علی رخ افروز در گفتوگو با ایسنا، در خصوص سطح زیر کشت محصول انگور استان، گفت: باغات غیربارور انگور استان شامل ۲۶۱ هکتار و باغات بارور نیز بالغ بر ۱۷ هزار هکتار است.
وی در خصوص میزان تولید انگور استان در سالجاری، اظهار کرد: میزان تولید انگور در سالجاری بیش از ۳۰۵ هزار تن برآورد میشد اما با توجه به نابودی ۳۲ تن محصول در اثر سرمازدگی و تگرگ، میزان تولید انگور به ۲۷۳ هزار تن رسیده است.
وی با بیان اینکه میزان عملکرد محصول انگور استان، ۱۸ هکتار در هر تن است، افزود: ۱۵ درصد از محصول انگور استان به صورت تازه خوری و مصارف محلی چون غوره و دوشاب استفاده شده و ۸۵ درصد باقی معادل ۲۳۲ هزار تن انگور به کشمش کالیفرنی و تیزآبی تبدیل میشود
رخ افروز در خصوص کیفیت انگور استان برای تولید کشمش، اظهار کرد: انگور و فرآوردههای آن شامل سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب میشود و آذربایجان شرقی نیز از نظر سطح زیرکشت تولید انگور و فرآوردههای آن جایگاه ویژهای در کشور دارد.
وی ادامه داد: اغلب کشمشهای فراوری شده استان به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه و برخی نیز به کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر میشود.
وی گفت: فعالان بخش کشاورزی استان علاوه بر فرآوری انگور تولیدی استان بخشی از تولید استانهای همجوار را نیز خریداری کرده و به محصول صادراتی تبدیل میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص ارقام تولیدی کشمش و انگور استان، اظهار کرد: رقم بی دانه (کشمشی) ۹۰ درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل میدهد و ۱۰ درصد باقی نیز شامل ارقامی چون فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته چین، شاهانی، قورا شیرین یا تبرزه، قره ازوم و خلیلی است.
وی متذکر شد: شهرستان ملکان با تولید ۱۸۷ هزار تن رتبه اول تولیو انگور استان را به خود اختصاص داده و شهرستانهای مراغه با تولید ۳۱ هزار تن و بناب با ۲۵ هزار تن پس از ملکان در تولید انگور استان پیشتازی میکنند.
انتهای پیام
نظرات