• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۹ / ۲۰:۵۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 99070806436
  • خبرنگار : 71461

صالحی:

با ارتحال آیت‌الله تسخیری زبان گویای جهان اسلام را از دست دادیم

با ارتحال آیت‌الله تسخیری زبان گویای جهان اسلام را از دست دادیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهلمین روز از درگذشت آیت‌الله تسخیری گفت: بی‌تردید ارتحال این عالم ربانی برای جهان اسلام ضایعه بزرگی است و ما یک زبان گویا را از دست دادیم‌ که ممکن است به راحتی قابل جبران نباشد، امید است نوع نگاه ایشان را در جامعه نخبگانی و فرهیخته اسلام تدوام ببخشند.

صالحی:
 
آماده ارسال//با ارتحال آیت‌الله تسخیری زبان گویا جهان اسلام را از دست دادیم
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهلمین روز از درگذشت آیت‌الله تسخیری گفت: بی‌تردید ارتحال این عالم ربانی برای جهان اسلام ضایعه بزرگی است و ما یک زبان گویا را از دست دادیم‌ که ممکن است به راحتی قابل جبران نباشد، امید است نوع نگاه ایشان را در جامعه نخبگانی و فرهیخته اسلام تدوام ببخشند.
 
به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی امروز در ارتباط زنده تصویری به مناسبت چهلمین روز از درگذشت آیت‌الله تسخیری مشاور عالی رهبر ایران در امور جهان اسلام گفت: آیت‌الله تشخیری مرد جهاد و مقاومت بود و در دهه‌های مختلف حیات خود در ایران و عراق این جهاد را ادامه داد.

وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی آیت‌الله تسخیری تصریح کرد: این عالم بزرگ مرد گفت‌وگو بود، از این نظر شخصیت‌های کمی داریم یا در دهه‌های اخیر می‌توان گفت چنین شخصیتی را نداشته‌ایم، آنچه ایشان را از دیگران متمایز می‌کند این است که آیت‌الله تسخیری اولا با تمام وجود معتقد به گفت‌وگو بود و در این مسیر خستگی‌ناپذیر نشان داد، در پنج دهه اخیر در داخل و خارج کشور فعالیت ایشان در حوزه گفت‌وگو بیانگر همین امر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باوجود شرایط جسمی سختی که در این اواخر برای ایشان به وجود امده بود در فضاهای ارتباطاتی جهان اسلام حضور داشت. محتوای غنی ایشان در فضای گفت‌وگوها، تلسط بر دانش‌های اسلامی و فضای اجتماعی و سیاسی جهان اسلام و علاوه بر این اعتقاد به گفت‌گو و محتوای دانشی وی نیز ارجمند و قابل توجه بود، در محافلی که حضور پیدا می‌کرد مخاطبین متوجه می‌شدند که با چه شخصیت فرهیخته و دانشمندی مواجه هستند.

صالحی یادآور شد: ادب فاخر و زبان ایشان در گفت‌وگو بسیار شاخص بود، ایشان شاعری خوب و ادبیات فاخری داشت که گاهی باعث اعجاب ادیبان بود، این زبان فاخر به کمک مفاهیم بلند می‌آمد، ویژگی دیگر ایشان روحیه خاص تعاملی و ارتباطی ایشان بود، ادب، تواضع، تعامل و .... در حوزه گفت‌وگو بسیار مهم است  و این ویژگی‌ها در آیت‌الله تسخیری دیده می‌شد.

وی افزود: ایشان در مسیر گفت‌وگو با جدیت حضور داشت و زبان ویژه، روحیه خاص، تعامل و ارتباطات قوی شخصیت ایشان را به یک شخصیت متمایز در حوزه گفت‌وگو در جهان اسلام و ایران تبدیل کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب از آیت‌الله تسخیری که فرمودند «آیت‌الله تسخیری زبان گویای اسلام و تشییع بود» خاطرنشان کرد: این جمله رهبر معظم انقلاب بسیار قابل تامل است، کسانی که کلام ایشان را در محافل خصوصی دیدند این موضوع را به خوبی درک ‌کردند.

صالحی بیان کرد: آیت‌الله تسخیری یک شخصیت قرآنی بود، درست است که حوزویان ارتباط قرآنی دارند اما اینکه قرآن در متن زندگی افراد قرار بگیرد مهم است، ایشان از شخصیت‌های قرآنی قابل توجه جهان اسلام است، اثر تفسیری ایشان در مورد قرآن با ادبیات به تعبیر امروزی‌ها فست فودی ارتباط خوبی دارد، اینکه بتوانیم کوتاه و مختصر ارتباط وحیانی را با مخاطب ایجاد کنیم بسیار مهم است، مخاطب این کتاب‌ها باید جوانان باشند و بتوانند از این آثار استفاده کنند و این کتاب این ویژگی‌ها را دارد.
 
وی گفت: مرحوم تسخیری در ادامه نگاه شهید صدر حرکت کرد، در کتاب تفسیر ایشان همانند یک تابلوی نقاشی نقطه‌های مختلف کتاب در یک مجموعه کامل متصل مفاهیم معنایی را به یکدیگر متصل و به مخاطب منتقل می‌کند، این نگاه شبکه‌ای در ایشان مشهود است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاه منظومه‌گرا به دین و اینکه دین وحدت را در کجا و چگونه می‌بیند از دیگر ویژگی‌های آیت‌الله تسخیری دانست.

صالحی اضافه کرد: یافتن تقریب، توسعه و همکاری در مشترکات تقریبی و همچنین طرح جلوگیری از بیان اختلافات از ارکان گفت‌وگویی ایشان بود.

وی گفت: بی‌تردید ارتحال آیت‌الله تسخیری برای جهان اسلام ضایعه بزرگی است و ما یک زبان گویا را از دست دادیم‌ که ممکن است به راحتی قابل جبران نباشد، امید است نوع نگاه ایشان را در جامعه نخبگانی و فرهیخته اسلام تدوام ببخشند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha