• شنبه / ۲۸ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99042820604

«موتابی» هنر مردمان قدیم بفروئیه‌ی میبد

«موتابی» هنر مردمان قدیم بفروئیه‌ی میبد

ایسنا/یزد هنر «موتابی» منطقه‌ی بفروئیه کهن‌شهر میبد با وجود سابقه‌ای به درازای چندین قرن، این روزها غریبانه در حال گذران روزگار است.

 «موتابی» هنری قدیمی در شهر بفروئیه واقع در شمال غربی میبد در استان یزد است که هرچند تا دهه‌ها پیش کسب و کاری پر رونق در این منطقه بوده ولی اینک غریبانه روزگار می‌گذراند و تعداد اندکی از مردمان این دیار همچنان در این حرفه فعالیت دارند.

موتابی در واقع فرآیند ریسیدن موی بز به منظور بافت محصولاتی مانند چادرهای عشایری و طناب است که به وسیله دست و چرخ دستی انجام می‌شود. البته موتابی جزو خانواده صنعت ریسندگی محسوب می‌شود با این تفاوت که برای ریسندگی دستی، از دوک و برای موتابی از دستگاه پیچیده‌تری استفاده می‌شود و از طرفی دیگر، در ریسندگی با دوک از پنبه و در موتابی از موی بز به عنوان ماده اولیه بهره گرفته می‌شود.

مهمترین کاربرد محصول موتابی، در بافت سیاه چادر عشایر است چرا که با توجه به خاصیت موی بز، بافته‌های چادر در هنگام هوای گرم حالت انبساطی پیدا کرده و منجر به خنکی هوای داخل چادر می‌شوند و در هنگام بارندگی هم این بافت منقبض شده و مانع از ورود آب به داخل چادر خواهد شد.

 سنت بافت چادر از موی بز، سابقه‌ای دیرینه دارد و این سنت تا به امروز، بدون هیچ تغییری ادامه یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha