• یکشنبه / ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402122718960
  • خبرنگار : 50130

معاون دادستان کردستان:

اقدامات در حوزه آب‌های زیرزمینی سازماندهی‌شده نیست

اقدامات در حوزه آب‌های زیرزمینی سازماندهی‌شده نیست

ایسنا/کردستان معاون دادستان کردستان و قاضی کمیسیون آب‌های زیرزمینی استان گفت: اقدامات انجام‌شده در حوزه آب‌های زیرزمینی سازماندهی‌شده نیست، گروه‌های گشت و بازرسی یکی از ایرادهای این حوزه است، چراکه از نیروهای رسمی استفاده نمی‌شود. در نتیجه، سوءاستفاده‌هایی در این حوزه خواهد شد.

مهدی مهرابی امروز (۲۷ اسفند ماه) در دیدار با معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کردستان و مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان با هدف اجرای هرچه بهتر طرح داناب و اقدامات دادگستری در این حوزه، با اشاره به اقدامات کمیسیون تبصره ۵ ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز، گفت: در سه سال گذشته ۳۲۲ پرونده در حوزه چاه‌های غیرمجاز داشتیم و امسال ۱۵۶ پرونده اضافه شده است.

وی با اشاره به مختومه شدن ۱۲۴ پرونده در سال ۱۴۰۲ در این حوزه، اظهار کرد: اکنون ۲۹۲ فقره پرونده در حوزه چاه‌های غیرمجاز در استان کردستان داریم که در حال بررسی‌اند.

معاون دادستان کردستان بیان کرد: ۱۵۶ جلسه در ۳۹۰ ساعت با هدف بررسی روند آب‌های زیرزمینی استان کردستان برگزار شده است.

وی با اشاره به فرهنگ‌سازی استفاده بهینه از مصرف آب، ادامه داد: در این حوزه بسیار غفلت کرده‌ایم و با وجود آنکه بیش از ۹۰ درصد آب‌های زیرزمینی در بخش کشاورزی و کمتر از ۱۰ درصد خانگی است، باید به سمت بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی گام برداریم.

مهرابی در ادامه گفت: دستگاه قضا براساس ماده ۴۵ توزیع عادلانه آب و حمایت از آب‌های زیرزمینی اقدام به تشکیل پرونده در رابطه با حفر چاه‌های غیرمجاز می‌کند که این پرونده‌ها منجر به کیفرخواست می‌شود و در دادگاه برای آن‌ها رأی صادر می‌شود.

وی ادامه داد: اقدامات صورت‌گرفته در حوزه آب‌های زیرزمینی سازماندهی‌شده نیست و گروه‌های گشت و بازرسی یکی از ایرادهای این حوزه است، چون باید از نیروهای رسمی در این زمینه استفاده شود، در نتیجه سوءاستفاده‌هایی در این حوزه خواهد شد. بنابراین باید نظارت بیشتری روی گروه‌های گشت و بازرسی انجام شود.

قاضی کمیسیون آب‌های زیرزمینی استان افزود: در مدت سه سال حضور در این سمت، به بهانه افزایش زمین زیر کشت اجازه افزایش برداشت آب را نداده‌ایم و بیشتر بحث حفاظت از منابع آبی را در نظر گرفته‌ایم‌، چراکه به دلایل افزایش برداشت‌ها، آب‌های زیرزمینی ما به خطر افتاده و امروز عمق چاه‌های ما عمیق‌تر شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha