• چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99082114108
  • خبرنگار : 50187

تغذیه ایام کرونایی از دید یک متخصص طب سنتی

تغذیه ایام کرونایی از دید یک متخصص طب سنتی

ایسنا/کرمان یک متخصص طب سنتی گفت: مغزهای خوراکی اثرات آنتی اکسیدان و تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند که از جمله آن ها بادام درختی است که به صورت مغز خام، حریره بادام برای بیماران و شیربادام می توان مصرف کرد و استفاده از سوپ سبزیجات و عصاره گوشت ها نیز در تقویت ایمنی موثر است.

دکتر"هاله تاج الدینی" در گفت و گو با ایسنا درباره تغذیه ایام کرونایی اظهار کرد: طب سنتی یک مکتب طبی و چندین سال است به شکل آکادمیک دنبال می شود و سبک طبابت سنتی با کمک گرفتن از دستورات دانشمندانی مانند ابن سینا، رازی و ... است.

وی افزود: در راس کار طب سنتی سبک زندگی و تقویت عروق است و در حفظ سلامتی به افراد کمک می کند که بیمار نشوند و یا افراد جامعه کمتر دچار بیماری شده و در صورت بیماری، سریع تر به سمت بهبودی بروند.

تاج الدینی تصریح کرد: طب سنتی در بدو شیوع کووید ۱۹ در کشور، دفتر طب سنتی یکسری پروتکل های کامل در حوزه پیشگیری و درمان ارائه داد و در حال حاضر کلینیک هایی برای مشاوره به افراد در پیشگیری و درمان فعالیت می کنند و دستورات غذائی و داروئی پیشنهاد می دهند که استقبال مردم از این مکتب طبی خوب بوده و تا حدودی راضی هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: طب سنتی قبل از درمان، در حوزه پیشگیری وارد می شود که افراد سیستم ایمنی و ارگان هایشان را تقویت کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به نقش مواد غذائی در تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: مغزهای خوراکی اثرات آنتی اکسیدان و تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند که از جمله آن ها بادام درختی است که به صورت مغز خام، حریره بادام برای بیماران و شیربادام می توان مصرف کرد و استفاده از سوپ سبزیجات و عصاره گوشت ها نیز در تقویت ایمنی موثر است.

وی افزود: استفاده از دمنوش ها از جمله دنوش بِه برای افراد سالم و بیماران گوارشی ناشی از کووید ۱۹ موثر است و به این بیماران برای دفع علائم گوارشی کمک می کند و افراد می توانند به را خشک کرده، تفت بدهند و به عنوان دمنوش استفاده کنند.

تاج الدینی تصریح کرد: استفاده از دمنوش های بابونه، گل گاوزبان، به لیمو، دارچین و زنجبیل، به اندازه خوب است و افراط در مصرف زنجبیل و دارچین موجب مشکلاتی می شود. به عنوان مثال افراد مبتلا به فشارخون باید از دمنوش گل گاوزبان با احتیاط استفاده کنند که در کنار آن لیموعمانی را توصیه می کنیم.

وی با اشاره به اینکه اگر گیاهان داروئی بدون ملاحظه و زیاد استفاده شود آسیب زا هستند، بیان کرد: زنجبیل برای افرادی که طبع خیلی گرمی دارند و کسانی که داروهای ضدانعقاد مصرف می کنند، مشکل ایجاد می کند.

این متخصص طب سنتی اظهار کرد: برای دمنوش زنجبیل دارچین در ایام کووید ۱۹ تبلیغات زیادی شد که البته گیاهان خوبی هستند و اثرات آنتی باکتریال خوبی دارند اما بحث این است زیادوه روی در مصرف آن نداشته باشیم که ممکن است عارضه ایجاد کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه دارچین تا حد زیادی عفونت را از بین می برد و ما تاکید بر اعتدال در مصرف دارچین زنجبیل داریم، افزود: کسی که تب دارد، استفاده زیاد از زنجبیل دارچین حالش را بدتر می کند و مصرف این دمنوش سرفه های خشک را تشدید می کند.

تاج الدینی گفت: برای کودکان بالای دو سال با احتیاط می توان خیلی از دمنوش ها را با نظر پزشک شروع کرد زیرا ممکن است واکنش بدن کودک نسبت به گیاهان داروئی سریع تر باشد؛ بِه را می توان برای بچه ها آغاز کرد و بی ضرر است اما میزان دوز دمنوش دارچین زنجبیل اگر برای فرد بالغ که یک قاشق مرباخوری باشد، برای کودک نمی شود این میزان را استفاده کرد و مصرف هر روز آن مشکل آفرین خواهد بود.

وی تاکید کرد: بِه میوه خوش عطری است که به شکل مربا، رب، داخل غذا و دمنوش می شود از این ماده غذائی با ارزش استفاده کرد و حتی بوئیدن بِه موجب تقویت ارگان های بدن می شود و روان را آرام می کند.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: خوردن «بِه» برای سیستم گوارش خیلی مفید است و افرادی که اسهال دارند، می توانند از «به» پخته استفاده کنند. همچنین به در تقویت قلب مفید است.

وی در ادامه اظهار کرد: پائیز فصل سرد و خشک است و برای اینکه افراد کمتر دچار بیماری های این فصل و ویروس ها شوند باید از مصرف غذاهای خشک مانند نان، برنج، فست فودها و ماکارونی پرهیز و مصرف آنها را به کمترین حد ممکن برسانند. ضمن اینکه پرخوری در پائیز ممنوع است و باید اعتدال داشته باشند.

تاج الدینی با اشاره به اینکه بهتر است در فصل پائیز از انواع آبگوشت، سوپ ها، تاس کباب و موادی که رطوبت دارند استفاده کرد، گفت: نباید به افراد بیمار برای غذاخوردن اصرار کنیم و در تغذیه کسانی که مبتلا به کرونا و بیماری ویروسی شده اند، در اوایل بیماری مواد گوشتی را حذف کنیم و اوایل از آش ها، سوپ و مواد آبدار به بیمار بدهیم که بدن توان مبارزه با بیماری را پیدا کند.

وی تصریح کرد: استفاده از شیربادام فوق العاده است و در صبحانه کره و مربای به و سیب جزو برنامه باشد؛ تخم مرغ غذای خیلی خوب و مغذی برای کودکان و سالمندان به منظور تقویت سیستم ایمنی است.

این متخصص طب سنتی با اشاره به شربت های فصل پائیز گفت: شربت "جولاب زعفران" که ترکیب گلاب و زعفران است برای رفع ضعف و بی حالی بیماران بعد از ابتلا به کووید ۱۹ خیلی موثر است و با استفاده از این شربت ضعف جبران می شود و گلاب نشاط آور است که این شربت را در دیگر ایام سال و برای بچه ها که دچار ضعف و بیحالی می شوند می توان هفته ای دو بار مصرف کنند.

وی افزود: این شربت را می توان با استفاده از سه قاشق غذاخوری گلاب، حدود سه قاشق چای خوری زعفران و یک قاشق غذاخوری شکر هم روی حرارت بگذاریم تا غلیظ شود یا بدون حرارت مهیا و استفاده کرد که خیلی مقوی است.

تاج الدینی تصریح کرد: زعفران تقویت کننده مغز است و این شربت برای سالمندان نیز خوب است که برای این عزیزان و دیابتی ها به جای شکر می توان از عسل استفاده کرد که زیاد شیرین نشود.

وی تاکید کرد: انار را در پائیز فراموش نکنید و روزانه یک تا دو عدد انار را در رژیم غذائی قرار بدهید که برای همه گروه های سنی خوب و حاوی آنتی اکسیدان است و از بیماری پیشگیری و در بیماران برای بهبود تهوع کمک می کند.

این متخصص طب سنتی اظهار کرد: شلغم یکی از بهترین مواد غذائی برای پیشگیری از بیماری است و مواد غذائی زیادی برای جلوگیری از بیماری های ویروسی و باکتریائی دارد.

وی در ادامه درباره کاهش وزن افزود: برای لاغر شدن باید سبک زندگی تغییر کند و ابتدا باید گوارش فرد درست شود؛ کسی که چاق می شود یا سیستم گوارشش درست مواد را هضم نمی کند یا تحرک ندارد و یا تنش عصبی زیاد دارد و ریزه خواری می کند ه همه این مسائل باید اصلاح و در مرحله بعد دمنوش هائی که به کاهش ون کمک می کند، مصرف شود.

تاج الدینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بحث خواب خیلی مهم است، گفت: در ایام کنونی بیداری زیاد شده که توصیه می کنم همه افراد خانواده سروقت بخوابند چراکه خواب کافی موجب تقویت بدن می شود و در آن ساعت ارگان های ما استراحت می کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: افراد باید ۶ تا ۸ ساعت باید خواب داشته باشند و از ساعت ده شب تا زمان اذان صبح خواب خیلی خوب است و حتی توصیه می شود خواب بعد از نماز صبح مناسب نیست. ضمن اینکه خواب روز ناپسند است و در فصول سرد سال باید از خواب روز پرهیز کرد.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بی حرکتی باعث بیماری می شود، افزود: بهترین کاری که برای بدن می توان انجام داد پیاده روی است و در ایام کنونی می شود با رعایت فاصله و استفاده از ماسک در محیط باز پیاده روی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha