شهرستان دامغان وجود دارد که جوابگوی نیاز استان است و به نظر می‌رسد با توجه به تولید 63هزار تنی فعلی پسته، همین واحدها جوابگوی شهرستان دامغان به عنوان قطب تولید پسته استان باشد.

این عضو کارگروه اشتغال استان با اشاره به سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان از حمایت از این بخش از سوی دولت خبر داد و افزود: دولت طی سال‌های اخیر حمایت تسهیلاتی خوبی از اشتغال روستایی و عشایری داشته است.

وی از افزایش 12 هزار همکتار به باغ‌های استان در یک سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در سال 98 بیش از 30 هزار هکتار از باغ‌های استان اصلاح شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha