• یکشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 99110502743
  • خبرنگار : 50300

معاون وزیر علوم عنوان کرد

ارائه پیشنهاد افزایش ۵۰ درصدی بودجه پژوهشی کشور

ارائه پیشنهاد افزایش ۵۰ درصدی بودجه پژوهشی کشور

ایسنا/خوزستان معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پیشنهاد افزایش حدود ۵۰ درصدی بودجه پژوهشی کشور، گفت: بودجه پژوهشی کشور اکنون حدود ۰،۴۵ درصد نسبت به درآمد ناخالص ملی است که اگر این مقدار بودجه به حدود ۰،۸ یا ۰،۹ درصد برسد، عالی خواهد بود و در رشد شتابان حوزه پژوهش بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

غلامحسین رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: نمی‌خواهم بگویم که بودجه پژوهشی کشور بسیار کم است اما ظرفیت پژوهشی، بسیار بیشتر از بودجه پژوهشی است. از آن طرف نیز نباید بی‌رویه بودجه پژوهشی را افزایش دهیم، زیرا باید قابلیت جذب پژوهش را در حوزه‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری داشته باشیم.

وی با اشاره به پیشنهاد افزایش حدود ۵۰ درصدی بودجه پژوهشی کشور، ادامه داد: بودجه پژوهشی کشور اکنون حدود ۰،۴۵ درصد نسبت به درآمد ناخالص ملی است. اگر این مقدار بودجه به حدود ۰،۸ یا ۰،۹ درصد برسد، عالی خواهد بود و در رشد شتابان حوزه پژوهش بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص اهمیت درآمدزایی دانشگاه‌ها، بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه‌های کشور به ویژه دانشگاه‌های بزرگی مانند دانشگاه شهید چمران اهواز بسیار سریع در حال وارد شدن به این بخش هستند که تحقیقات خود را مرتبط با تولید کالا و محصول صنعتی دانش‌بنیان کنند. اعضای هیات علمی دانشگاه‌های بزرگ، هم‌اکنون در حال انجام پروژه‌های بزرگی هستند. البته به این معنا نیست که همه محققان و اعضای هیات علمی این قابلیت را دارند، بلکه تعداد محدودی هستند که در این حوزه فعالیت می‌کنند. اما باید زمینه‌ای فراهم کنیم تا اعضای هیات علمی و محققان بیشتری در حوزه توسعه فناوری کشور وارد شوند.

رحیمی در پایان با بیان اینکه ارتباط با صنعت برای دانشگاه‌ها درآمدزایی می‌کند، گفت: برخی از دانشگاه‌ها درآمد خوبی از این طریق به دست آورده‌اند اما از طرفی نیز هزینه‌ها افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۰۵ ۰۹:۴۳

با پول پاشی پژوهش انجام نمی شود. پژوهشگر باید عاشق علم و پژوهش باشد. کسی به پاستور برای کشفیات جهانی اش پول پرداخت نکرد و هدف او مقاله سازی و رزومه سازی نبود!