• چهارشنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99072317643
  • خبرنگار : 50005

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تشریح کرد

برنامه‌های دهه وقف تا آخرین وضعیت موقوفات آذربایجان شرقی

برنامه‌های دهه وقف تا آخرین وضعیت موقوفات آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با بیان این‌که 27 صفر تحت عنوان "روز وقف" نامگذاری شده است، اظهار کرد: اولین روز دهه وقف با غباروبی و عطرافشانی مزارشهدا که عزت و اقتدار ایران اسلامی را مدیون ایثارگری‌های آنان هستیم، آغاز خواهیم کرد.

حجت‌الاسلام سید شهاب‌الدین حسینی روز چهارشنبه 23آبان ماه، در نشست خبری به مناسبت تشریح برنامه‌های دهه وقف در بقاع متبرکه استان، با بیان این‌که در روز شهادت حضرت رسول اکرم(ص) نیز با توجه به شیوع کرونا، تمامی مراسم‌های فرهنگی و عزاداری در مکان‌های روباز برگزار شده و همچنین مضجع شریف امام زادگان(ع) نیز غباروبی خواهد شد، گفت: در سومین روز از دهه وقف نیز دارالایتام مهر شکوفه‌ها به عنوان مرکز سرپرستی کودکان بی سرپرست در آرامستان سیدرضا(قله) تبریز کلنگ‌زنی خواهد شد.

وی با بیان این‌که در چهارمین روز از دهه وقف نیز مجموعه فرهنگی، قرآنی و زیارتی فخرالذاکرین در کنار مقبره جناب حمال تبریزی و همچنین حاج فیروز زیرک‌کار کلنگ‌زنی می‌شود، اضافه کرد: طراحی اولیه برای احداث این مجموعه انجام شده و با همکاری خیران مجموعه‌ای چهار طبقه احداث خواهد شد.

آخرین وضعیت عملیات عمرانی در بقاع متبرکه استان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به آخرین وضعیت عملیات عمرانی در بقاع متبرکه استان طی یک سال اخیر، اظهار کرد: مقبره شاه حسین ولی در مرحله نما زنی قرار داشته و همچنین عملیات عمرانی در امام زاده میر موسی اسپیران نیز در حال انجام است.

وی افزود: در امام زاده سید حمزه تبریز نیز توسعه شبستان که شامل الحاقیه ضریح، خاک برداری، سنگ چینی، احداث فونداسیون و مرمت سرداب است، شروع شده و در حال تکمیل است؛ ضریح جدید نیز سفارش داده شده و به زودی شاهد نصب ضریح جدید در این امام زاده خواهیم بود. همچنین قرارداد شبستان نیز منعقد شده و طرح الحاقیه حسینه نیز در حال انجام است تا امام زاده را به خیابان عارف و صحن مقبره‌الاشعرا متصل کند.

وی با بیان این‌که در امام زاده سید محمد کججانی نیز عملیات نازک کاری انجام شده و شبستان ضلع شمالی خواهران نیز در هفته وقف افتتاح می‌شود، اظهار کرد: در امام زاده سید جمال(ع) نیز احداث واحدهای تجاری و سرویس بهداشتی در حال انجام بوده و با توجه به این‌که در داخل بازار تبریز قرار دارد، عملیات تحت نظارت میراث فرهنگی انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام حسینی افزود: در مقبره چهار منار، امام زاده علی ابن مجاهد و عون ابن علی نیز کارهای عمرانی در حال انجام بوده و در حال توسعه و تکمیل آن‌ها هستیم.

وی با بیان این‌که دو مقبره در آذربایجان شرقی منتسب به ارمیای نبی و جرجیس نبی وجود دارد، اظهار کرد: عملیات عمرانی این بقاع متبرکه نیز در حال انجام بوده و کارهای عمرانی جهادی در سراسر شهرستان‌ها شروع شده و تداوم دارد.

جزئیات احداث پروژه‌های تجاری، خدماتی و فرهنگی در بقاع متبرکه استان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بیان کرد: پروژه تجاری آقالار مراغه نیز در حال اجرا بوده و در جوار بقعه شاه حسین ولی در حال احداث کلینیک و مجموعه خدماتی به متراژ ۲۴۳۷ متر هستیم. در موقوفه خیابانی تبریز نیز در صورت دریافت مجوزهای لازم و طی مراحل قانونی، مجتمع تجاری خدماتی تحت عنوان مجموعه تخصصی کودک راه‌اندازی خواهد شد که شامل لباس، غذا، فرهنگ و نوشت افزار ویژه کودک است.

وی با بیان این‌که کارهای مجموعه تجاری خدماتی موقوفه مهرآباد بناب نیز انجام شده و عملیات مجموعه کوی بهشت ارفع الملک جلیلی واقع در اداره کل اوقاف استان نیز در صورت طی مراحل قانونی شروع خواهد شد، گفت: مجتمع سرای سالمندان، معلولان و کودکان بی سرپرست عمو زین الدین نیز در محل قبرستان متروکه عموزین الدین و با مشارکت خیران در قالب یک مجموعه پنج طبقه‌ای احداث خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که مجتمع تجاری، خدماتی و ورزشی میرزا غفار مراغه نیز راه‌اندازی خواهد شد، افزود: در سایر حوزه‌ها مثل کشاورزی نیز پروژه‌هایی داریم و فقط در مراغه 240 هزار اصله درخت کاشته شده است.

حجت‌الاسلام حسینی با اشاره به راه‌اندازی نهضت اخذ سند برای موقوفات در استان، اظهار کرد: طی یک سال اخیر، 1279 سند بازمانده موقوفات را اخذ کرده‌ایم؛ 96 رای بر له موقوفات نیز دریافت کرده‌ایم و 38 فقره از آراء اجرایی شده است.

وی با بیان این‌که اداره کل اوقاف و امور خیریه استان از جمله ارگان‌های پیشتاز در اجرای قانون جامع حدنگار است، افزود: در شهرتبریز و در راستای تسهیل‌گری در امر مردم، نواحی اوقاف را به پنج ناحیه توسعه دادیم که ناحیه سه ویژه موقوفات قایم مقام فراهانی بوده و ناحیه چهار ویژه موقوفات ربع رشیدی است.

تبریز، مرکز موقوفات 700 ساله ربع رشیدی

وی افزود: با توجه به این‌که موقوفات ربع رشیدی تا هشت استان وسعت دارد، تبریز به عنوان مرکز این موقوفات در نظر گرفته شده و با مصوبه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، دبیرخانه دایمی احیای موقوفات ربع رشیدی در آذربایجان شرقی قرار داده شده است.

وی با بیان این‌که طبق گفته های امام جمعه تبریز اگر موقوفات ربع رشیدی احیا شود قابلیت تامین تمام هزینه دانشگاه‌های استان و حوزه ‌های عملیه استان را دارد، افزود: احیای این موقوفات، نیازمند همت و کمک بوده تا جایگاه شیخ فضل الله همدانی در این رابطه احیا شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با تاکید بر این‌که اولین همایش نکوداشت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی با عنوان "وقف و علم الادیان" در سوم دی ماه برگزار می‌شود، گفت: چنانچه شرایط کرونایی اجازه برگزاری این همایش را ندهد، به زمان دیگری موکول خواهیم کرد، چراکه اهمیت بسیاری دارد و تلاش خواهیم کرد به صورت حضوری برگزار شود.

وی با بیان این‌که خواجه رشیدالدین شیخ فضل‌الله همدانی وقفنامه عظیم خود را در سال ۷۰۳ ه ق از خود به یادگار گذاشته و ما میراث دار این موقوفه 700 ساله هستیم، گفت: نیات این وقف نیز توسط واقف مشخص شده و ربع رشیدی تنها موقوفه‌ی ثبت جهانی شده، است.

وی با اشاره به سایر فعالیت‌های فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، اظهار کرد: اهدای جایزه علمی البرز به شش نخبه از استان در قالب وقف علمی، توزیع 2000 بسته لوازم تحریر، حمایت و توسعه فرهنگ ازدواج آسان، اجرای طرح شمیم حسینی در ماه محرم، حمایت مادی از هیئات مذهبی، توزیع بسته‌های معیشتی در قالب ضیافت همدلی و... از جمله این برنامه‌ها بوده است.

حجت‌الاسلام حسینی با بیان این‌که مرکز اسناد وقفی آذربایجان شرقی نیز راه اندازی شده که به یک موسوعه تبدیل می‌شود، اظهار کرد: ستاد هماهنگی امور خیریه استان و همچنین قرارگاه ساماندهی هیات امنای مساجد تبریز نیز راه‌اندازی شده تا امورات مربوطه را به صورت هماهنگ، هم‌افزا و با نظارت پیش ببریم.

435 مدرسه وقفی در آذربایجان شرقی

وی با بیان این‌که شش بیمارستان در تبریز وقفی بوده و همچنین ۴۳۵ مدرسه آموزش و پرورش استان نیز در زمین‌ها و عرصه و اعیان وقفی قرار داد، گفت: در شهرک سرمایه گذاری خارجی نیز 94 واحد تولید و صنعتی در زمین‌های وقفی قرار داشته و تقریبا نصف شهرک صنعتی بعثت در زمین‌های وقفی قرار دارد؛ این موارد نشان می‌دهد وقف در خدمت تعلیم و تربیت و همچنین صنعت استان قرار دارد.

وی با اشاره به ثبت 11 وقف جدید در سال‌جاری، اظهار کرد: وقف سنت حسنه ماندگار است و از خیران درخواست داریم که برای ماندگاری امور خیر خود در حوزه وقف ورود کرده و به ویژه در زمینه وقف علمی، فناوری و دانش بنیان، وقف برای حوزه‌های علمیه و... نیات خیر خود را ثبت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha