• سه‌شنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403011406337
  • خبرنگار : 30147

اظهار نظر فعال محیط زیست به حیوان آزاری در گلبهار؛

وقتی فکری برای معضل سگ‌های ولگرد نمی‌شود منجر به حیوان آزاری می‌شود

وقتی فکری برای معضل سگ‌های ولگرد نمی‌شود منجر به حیوان آزاری می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی یک فعال محیط زیست گفت: وقتی نهادها و سازمان‌های مربوطه فکری برای معضل سگ‌های ولگرد نمی‌کنند باید قبول کرد افزایش آنها برای بسیاری از شهروندان ایجاد مزاحمت کرده و منجر به اینگونه اقدامات می‌شود.

چند روز پیش، کلیپی در فضای مجازی منتشر شد و فردی را نشان می‌داد که با بستن یک قلاده سگ به خودرو و کشاندن حیوان بی‌زبان بر روی زمین، موجب آزار آن شد و امروز محسن صبری‌پور فرمانده انتظامی گلبهار از شناسایی و دستگیری عامل این حیوان آزاری خبر داد.

 این واقعه موجب شد تا به منظور شناسایی علل بروز این رفتارها و راهکارهای جلوگیری از آن، با یک فعال محیط‌زیست در شهرستان چناران و گلبهار به گفت وگو بنشینیم.

علی وطن‌دوست به ایسنا، گفت: در بروز این‌گونه اقدامات مجموعه‌ای از علت‌ها دخیل است و متأسفانه برخی افراد عصبانیت‌شان را بر حیوانات خالی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه باید پذیرفت جامعه‌ای عصبانی داریم، افزود: هرچند کار این فرد بسیار اشتباه بوده و باید با شهرداری و محیط‌زیست تماس می‌گرفت تا نسبت به جمع‌آوری این حیوان اقدام کنند، اما وقتی نهادها و سازمان‌های مربوطه فکری برای معضل سگ‌های ولگرد نمی‌کنند باید قبول کرد افزایش آنها برای بسیاری از شهروندان ایجاد مزاحمت می‌کند.

این فعال محیط‌زیست، عدم فرهنگ‌سازی در جامعه را یکی دیگر از دلایل بروز این‌گونه اتفاقات دانست و تصریح کرد: در این خصوص تاکنون چندین جلسه با شورای شهر و شهرداری، حامیان و تعدادی از شهروندان گلبهار داشتیم اما متأسفانه به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

وی اظهار کرد: حامیان فقط شعار می‌دهند و آرمان‌گرایانه صحبت می‌کنند و از سویی ابزار و توان کافی ندارند و فقط توقعاتی دارند مبنی بر اینکه پولی برای ایجاد پناهگاه به آنها داده شود، اما از سوی شهرداری‌ها و شوراهای شهر چنین حمایتی نمی‌شوند که بخواهند در این خصوص هزینه کنند.

وطن‌دوست گفت: متأسفانه تعداد زیاد سگ‌های بلاصاحب مانع از این است که شهرداری و شورای شهر بخواهد برای ساماندهی و مدیریت هزینه‌های کلان و در سطح گسترده عقیم‌سازی را انجام دهد.

ضرورت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب

این فعال محیط‌زیست افزود: این در حالی است که هنوز کارشناسان محیط‌زیست نتوانسته‌اند به تصمیمی برسند که باید در خصوص سگ‌های ولگرد چه اقدامی انجام دهند. از یک سو عقیم‌سازی نیاز به اعتبار دارد و از سوی دیگر اگر تصمیم به معدوم‌سازی باشد با حامیان حیوانات مواجه می‌شوند.

وی تصریح کرد: بارها با حامیان حیوانات در این خصوص صحبت داشته‌ایم اما قانع نشده‌اند، اکنون وجود سگ‌های بلاصاحب تبدیل به معضل شده و امکان عقیم‌سازی در این سطح و یا ساخت پناهگاه وجود ندارد و چاره‌ای جز معدوم‌سازی خاموش که حیوان زجر نکشد، نداریم.

وطن‌دوست با بیان اینکه هرچند بین بد و بدتر باید بد را انتخاب کنیم اما فعالان محیط‌زیست معتقدند خداوند به این حیوان جان داده و ما حق نداریم جانش را بگیریم، بیان کرد: اگر این‌گونه است خداوند به مرغ و گوسفند هم جان داده ولی ما آنها را می‌کشیم و می‌خوریم چون نیاز داریم.

وی اظهار کرد: در وضعیت فعلی جامعه، نیاز است سگ‌های بلاصاحب ساماندهی شوند زیرا این حیوانات به حیات‌وحش، سلامت اجتماع و محیط‌زیست آسیب می‌رسانند.

وطن‌دوست با اشاره به اینکه بسیاری از جانداران در حیات‌وحش به دلیل وجود سگ‌های ولگرد در معرض خطر هستند، عنوان کرد: سگ‌های بلاصاحب برای سیر کردن خود به گونه‌های دیگر حمله می‌کنند.

وی گفت: وجود این تعداد سگ در سطح شهر از سویی موجب عصبانیت شهروندان می‌شود و بعضاً شاهد این‌گونه رفتارهای غیرانسانی هستیم و موجب تحریک عواطف جامعه می‌شود و مهمتر اینکه انسانیت ما را زیر سؤال می‌برد.

برخورد قاطعی با حیوان آزارها نمی‌شود

این فعال محیط‌زیست عنوان کرد: به عنوان یک فعال محیط‌زیست معتقدم برای یک بار باید در این خصوص تصمیم درستی گرفته شود و تکلیف سگ‌های ولگرد مشخص شود، اگر می‌توانیم در سطح گسترده عقیم‌سازی کنیم وگرنه باید تصمیم دیگری گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: همه باید پای کار باشند و تصمیم قاطع و درستی گرفته شود، اگر این اتفاق نیفتد هر روز شاهد افزایش رفتارهای حیوان آزاری‌ها خواهیم بود.

وقتی فکری برای معضل سگ‌های ولگرد نمی‌شود منجر به حیوان آزاری می‌شود

وطن‌دوست همچنین در خصوص رفتار افرادی که این‌گونه اقدام به حیوان آزاری می‌کنند، گفت: متأسفانه برخورد قاطعی با این افراد نمی‌شود، مگر اینکه به طور موردی مدعی‌العموم ورود داشته باشد و در اکثر موارد چشم‌پوشی می‌شود.

وی اظهار کرد: امروز فیلم کشیدن این سگ بر روی زمین و اتفاقاتی نظیر این به واسطه فضای مجازی بیشتر دیده می‌شود اما این موارد در گذشته هم بوده ولی چون این فضا نبوده کسی مطلع نمی‌شده است.

وجود ۲ میلیون سگ ولگرد در کشور

وی با بیان اینکه امروزه باید از سایر کشورها که در خصوص مهار جمعیت سگ‌های ولگرد موفق بودند الگو گرفت، تصریح کرد: بر اساس آمار رسمی بالغ‌بر ۲ میلیون سگ ولگرد در کشور داریم که البته آمار غیر رسمی بسیار بیشتر از این است.

وطن‌دوست با اشاره به اینکه امروز بسیاری از سگ‌های بلاصاحب به دلیل ابتلا به بیماری، برای سلامت انسان‌ها به یک تهدید جدی تبدیل شده‌اند، عنوان کرد: چاره‌ای جز معدوم کردن سگ‌های بلاصاحب به روش کارشناسی شده نداریم، در این خصوص باید احساسات را کنار بگذاریم و با منطق تصمیم بگیریم.

غذا دادن به سگ‌های ولگرد هم نوعی حیوان آزاری است

وی در ادامه غذا دادن به سگ‌های ولگرد را هم نوعی حیوان آزاری دانست و افزود: چون نمی‌توان همیشه به سگ بلاصاحب غذا داد عملاً امید واهی می‌دهیم و چرخه زجر آلودی را به وجود می‌آوریم.

این فعال محیط‌زیست گفت: اینکه به صورت مقطعی چند مرحله به سگ غذا بدهیم جز تحمیل یک زندگی زجر آلود نه تنها کمکی نمی‌کنیم بلکه خیانت هم می‌کنیم.

وی با بیان اینکه هرچند این حیوان آزار در گلبهار دستگیر شد اما اگر بخواهیم دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم باید همه به وظایف خود درست عمل کنیم، افزود: عموم در همه موارد همیشه به درستی تصمیم نمی‌گیرند در این موارد باید از نظر کارشناسان مرتبط و متخصصین استفاده کرد.

وقتی فکری برای معضل سگ‌های ولگرد نمی‌شود منجر به حیوان آزاری می‌شود

وطن‌دوست همچنین بر فرهنگ‌سازی در سطح جامعه تأکید و بیان کرد: حق نداریم جانور را این‌گونه آزار دهیم و تکرار این رفتارها در جامعه نشان می‌دهد فرهنگ‌سازی درست صورت نگرفته است.

وی تأکید کرد: در این خصوص مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و ... همه باید پای کار بیایند و هر کس در حد خودش اقدام کند، اما راه درست این است که حاکمیت یک بار یک تصمیم قاطع بگیرد.

زباله گاه‌ها بزرگترین مرکز تکثیر سگ‌های ولگرد در جامعه

وطن‌دوست با بیان اینکه جامعه ما در موضوع سگ‌های ولگرد یک غده سرطانی دارد که باید درد و هزینه آن را به جان خرید تا جراحی کرد، گفت: اگر هر کس، به وظایف خودش به درستی عمل کند عملاً شاهد این‌گونه اتفاقات و حیوان آزاری‌ها نخواهیم بود.

وی در ادامه بزرگترین مرکز تکثیر سگ‌های ولگرد در جامعه را زباله گاه‌ها دانست و افزود: زباله گاه‌ها بهترین مکان برای سگ‌های ولگرد هستند.

این فعال محیط‌زیست خاطرنشان کرد: باور ندارم کسی به نام حامی حیوانات که خودش گوشت می‌خورد و انواع و اقسام ظلم را در حیوانات می‌بیند و حیواناتی مانند موش، مگس و سوسک را در خانه می‌کشد بعد مدعی حمایت از سگ‌های ولگرد باشد.

وقتی فکری برای معضل سگ‌های ولگرد نمی‌شود منجر به حیوان آزاری می‌شود

وی اظهار کرد: تنها کسی می‌تواند حامی حیوانات باشد که به هیچ حیوانی حتی به مگس و سوسک در داخل خانه آسیب نمی‌رساند و حتی گوشت نمی‌خورد، تنها کسانی می‌توانند حامی حیوانات باشند که اصلاً گوشت نمی‌خورند و هیچ حیوانی را آزار نمی‌دهند.

وطن‌دوست با بیان اینکه امروز تعداد سگ‌های ولگرد بسیار افزایش یافته حال آنکه باید توازن در این‌گونه جانوری برقرار شود، گفت: متأسفانه برخی حامیان به جای تصمیم عقلانی حرف‌های ناشایستی می‌زنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha