• جمعه / ۱ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۶:۱۶
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 99120100026
  • منبع : نمایندگی اردبیل

رئیس اتاق بازرگانی اردبیل:

سیب‌زمینی‌های اردبیل عمدتا در مکان های غیر استاندارد نگهداری می‌شود

سیب‌زمینی‌های اردبیل عمدتا در مکان های غیر استاندارد نگهداری می‌شود

ایسنا/اردبیل رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: سیب‌زمینی‌های تولید شده در اردبیل به دلیل کمبود انبارهای فنی و استاندارد، عمدتا در طویله روستاییان نگهداری می‌شود.

حسین پیرمؤذن در جلسه شورای گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی با موضوع توسعه بخش کشاورزی در اردبیل اظهار کرد: بلایی که در تولید سیب‌زمینی بر سر کشاورزان آمده، نگهداری غیر فنی و غیر استاندارد سیب‌زمینی‌های تولید شده استان در طویله‌هاست که به نوعی قند سیب‌زمینی را بالا برده و شاهد جوانه زدن سیب‌زمینی‌ها هستیم که در ماه‌های آینده به نقطه دورریز خواهد رسید.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها 35 درصد سیب‌زمینی‌های استان اردبیل در انبارهای استاندارد نگهداری شده و مابقی در طویله و مکان‌های غیراستاندارد نگهداری می‌شود که نتیجه آن خراب شدن سیب‌زمینی‌های تولیدی در روزهای آینده خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت:‌ در مقایسه با استان رغیب ما همدان، سه برابر امکانات و تجهیزات ما در استان همدان وجود دارد که به نوعی به ماندگاری سیب‌زمینی و سایر تولیدات کمک شده است.

پیرمؤذن افزود: معضلی که کشاورزان و باغداران ما سال‌ها با آن روبه‌رو هستند، پایین بودن قیمت محصولات تولیدی در زمان برداشت و نگهداری غیراصولی این محصولات در انبارها و مکان‌های غیراستاندارد است که به نوعی لطمه واقعی به تولیدکننده وارد می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: معلوم نیست تا کی ما در زمان برداشت این محصولات به موضوع پرداخت می‌کنیم اما به محض سپری شدن یک ایام خاص، سیب‌زمینی، سیب، انگور و سایر محصولات به فراموشی سپرده شده و به نوعی صنایع تبدیلی مورد غفلت قرار می‌گیرد.

پیرمؤذن اضافه کرد: صنایع تبدیلی ما عمدتا فصلی است و در طول سال سه تا چهار ماه کارخانه‌ها می‌توانند فعالیت انجام دهند که چنین شرایطی سرمایه‌گذاری را در این بخش با ریسک همراه کرده و کمتر بانک عاملی است که برای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت کند.

وی بیان کرد: ما در استان اردبیل به شدت نیازمند توسعه انبارهای فنی و استاندارد هستیم که به رغم صدور مجوزهای لازم چندان رغبتی برای تکمیل پروژه‌ها وجود ندارد چرا که بانک‌ها از پذیرش طرح‌های بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی طفره می‌روند.

پیرمؤذن ادامه داد: امیدواریم مجلس بودجه‌ای با ردیف مشخص برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی با نرخ سود چهار درصد در نظر بگیرد تا سرمایه‌گذاران راغب به این کار و تولید محصولات متنوع باشند.

وی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: در دولت‌های گذشته با نرخ سود پایین حمایت از صنایع تبدیلی در استان اردبیل انجام شده و در سال‌های اخیر چنین حمایتی را از بانک‌های عامل شاهد نبودیم و به همین خاطر زیرساخت‌ها در بخش توسعه صنایع تبدیلی و همچنین تقویت این حوزه با چالشی جدی روبه‌رو شده است.

پیرمؤذن اظهار کرد: اکثر کشاورزان انگیزه و رغبت برای احداث انبارهای استاندارد نگهداری سیب‌زمینی را در کنار زمین‌های زراعی خود دارند که انتظار می‌رود با صدور مجوزهای قانونی امکان احداث چنین سردخانه‌هایی در کنار مزارع فراهم آید تا از خراب شدن محصولاتی همچون سیب‌زمینی در فصل برداشت جلوگیری شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: ما انتظار داریم در کمترین زمان بدون بروکراسی اداری مجوزهای لازم و تسهیلات با نرخ سود پایین برای فعالان این بخش پرداخت شود تا توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی با برند مشخص را شاهد باشیم.

وی گفت: اگر صنایع تبدیلی و تکمیلی در مناطق مختلف استان قوت و قدرت پیدا نکند، ما با از بین رفتن محصولاتی همچون سیب‌زمینی،‌ گوجه فرنگی،‌ سیب و انگور در فصل برداشت روبه‌رو خواهیم شد و قادر به نگهداری این محصولات به صورت اصولی نخواهیم بود.

پیرمؤذن افزود: در شهرستانی مانند مشگین‌ به جای توسعه صنایع فولاد و شهر هوشمند، بهتر است صنایع تبدیلی در حوزه باغات مورد توجه قرار گیرد تا باغداران ما دغدغه و نگرانی در تولید و عمل‌آوری محصولات نداشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha