• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400120402938

رئیس جهاددانشگاهی فارس:

نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی فارس هستیم

نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی فارس هستیم

ایسنا/فارس رئیس جهاددانشگاهی فارس با تصریح بر این موضوع که نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی استان هستیم، پیشنهاد داد: خارج از شورای فرهنگ عمومی، شورایی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تشکیل و وظایف سازمان‌ها تعیین شود.

دکتر مظاهر بابایی چهارشنبه چهارم اسفندماه در دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، با بیان اینکه ظاهر اقدامات فرهنگی آسان اما کار در این حوزه سخت است، به تشریح فعالیت‌های جهاددانشگاهی طی چهار دهه پس از تاسیس پرداخت.

او با اشاره به قدمت فرهنگی جهاددانشگاهی در راستای رسیدن به توسعه، پیشرفت و توسعه امور فرهنگی، گفت: شاهد سبقه فرهنگی خوبی طی چهل سال گذشته توسط این نهاد انقلابی در استان فارس بوده‌ایم.

رئیس جهاددانشگاهی فارس افزود: در حال حاضر ۳ خبرگزاری ایکنا، ایسنا و سینا پرس و همچنین مرکز افکارسنجی زیرمجموعه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در استان فعالیت دارند.

بابایی با اشاره به برگزاری رویدادهای مهم فرهنگی توسط جهاددانشگاهی فارس طی سال‌های اخیر، جشنواره سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر تحت عنوان «شهود قدسی» را از جمله این رویدادها ذکر و اظهار کرد: خوشبختانه مجموعه جهاد دانشگاهی فارس، سعی کرده تا بر اساس نیازهای جامعه در حوزه فرهنگی، گام‌های مثبتی بردارد.

او با بیان اینکه یکی از نگاه‌هایی که در چندسال گذشته در حوزه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در سطح کلان اتفاق افتاده، نگاه به توسعه و ترویج فعالیت‌های فرهنگی در راستای اقتصاد فرهنگی بوده است، ادامه داد: برای نخستین بار در سال ۹۷ "پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی" در تهران راه اندازی شد که تنها پارک ملی و تخصصی کشور است.

نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی فارس هستیم

رئیس جهاددانشگاهی فارس بیان کرد: ما نیز با توجه به قدمت، ظرفیت و پتانسیل‌های استان در زمینه‌های مختلف فرهنگی اقدام به افتتاح پردیس پارک در فارس کردیم که با استقبال خوبی از ظرفیت‌های این پارک مواجه شده و هم‌اینک ٣٠ تیم در این پردیس مشغول به فعالیت هستند. که در١٢ رشته از جمله تولید محتوا، بازی‌ها، صنایع دستی، رسانه و ...در این پارک پوشش داده می‌شود.

بابایی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه مرکز فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی» در فرهنگسرای مرکز کیش که سال گذشته در اسفندماه برگزار شد، گفت: امسال نیز به مناسبت هفته شورای فرهنگ عمومی نمایشگاه ویژه‌ای با ۱۴ غرفه در پردیس پارک فارس برگزار و استقبال خوبی از دستاوردهای حوزه‌های فرهنگی شد. 

رئیس جهاددانشگاهی فارس همچنین بیان کرد: این مهم موجب ورود به مباحث توسعه فرهنگی و ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی با رویکرد توجه به صنایع دستی ، صنایع خلاق و فناوری‌های نرم شده است.

بابایی اضافه کرد: واقعیت این است که اگرچه در عصر ارتباطات، شاهد پیشرفت تکنولوژی هستیم اما نتواستیم به درستی از این ظرفیت در توسعه صنایع دستی و فرهنگی، استفاده کنیم. در حالی‌که برخی کشورهای دیگر بدون داشتن سبقه فرهنگی کارهای زیادی را انجام داده‌اند.

او همچنین با اشاره به مصوبه حمایت شورای فرهنگ عمومی از پارک متبوع، خواستار دعوت و افزایش همکاری اداره کل ارشاد فارس با مجموعه جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی شد و تصریح کرد: افراد با تجربه در حوزه پژوهشی و مسائل خانواده و آسیبهای اجتماعی با سابقه تحقیقات بیش از چهار دهه می‌توانند، کمک دهند و ظرفیت‌ها را انتقال دهیم.

رئیس جهاددانشگاهی فارس افزود: این ظرفیت در مجموعه استان وجود دارد تا ماموریت فرهنگی که متناسب با نیاز جامعه و ابزارهای موجود را افزایش و شاهد اثرات آن در سال‌های آتی باشیم.

بابایی در بخش دیگری از سخنان خود با تصریح بر این موضوع که نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی استان هستیم، پیشنهاد داد: خارج از شورای فرهنگ عمومی، شورایی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تشکیل و وظایف سازمان‌ها تعیین شود.

او با بیان اینکه بسیاری دغدغه کار فرهنگی ندارند، عنوان کرد: کار فرهنگی مثل کارتولیدی نیست که در یک فاصله زمانی کوتاه اثرات آن دیده شود بلکه زمان بر و اثرگذاری آن در طول زمان اتفاق می‌افتد.

نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی فارس هستیم

حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه در شورای فرهنگ عمومی تصمیات عمدتا در خلاء گرفته می‌شود و این مهم پاسخگوی وضعیت فرهنگی موجود نیست، تاکید کرد: با کلیات نمی‌توان حوزه فرهنگی را مدیریت کرد.

او؛ شیوه‌های اجرایی را از مسائلی عنوان کرد که در اجرای سند با آن مواجه هستیم و گفت: در حال رایزنی با سازمان مدیریت برنامه و بودجه استانداری هستیم که در سال
١٤٠١، مسائل درون ساختاری برای اجرای سند مرتفع شده باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از تلاش برای بازگرداندن عقلانیت به سیستم حوزه فرهنگی سخن گفت و افزود: عمده دستگاههای فرهنگی مناسبتی پیش می‌روند و برنامه‌ها یک شکل و تهی از خلاقیت شده است.

اتاق تحلیل وضعیت برای اخذ تصمیمات واقعی راه‌اندازی شود

قانعی با بیان اینکه باید اتاق تحلیل وضعیت برای اخذ تصمیمات واقعی در راستای اجرای سند فرهنگی استان راه‌اندازی شود، گفت: تخصصی سازی حوزه فرهنگ مسئله‌ای است که مغفول مانده و برای احیای آن باید به عنوان متولیان فرهنگی تلاش کنیم.

او تاکید کرد: برای اثر بخشی اقدامات فرهنگی باید علمی پیش رفت و این ظرفیت در جهاددانشگاهی وجود دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، به نتیجه رساندن مسئله فرهنگ عمومی را جدی ترین رسالت این اداره کل ذکر و خاطرنشان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاددانشگاهی در بسیاری از حوزه‌ها اشتراکات محتوایی با هم دارند و در واقع جهاددانشگاهی در بسیاری از حوزه‌ها پیشرو بوده که وجود خبرگزاری ایسنا مصداق این مدعاست.

نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی فارس هستیم

نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی فارس هستیم

نیازمند نگاه اجرایی در ارائه سند فرهنگ عمومی فارس هستیم

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha