• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402112518102
  • خبرنگار : 50184

مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه:

«زیج منیژه» و «کانال ساسانی» مرمت می‌شوند

«زیج منیژه» و «کانال ساسانی» مرمت می‌شوند

ایسنا/کرمانشاه مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه از مصوب شدن اعتبار برای مرمت بخش‌هایی از زیج منیژه پاتاق در سرپل ذهاب و کانال ساسانی در قصرشیرین خبر داد.

کیومرث اعظمی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به وجود تعدادی بنای تاریخی شاخص در محور ساسانی کرمانشاه، اظهارکرد: امسال برای تعدادی از این بناها، اعتباراتی مصوب شده تا اقدامات مرمتی و زیرساختی را در آنها اجرایی کنیم.

وی افزود: زیج منیژه از جمله این بناهای تاریخی مربوط به دوره ساسانی است که در سالهای گذشته اقدامات مرمتی زیادی روی آن صورت گرفته، اما در حال حاضر بخشی از تاق ها و کف آن نیاز به مرمت دارد.

مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اینکه زیج منیژه در مجاورت زمین های کشاورزی واقع شده، در کنار این بنا یک کانال آب کشاورزی قرار دارد که باعث شده تا بخشی از دیوارهای زیج و کف آن دچار نم زدگی و آسیب شود.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته تلاش زیادی شد که بتوانیم این کانال آب را جابجا کنیم که این امر انجام نشد، اما امسال بنا داریم با اختصاص اعتبار، مرمت بخش هایی از بنا و تغییر مسیر این کانال را اجرایی کنیم.

به گفته این مسئول، میزان اعتبار مصوب شده برای زیج منیژه در سالجاری حدود پنج میلیارد ریال بوده که هنوز تخصیص پیدا نکرده است.

اعظمی به برنامه توسعه زیرساخت های گردشگری در مجموعه ساسانی شهرستان قصرشیرین هم اشاره کرد و گفت: عمارت یا  کاخ خسرو، چارقاپی و کانال ساسانی سه بنای تاریخی موجود در قصرشیرین هستند که به آنها مجموعه ساسانی گفته می شود.

وی ادامه داد: امسال حدود ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه زیرساخت ها شامل ایجاد پارکینگ، پیاده راه، روشنایی و ... برای آنها مصوب شده است.

مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه شهرستان قصرشیرین دارای بهاری طولانی و جاذبه های گردشگری زیادی است، در چند سال اخیر پیگیری هایی آغاز شده تا این منطقه به محور گردشگری زمستانی استان تبدیل شود، لذا باید بتوانیم زیرساخت های لازم برای میزبانی از گردشگران در بناهای تاریخی شهرستان را فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: همچنین برای کانال ساسانی این شهرستان هم امسال اعتباراتی مصوب شده تا بتوانیم بخشی از آن را که دچار آسیب شده، مرمت کنیم.

اعظمی یادآور شد: با توجه به اینکه کشاورزان شهر قصرشیرین هنوز از این کانال برای مشروب کردن زمین‌ها و باغات خود استفاده می‌کنند، بنابراین با مرمت این اثر علاوه بر اینکه به عنوان یک میراث تاریخی از آن حفاظت می شود، به کشاورزان هم کمک کرده ایم تا زمین های خود را راحت‌تر آبیاری کنند.

وی با بیان اینکه در سالهای گذشته چند مرحله کار مرمت این کانال تاریخی انجام شده، عنوان کرد: کانال ساسانی از شرق شهر قصرشیرین از رودخانه الوند منشعب می شود و پس از عبور از شمال این شهر، وارد خاک عراق می شود.

به گفته این مسئول، این کانال حدود ۱۲ کیلومتر طول دارد که بخشی از آن در خاک ایران و بخشی هم در خاک عراق واقع شده است.

وی در ادامه از برنامه ریزی برای تعیین عرصه و حریم حدود ۲۰ اثر تاریخی در شهرستان دالاهو هم خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه تعدادی از این آثار در محدوده زمین های کشاورزی قرار گرفته اند، لازم است نسبت به تعیین عرصه و حریم برای حفاظت از آنها اقدام کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha