• یکشنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400030201153
  • خبرنگار : 50184

افتتاح اولین موزه میراث ناملموس روستایی در کرمانشاه

افتتاح اولین موزه میراث ناملموس روستایی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه موزه میراث ناملموس "آتورگه" در روستای زردویی پاوه بعنوان اولین موزه میراث ناملموس روستایی استان کرمانشاه افتتاح شد.

جبار گوهری سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه در حاشیه افتتاح این موزه اظهار کرد: توجه به فرهنگ و داشته‌های تاریخی هر منطقه به عنوان بخش مهمی از هویت ما، تلاش برای صیانت از آن‌ها وظیفه خطیری است که نیاز به حمایت و همراهی همه مردم دارد و موزه‌ها محلی برای نگهداری و نمایش این داشته‌های ارزشمند تاریخی و فرهنگی هستند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه در مناطق روستایی به لحاظ فرهنگی و آداب و رسوم کهن، استان کرمانشاه از غنای کم‌نظیری برخوردار است، ادامه داد: شناسایی این مواریث فرهنگی و ثبت آن‌ها به عنوان میراث ملی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

گوهری با اعلام اینکه تشکیل پرونده برای ثبت ملی این مواریث فرهنگی جرو اولویت‌های معاونت میراث‌فرهنگی این اداره‌کل است، گفت: برقراری مکان‌هایی برای نشان دادن و معرفی این داشته‌های فرهنگی، علاوه بر شناساندن فرهنگ و هویت مردمان منطقه، فرصتی برای جذب گردشگران فراهم می‌کند.

وی افزود: بخش‌های زیادی از فرهنگ مانند ترانه، موسیقی، آشپزی، هنر صنایع‌دستی و جشنواره‌های گوناگون به صورت ناملموس هستند که جذابیت خاص خود را داشته و امروزه مورد توجه خاص گردشگران خارجی قرار دارد.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه ایجاد موزه برای معرفی این آثار را فرصت بسیار مناسبی توصیف کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های اعتباری دولت، ورود بخش خصوصی به این حوزه بسیار راهگشاست.

وی با تاکید بر اینکه از سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندانی که تمایل به حضور در این حوزه را دارند استقبال می‌کنیم، تصریح کرد: موزه میراث ناملموس ئاتورگه روستای زردویی پاوه نمونه‌ای از حضور موفق بخش خصوصی به این حوزه است.

گوهری در خاتمه با تقدیر از فریبرز عزیزی بانی احداث این موزه و حمایت و همراهی مردم روستای زردویی، اظهارکرد: توجه به میراث معنوی و ایجاد این موزه از این نظر که می‌تواند در مقابل یکسان‌سازی فرهنگی مقاومت کند مهم است، چرا که با حمایت از فرهنگ‌های گوناگون و توجه به آنها در مناطق و شهرستان‌های مختلف می‌توان در مقابل یکسان سازی فرهنگی ایستادگی و از هویت فرهنگی، بومی، قومی و منطقه و در نهایت هویت ملی حفاظت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha