• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 99072115663
  • خبرنگار : 71625

در روزهای کرونایی چند مجوز موسیقی داده شد؟

در روزهای کرونایی چند مجوز موسیقی داده شد؟

دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش صدور مجوزها را در نیمه نخست سال منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، در شش ماهه نخست امسال یک هزار و ۶۹۵ تک آهنگ، ۱۳۵ اثر تصویری یا نماهنگ و ۱۵۹ آلبوم مجوز انتشار گرفتند. همچنین با توجه به برگزار نشدن اجراهای صحنه‌ای در شش ماه اول امسال به دلیل شیوع کرونا، در این مدت مجوز ۱۶ عنوان برنامه اجرای صحنه‌ای با ۳۰ اجرا از سوی دفتر موسیقی صادر شده است که این اجراها به‌صورت آنلاین برای علاقه‌مندان پخش شده است.

این آمار نشان می‌دهد که در موسیقی سنتی ۴۸ آلبوم و ۹۱ تک آهنگ، در موسیقی پاپ ۴۶ آلبوم و۱۲۱۲ تک آهنگ، در موسیقی کلاسیک ۱۴ آلبوم و ۳۹ تک آهنگ، در موسیقی نواحی ۱۰ آلبوم و ۵۳ تک آهنگ، در بخش تلفیقی ۳۹ آلبوم و ۲۹۲ تک آهنگ و در موسیقی کودک ۲ آلبوم و ۸ تک آهنگ مجوز انتشار را دریافت کرده‌اند.

در این میان ۳۸ مجوز برای انتشار کتاب صوتی هم صادر شده که کتاب «پرنده من» نوشته فریبا وفی از جمله آثار در این حوزه است.

در شش ماهه نخست سال، از میان آلبوم‌های پاپ که مجوز انتشار گرفته‌اند، می‌توان به آلبوم‎های «سیب هوس» به آهنگسازی و خوانندگی امیر عظیمی، «تک گویی» به آهنگسازی و خوانندگی سیروان خسروی، «آدمای شب زده» به آهنگسازی و خوانندگی کاوه یغمایی و «دوراهی» به آهنگسازی و خوانندگی امیر عباس گلاب اشاره کرد.

همچنین بیشترین مجوز را در بخش پاپ به ترتیب افشین آذری با ۱۱ اثر، سینا سرلک با ۱۰ اثر و پدرام بهزادی‌فر با هفت اثر دریافت کرده‌اند که همه آنها در قالب تک آهنگ بوده است.

در بخش سنتی از میان آثاری که مجوز انتشار گرفته‌اند باید به آلبوم‎های «آیینه» به خوانندگی و آهنگسازی جواد طیرانی بطحایی، «نهان» به خوانندگی حسین علیشاپور و آهنگسازی یاسمین رحمتی،  «هم نفسی با خدا» به خوانندگی و آهنگسازی علیرضا فولادی و «با من بخوان» به خوانندگی علیرضا قربانی و آهنگسازی حسام ناصری اشاره کرد.

بیشترین مجوز را در بخش موسیقی سنتی در بخش تک آهنگ علی دهکردی با ۷ اثر و علیرضا گلبانگ با ۳ اثر دریافت کرده‎اند.

در بخش موسیقی کلاسیک از میان شاخص‌ترین آلبوم‌های منتشر شده می‌توان به آلبوم‌های کنسرت بزرگداشت پرویز تناولی به آهنگسازی کریستف رضایی، مازیار یونسی و پیمان یزدانیان، «مشتاق گل» به آهنگسازی هوشنگ کامکار و «نوروز آیینه» به آهنگسازی فردین خلعتبری اشاره کرد.

در بخش موسیقی تلفیقی نیز می‌توان به آلبوم‌ها و تک آهنگ هایی چون «از روزهای نبودن» به خوانندگی سالارعقیلی و آهنگسازی هومن دهلوی، «ایستگاه» به خوانندگی امید نعمتی و آهنگسازی مهیار علیزاده، «آغوشی خیالی» به خوانندگی علی یاری و حسین (ایرج) خواجه امیری اشاره کرد.

آمار مقایسه‌ای نشان می‌دهد که در شش ماه اول سال ۱۳۹۸ یک هزار و ۷۸ تک آهنگ، ۱۲۷ نماهنگ، ۱۶۱ آلبوم و ۲۷۰ عنوان اجرای صحنه‌ای از دفتر موسیقی مجوز گرفته بود.

همچنین در شش ماهه نخست سال گذشته، در بخش آلبوم‌های پاپ ۳۰، سنتی ۶۰، کلاسیک ۹، محلی ۱۹و تلفیقی ۴۳ اثر تولید شده‌اند که در بخش پاپ رشد بیشتری در سال جاری مشاهده می‌شود.

در تولید تک آهنگ در همین بازه زمانی در سال گذشته تعداد پاپ ۷۶۵، سنتی ۶۴، کلاسیک ۱۸، محلی ۲۷ و تلفیقی ۲۰۴ اثر تولید شده‌اند که در همه بخش‌ها افزایش دیده می‌شود.

آمار و عناوین مجوزهای صادر شده دفتر موسیقی برای آلبوم، تک آهنگ، اثر تصویری(نماهنگ) و اجرای صحنه ای در شش ماهه نخست سال ۹۹ در سایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی honari.farhang.gov.ir منتشر شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha