• سه‌شنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402011506591
  • خبرنگار : 50210

معاون استاندار مرکزی:

توفیقات کشور در سال ۱۴۳۰ به مسئله جمعیت گره خورده است

توفیقات کشور در سال ۱۴۳۰ به مسئله جمعیت گره خورده است

ایسنا/مرکزی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: توفیقات کشور در سال ۱۴۳۰ به مسئله جمعیت گره خورده است.

بهنام نظری ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۲ در جلسه ستاد جمعیت استان مرکزی بیان کرد: در بحث جوانی جمعیت با یک فرمان صریح از سوی مقام معظم رهبری روبرو هستیم و باید این فرمان را به عنوان چراغ راه در دستور کار قرار دهیم چراکه ایشان بیش از ۵۰ بار مسئله جمعیت را با عتاب و خطاب مطرح فرموده اند.

وی یکی از مولفه های اقتدار هر کشوری را جمعیت دانست و گفت: ایران گستره بسیاری دارد و این مجموعه ژئوپلتیک جغرافیایی را باید با یک آرمان معنوی و بواسطه جمعیتی مناسب حفظ کرد.

نظری با اشاره به تفکر ایجاد شده در دهه ۷۰ و تلاش جهت کاهش سرعت افزایش جمعیت در آنزمان، افزود: امروز باید یک کار فرهنگی عمیقی انجام گیرد تا این تفکر از بین برود. باید دغدغه مقام معظم رهبری را به فعلیت برسانیم و از قالب دستورالعمل ها خارج شده و به سمت مانع زدایی حرکت کنیم. باید با کنار هم گذاشتن همه مولفه های موثر در جمعیت، مسیر را برای فرزندآوری هموار کنیم.

وی با اشاره به هزینه های سنگین درمان ناباروری و لزوم تامین این هزینه ها و حمایت از زوجین نابارور، اظهار کرد: طرح های پیشنهادی دستگاه های اجرایی در حوزه جمعیت باید براساس اعتبارات داخلی دستگاه ها و بودجه سنواتی اجرایی شود و باید شاخص هایی را تعیین کرد که حداقل در حوزه فرهنگ سازی با حداقل اعتبارات وارد شد و بسیج عمومی و همگانی در این زمینه شکل گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با بیان اینکه امروز همچنان درگیر جنگ هستیم، گفت: تغییر رویکردها با فرمان و دستور ممکن نمی شود، امروز نسبت به آینده مسئول هستیم. استان مرکزی در حوزه اقتصاد، صنعت، معدن و ... اول است و در شاخص های مرتبط با جمعیت نیز وضعیت مناسبی ندارد، باید این شاخص ها تغییر کند و تغییر رویکرد همه جانبه نگر مستلزم بهبود شاخص هاست، باید در خانواده ها و زوجین کار اقناعی صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات قرارگاهی باید به اقدامات عملیاتی تبدیل شود، گفت: بخشی از موضوعات باید در قالب اطلاع رسانی دقیق، عمیق و مخاطب شناسانه دنبال شود، دشمن در ظرفیت سازی برای کاهش جمعیت اتاق فکری فعال دارد. فضای مجازی درصدد القای ناامیدی در این حوزه است و عملا کاری همه جانبه در حال انجام است. ایران فردا برای پایداری و ماندگاری نیازمند مولفه های اصلی جمعیت و نیروی انسانی کارآمد است و باید همه دستگاه ها و مجموعه ها پای کار باشند.

نظری خواستار تعیین دستور کار مشخص و ارائه گزارش عملکرد از سوی کمیته های ذیل ستاد جمعیت استان شد و افزود: گروه های مردمی باید در این حوزه فعال و حلقه واسط بین مردم و حاکمیت شوند و دفتر اجتماعی استانداری مرکزی نیز باید در این راستا برنامه داشته باشد.

معاون استاندار مرکزی تاکید کرد: همه توفیقات در ۱۴۳۰ به بحث جمعیت گره خورده است، امروز در منطقه و جهان صاحب اقتدار هستیم و برای حفظ این جایگاه و استمرار آن باید مسئله افزایش و جوانی جمعیت را با قدرت دنبال کنیم. باید استان را از این وضعیت رو به موت نجات داد، اگر این وضعیت ادامه یابد قطعا صنعت و اقتصاد استان و کشور نیز متضرر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به ابلاغ ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در جلسه قبل ستاد، بیان کرد: متاسفانه در سال گذشته برخی از مدیران حضور مستمری در جلسات ستاد نداشتند و مقرر شد که اعضا دلیل عدم حضور خود را کتبا به دبیرخانه ستاد اعلام کنند که این امر تا امروز محقق نشده است.

پروین مفتح زاده تصریح کرد: در سال گذشته پیشنهاد شد که اعتبارات سال ۱۴۰۲ در حوزه جمعیت به شکل استانی و دستگاهی تخصیص یابد که مراتب مکاتبات این پیشنهاد از سوی استان انجام شد و امید است که به ستاد ملی جمعیت واصل شده باشد.

وی با بیان اینکه در جلسه قبل ستاد، دستگاه های اجرایی به ویژه صدا و سیمای استان موظف شدند که تبلیغات لازم را در مسئله جمعیت داشته باشند، گفت: خوشبختانه سال جدید را بهتر شروع کرده ایم و امروز در جلسه ستاد، مدیران دستگاه ها شخصا حضور پیدا کرده اند و امید است که به لحاظ کیفی و کمی همه مسئولان امر پای کار باشند و مسئله جمعیت در استان مرکزی را به سمت اهداف پیش ببریم.

مفتح زاده تصریح کرد: وضعیت استان مرکزی در حوزه جمعیت، بحرانی است و در بین چهار استان بحرانی کشور جای گرفته است. این کلمه بحران باید دائما تکرار شود تا ضمن هوشیارسازی مردم، مسئولان نیز نسبت به این مسئله واقف باشند و برای رسیدن به راهکارهای اجرایی حل مسئله جمعیت در استان تشکیل چهار کمیته ذیل ستاد به تصویب رسید.

وی بر اولویت دادن جلسه ستاد جمعیت بر برخی از جلسات و کارگروه های دیگر تاکید کرد و گفت: در این راستا کمیته های اقتصادی و معیشت، فرهنگی و آموزشی، حقوقی و امنیتی (رسیدگی به تخلفات قانونی دستگاه ها) و کمیته ایمنی و سلامت باروری ذیل ستاد فعالیت خود را آغاز می کنند و باید اعضای این کمیته ها ماهانه یک جلسه داشته باشند تا وضعیت جمعیت استان بهتر رصد شود و به نتایج مطلوب دست یابیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha