• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402120906134
  • خبرنگار : 50649

در دومین نشست انتخاباتی دانشجویی ایسنا مطرح شد:

انتخابات قطعاً سرنوشت را تغییر می‌دهد + فیلم

انتخابات قطعاً سرنوشت را تغییر می‌دهد + فیلم

ایسنا/فارس یکی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان شیراز معتقد است که با انتخاب می‌توان سرنوشت را تغییرداد. چه بسا حتی اگر یک گام برداریم، باز هم تغییر رخ خواهد داد.

دومین نشست انتخاباتی ایسنا با عنوان «ذره‌بین» با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های شهر شیراز امروز، ۹ اسفندماه با همکاری سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس در دفتر خبرگزاری ایسنا در شیراز برگزار شد. در این نشست دانشجویان به تبیین نظرات خود درباره انتخابات، شناخت کاندیدای اصلح و همچنین موانع و چالش‌هایی که در این مسیر وجود دارد، پرداختند.

علی‌ علی‌پور، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان شیراز و عضو شورای صنفی این دانشگاه که امسال رأی اولی انتخابات مجلس است، در این نشست گفت: انتخاب اصلح مسئله‌ای است که باید ابتدا شناخت کافی از انتخاب داشته باشیم و کسی را انتخاب کنیم که بدانیم اگر به او اعتماد کرده و رأی دادیم، انتظارات ما را طی دوران نمایندگی مجلس برآورد می‌کند در غیر این صورت انتخاب ما زیرسوال خواهد رفت.

وی با ذکر این نکته که حتماً در انتخابات شرکت خواهم کرد، افزود: همیشه به این قضیه اعتقاد دارم که با انتخاب می‌توانیم سرنوشت خود را تغییر دهیم. افرادی هستند که به تغییر اعتقاد ندارند و می‌گویند تغییری ایجاد نمی‌شود و وضعیت همین است اما من معتقدم که می‌توانیم با انتخاب، تغییر ایجاد کنیم چه بسا حتی اگر یک گام هم برداریم، باز تغییر رخ خواهد داد.

علی‌پور در پاسخ به اینکه ملاک و شناخت کاندیدای اصلح از نظر شما چیست، گفت: از ۱۳ سالگی با سیاست آشنایی دارم و طی این مدت به این نتیجه رسیده‌ام که هر کاندیدایی که به هر دری می‌زند تا مردم را اقناع کند و اقداماتی نظیر مهمانی شبانه و زیرمیزی برای رأی آوردن استفاده می‌کند، صد درصد وقتی رأی آورد،  دیگر به وعده‌هایش پایبند نیست.

وعده‌های معقولانه کاندیدا، ملاک انتخاب اصلح است

وی با تأکید بر اینکه وعده‌های انتخاب اصلح، معقولانه است و طوری است که بتوان آن را برآورده کرد، افزود: به عنوان مثال فردی وعده می‌دهد که یک بخش را تبدیل به شهر یا شهرستان می‌کند اول باید ببینیم امکان تحقق چنین وعده‌ای وجود دارد یا خیر.  

این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان شیراز اظهار کرد: ملاک برای انتخاب اصلح ابتدا شناخت وعده‌های کاندیداست و همچنین در سوابق کاندیدا باید بررسی شود که چه کارنامه‌ای دارد. این موضوع بسیار مهمی است. آیا این فرد از قبل در سیاست حضور داشته است و با مجلس آشناست یا خیر. برخی‌ها در انتخابات مجلس ثبت نام می‌کنند اما هیچ حضوری در سیاست نداشته‌اند. چنین افرادی شاید نتوانند در مجلس حرفی برای گفتن داشته باشند.

علی‌پور همچنین بر ضرورت انتخاب کاندیدای جوان تأکید کرد و گفت: طبق آماری که به دست آمده است، حدود ۴۰۰ نفر از کاندیداهای انتخابات این دوره دهه هفتادی و شصتی هستند که این خبر بسیار خوبی است و اگر چنین روندی را ادامه دهیم، ۷۰ درصد مجلس جوان خواهد شد. به نظر من باید برنامه بلندمدتی برای این کار داشته باشیم که حداقل ۸ الی ۱۲ سال آینده، ۸۰ درصد جمعیت مجلس را جوانان تشکیل دهند.

امیرحسین سلیمانیان، دبیر مرکز مطالعات صدر بسیج دانشجویی فارس نیز در این نشست گفت: برای شرکت در انتخابات باید در نظر بگیریم که حقی برای عامه مردم وجود دارد که خیلی خوب است و هر شهروند ایرانی می‌تواند از این حق استفاده کند تا در آینده خود سهم داشته باشد.

وی اظهار کرد: امروز مشاهده می‌کنیم رسانه‌های بیگانه تلاش زیادی می‌کنند تا مردم در انتخابات شرکت نکنند و برای پایین آمدن مشارکت مردم در انتخابات تلاش و تبلیغات زیادی انجام می‌دهند اما آیا چنین اقدامی را در کشور خودشان زمانی که انتخابات برگزار می‌شود، انجام می‌دهند؟ آیا خودشان برای انتخابات کشور خودشان چنین روالی دارند به عنوان مثال این رسانه‌ها پاسخ دهند اگر فردی در انتخابات یک کشور نظیر ترکیه شرکت نکند، آیا برایش منع و مجازاتی ایجاد می‌شود یا خیر.

سلیمانی بیان کرد: آن چیزی که امروز مشاهده می‌کنیم این است که رسانه‌های بیگانه تلاش می‌کنند تا مشارکت در انتخابات کشور خودشان را بالا ببرند اما در کشور ما برعکس این قضیه عمل می‌کنند.

مفهوم عدم مشارکت در انتخابات چیست

دبیر مرکز مطالعات صدر بسیج دانشجویی فارس با بیان اینکه رأی ندادن خود تأیید به سه مورد دیگر است، گفت: نخستین مفهوم رأی ندادن این است که من وضع موجود و مشکلات و خلأها را تأیید می‌کنم و دوم معنایش این است که من تأیید می‌کنم که نمی‌خواهم از حق خودم برای تغییر استفاده کرده و صدایی داشته باشم. به من حق دادند که حرفی بزنم اما خودم حرفی نزدم و از این حق استفاده نکردم. سوم مفهوم هم این است که با رسانه‌های بیگانه همصدایی دارم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی‌های کاندیدای اصلح هم اشاره کرد و گفت: برای انتخاب اصلح خوب است که خود را جای کاندیدا بگذاریم و مشخص کنیم که چه دستورالعملی داشته باشیم و در این صورت می‌توانیم کاندیدای مدنظر خود را انتخاب کنیم.

سلیمانیان تصریح کرد: اگر نماینده‌ای در وضعیت فعلی بخواهد وارد مجلس شود، در مرحله اول باید توانایی پذیرش نظرات و افکار مختلف را داشته باشد و بتواند با نظرات و افکار و عقیده‌های مختلف تعامل داشته باشد.

دبیر مرکز مطالعات صدر بسیج دانشجویی فارس گفت: همچنین نماینده اصلح از نظر من آن است که دید متفاوتی نسبت به آموزش و فرهنگ داشته باشد. سیستم ناکارآمد آموزش و پرورش که دست نخورده است و فقط تغییرات جزیی در پوسته آن رخ می‌دهد و همان الگوریتم در نظام آموزشی پیش می‌رود و به جز تغییرات پوسته‌ای، الگوریتم و سیستم در آموزش و پرورش همان سیستم است که تربیت هدفمندی برای جوان امروزی که بتواند اثرگذاری و عملکرد داشته باشد، ندارد.

وی تأکید کرد: علاوه براین‌ها باید در نظر داشته باشیم که صرفاً یک فرد اجرایی نمی‌تواند عملکرد درستی در مجلس داشته باشد و عملگراترین افراد هم نمی‌توانند صد درصد عملکرد خوب داشته باشند چنانچه تجربه چنین چیزی را در مجلس‌های پیشین دیده‌ایم.

امیررضا خرمدل، مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس نیز در این نشست گفت: نمایندگان مردم باید تمام تلاش خود را برای دسترسی آزاد مردم به فضای مجازی انجام دهند. سال‌هاست شبکه‌های اجتماعی فعال هستند و نقش بسیار زیادی در زندگی مردم دارند اما سرور اکثریت شبکه‌های اجتماعی که وارد ایران می‌شوند، به دلایل مختلف به داخل ایران نمی‌آید و دولت نمی‌تواند نظارت خاصی روی این شبکه‌های اجتماعی داشته باشد.

قانون نظارت بر فضای مجازی اصلاح شود

وی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی ایرانی نتوانستند انتظارات مردم را برآورده کنند و با تأکید بر اینکه یک بار برای همیشه باید قانون نظارت بر فضای مجازی حل شود، گفت: اینکه هر روز مسئولی در خصوص فضای مجازی و فیلترینگ صحبتی می‌کند اما خود نمایندگان و مسئولان نفر اول حاضر در شبکه‌های اجتماعی خارجی هستند، مردم را بسیار آزار می‌دهد و مردم خود را از نمایندگان دور می‌دانند. اگر شبکه‌های اجتماعی به هر علت برای مردم مضر است، پس باید نمایندگان هم از آن خارج شوند و مثل مردم از شبکه‌های داخلی استفاده کنند.

خرمدل با بیان اینکه اگر نیاز است باید فضایی مهیا شود که مردم بتوانند آزادانه به این شبکه‌های اجتماعی دسترسی یابند، افزود: اکنون هیچ فضایی نداریم که مردم بتوانند با خیال راحت در آن فضای کسب و کار راه‌اندازی کنند. در فیلترینگ اینستاگرام کسب و کار افراد زیادی لطمه خورد.

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس بیان کرد: یکی از آسیب‌هایی که فیلترینگ دارد این است که اکنون حتی کودکان برای اینکه بازی دانلود کنند، مجبور هستند فیلترشکن نصب کنند و این موضوع آسیب‌های زیادی بر نظارت خانواده و فرزندان دارد لذا این مسئله باید یک بار برای همیشه حل شود.

وی بیان کرد: برای رفع این مشکل باید نمایندگانی انتخاب کنیم که جهت‌گیری آن نسبت به فضای مجازی و موضوع فیلترینگ مشخص باشد تا بتوانیم بهتر در این باره تصمیم‌گیری کنیم.

پدرام پورقدیری، دانشجوی مهندسی شهرسازی و مسئول انجمن وفاق و توسعه دانشگاه شیراز نیز در این نشست به تبیین برخی راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات پرداخت و گفت: یکی از راهکارهای اصلی مشارکت این است که در انتخابات سلایق گوناگونی اعم از کلیه جریانات فکری اصولگرا و اصلاح‌طلب حضور داشته باشند و باید هر دو جریان به تعداد کافی کاندیدا داشته باشند و بتوانند امکان شرکت داشته باشند.

انتقاد از بدون لیبل بودن برخی کاندیداها

وی بیان کرد: مشکل اصلی انتخابات در کشورمان بدون لیبل بودن کاندیداست. در کشوری که ۱۳۰ حزب دارد، انگار حزبی وجود ندارد. وقتی که تحزب نباشد، یکسری کاندیداها خوب عمل نمی‌کنند و پاسخگویی هم ندارند زیرا لیبل و شناسنامه درستی ندارند و کسی هم نیست که این‌ها را گردن بگیرد.

پورقدیری اظهار کرد: پیشنهاد من برای افزایش مشارکت در انتخابات این است که انتخابات به استانداردهای بین‌المللی برگردد و تمام جریانات، بتوانند کاندیدا به تعداد مورد نظر داشته باشند و امکان و شرایط مشارکت یکسان داشته باشند و تنها راه حل آن هم بحث تحزب در کشور است که بتوانیم نیروپروری را ترویج دهیم و نیروهای درجه یک برای انتخابات حضور یابند.

وی همچنین گفت: اینکه برای ۲۹۰ کرسی مجلس بیش از ۱۵ هزار نفر داوطلب داریم، خود یک افت است. بسیاری از این‌ها اصلا تجربه‌ای در امر مجلس ندارند و با اختیارات قوه مقننه آشنایی ندارند.

نیلوفر محمدی، دانشجوی رشته روانشناسی و عضو سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس هم در این نشست گفت: پیشتر در رابطه با اینکه باید از همه احزاب، مهره‌ای در مجلس حضور داشته باشد، صحبت شد اما سئوال من این است که چرا حضور بانوان در مجلس و انتخابات کمتر از آقایان است.

وی با بیان اینکه بانوان نقش کلیدی در خانواده و جامعه دارند و در برنامه‌های کشور و سیاست هم می‌توانند به خوبی نقش ایفا کنند، البته به شرط آنکه به آنان نقش داده شود، گفت: اگر بانوان نماینده مجلس نمی‌شوند و آقایان این سمت را می‌گیرند، سئوال این است که آقایان چه برنامه‌ای برای بانوان دارند و چه کمکی می‌توانند به بانوان شاغل، خانه‌دار و دانشجو کنند و برنامه‌هایی برای آن‌ها داشته باشند.

محمدی اظهار کرد: با توجه به اینکه قشر دانشجوی زیادی در کشور داریم، اگر برای خود دانشجو کار شود و اهمیت انتخابات برای او توضیح داده شود، قشر دانشجو هم می‌تواند نقش مهمی در کشور ایفا کند و مشارکت در انتخابات را افزایش دهد. اما امروز مشاهده می‌کنیم که دانشجو از سیاست فاصله گرفته است و صرفاً برای تحصیل علم در دانشگاه حضور دارد که این مسئله آسیب‌زاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha