• سه‌شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401092214900
  • خبرنگار : 50378

معاون پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی:

تقاضامحور بودن محور اصلی فعالیت‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی است

تقاضامحور بودن محور اصلی فعالیت‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی است

ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، تقاضامحور بودن پژوهش‌ها را از محورهای مهم و مورد تاکید فعالیت‌های این بنیاد عنوان کرد.

حجت‌الاسلام مهدی مردانی گلستانی در نشست مدیران گروه‌های پژوهشی و پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد با اشاره به اهمیت برنامه‌های ۱۴۰۲ این مرکز اظهار کرد: تمام برنامه‌های پیشنهادی گروه‌های پژوهشی بنیاد بر مبنای چشم‌انداز سه ساله و سیاست‌های کلان ابلاغی آستان قدس رضوی تدوین خواهد شد و باید برای متقاعدسازی شورای پژوهش که گروه تصویب‌کننده طرح‌ها به شمار می‌رود، سند توجیهی تنظیم شود و از حیث هدفمندی و ارزش طرح قابل دفاع باشد.

وی چشم‌انداز سه ساله بنیاد پژوهش‌های اسلامی را از جمله اسناد مهم در برنامه‌ریزی و ارزیابی فعالیت‌های این مرکز برشمرد و عنوان کرد: چشم‌انداز سه ساله این مرکز در جلسات متعدد کارشناسی با حضور مدیران گروه‌ها و نخبگان و صاحب‌نظران تجزیه و تحلیل شده است و پس از طی فرآیندهای علمی متقن و آینده‌نگر مصوب شده است.

معاون پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در خصوص طرح‌های در حال اجرا در گروه‌های پژوهشی این پژوهشگاه نیز گفت: در حال حاضر فعالیت گروه‌های بنیاد و پژوهشکده در ۲ بخش کلی دسته‌بندی می‌شود. دسته نخست طرح‌های مصوبی است که تصویب آن در سال‌های گذشته بوده و پژوهش آن امتداد یافته است و نهایی‌سازی و به ثمر نشستن آن حائز اهمیت است. دسته دوم طرح‌های جدیدی است که جهت‌گیری آن با چشم‌انداز سه ساله بنیاد شکل گرفته است.

وی افزود: برای سال آینده نیز برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد که طرح‌ها با اسناد بالادستی منطبق شده و پژوهش‌ها با مسائل آستان قدس رضوی پیوند داشته باشد.

مردانی در بخش دیگری از سخنان خود به پنج محور اساسی پژوهش‌های علمی در آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: محور اول مسائل مربوط به حضرت علی ابن موسی‌الرضا(ع) است که فرهنگ، سیره و سبک زندگی رضوی، احادیث آن امام همام و مسائلی از این دست را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: محور دوم موضوع زیارت و محور سوم به مسائل وقف و نذر مربوط می‌شود. در این خصوص اکنون افزون بر نگاه فقهی به مساله وقف و نذر، دیدگاه‌های بین‌رشته‌ای نیز مد نظر است.

مردانی همچنین محور چهارم را انقلاب اسلامی ایران و محور پنجم را نیز مسائل مربوط به جهان اسلام برشمرد.

معاون پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی عنوان کرد: افزون بر اینکه پژوهش‌ها در این پژوهشگاه مبتنی بر محورهای یاد شده تعریف شده، رویکردهای تحولی بنیاد نیز مد نظر خواهد بود که بر اساس شاخص‌های تدوین شده، تحقق می‌یابد.

بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، مردانی تصریح کرد: در پایش سالانه پژوهش‌های بنیاد، اولویت‌هایی دیده شده که از آن جمله می‌توان به تدوین دانشنامه‌ها و پژوهش‌های بین رشته‌ای اشاره داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha