• سه‌شنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400032518157
  • خبرنگار : 50378

مدیرکل میراث فرهنگی استان:

بنای تاریخی اداره قدیم دادگستری فریمان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

بنای تاریخی اداره قدیم دادگستری فریمان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: بنای تاریخی اداره دادگستری فریمان به شماره ۲۸۰ و به تاریخ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ در فهرست آثار واجد ارزش ملی ایران به ثبت رسیده است.

ابوالفضل مکرمی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص بنای این اثر تاریخی اظهار کرد: این ساختمان اداره قدیم دادگستری یا همان عدلیه قدیم بوده و درمحور تاریخی شهر فریمان، خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی و روبروی بوستان قدیمی این محور قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این بنا مربوط به دوره پهلوی اول است و نام‌گذاری اثر به نام اداره دادگستری به دلیل کاربری اداری آن در زمان احداث است، البته اکنون از این فضا به ‌صورت موقت برای آموزشی و مهدکودک استفاده می‌شود.

مکرمی‌فر عنوان کرد: این بنا نیز مانند سایر بناهای محور تاریخی شهر فریمان  با طراحی  مهندسان آلمانی و مشارکت سازنده‌های ایرانی در دهه دوم سده حاضر ساخته شده و جزو نخستین سازه‌های بتنی در ایران است.

محمود طغرائی، مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز در مورد مشخصات این اثر تاریخی گفت: ورودی اصلی این ساختمان در ضلع جنوب‌غربی آن ساخته شده که شامل سه ردیف پله سنگی است، در دو طرف پیش ورودی هم هشت ستون گرد به قطر ۳۰ سانتی‌متر  قرار دارد و پس از پیش‌ورودی، درب ورودی ساختمان قرار دارد.

وی افزود: ساختمان این اداره دارای پلانی قرینه است، بعد از درب ورودی ۲ اتاق در سمت چپ و ۲ اتاق در سمت راست به قرینه قرار دارد، بعد از این اتاق‌ها راهروهایی به عرض ۳ متر (در جهت شمال‌شرقی – جنوب‌غربی) به ‌صورت قرینه قرار دارد که به ورودی‌های فرعی ساختمان منتهی می‌شوند.

وی افزود: راهروی دیگری که ورودی اصلی را  به ورودی فرعی سوم در ضلع شمال غربی متصل می‌کند، ساختمان را به دو قسمت قرینه تقسیم می‌کند، محل تجمع مراجعان  به این اداره یا به عبارتی فضای بزرگ تجمع ارباب رجوع، در محل تقاطع راهروهای فرعی با راهرو اصلی (محور تقارن این ساختمان) قرار دارد.

مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به همزمانی ساخت این ساختمان با سایر ساختمان‌های با ارزش محور تاریخی این شهر که نقطه شروعی در طراحی و شهرسازی نوین ایران محسوب می‌شود و همچنین برخورداری از برخی فرم‌ها و عناصر معماری هویت‌مند ایرانی مانند قرینه‌گی و شکوهمندی آثار معماری و ترکیب آن با فرم و مصالح جدید مانند بتن از ویژگی‌های خاص این اثر ثبتی است که امیدواریم با توجه بیشتر مالکان آن و انجام اقدامات مرمتی و حفاظتی، موجب ماندگاری و حفظ اصالت و هویت آن شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha