• چهارشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403021914001
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

راه‌اندازی سه خط تولید کود با ظرفیت هزار تن، اقدامی شاخص حوزه پسماند در اصفهان

راه‌اندازی سه خط تولید کود با ظرفیت هزار تن، اقدامی شاخص حوزه پسماند در اصفهان

ایسنا/اصفهان رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان، با بیان اینکه در حوزه تفکیک از مبدأ پسماندها فراز و فرودهایی در سال‌های گذشته داشتیم، گفت: تفکیک از مبدأ، طرح اصپاک که تاکنون موفق به جذب بیش از ده‌هزار مشترک شده و راه‌اندازی سه خط تولید کود با ظرفیت هزار تن که استاندارد ملی ایران را در زمینه تولید کود دریافت کرده است، از اقدامات شاخص حوزه پسماند در اصفهان است.

غلامرضا ساکتی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان امروز (چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت) در آیین احداث و بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با حضور مدیران شهری اصفهان، اظهار کرد: محیط‌زیست، موضوعی بسیار حیاتی در زندگی انسان است و چرخه حیات ما به آن وابسته است، سازمان مدیریت پسماند در شهر بزرگی مانند اصفهان، رسالت مهمی در زمینه صیانت از محیط‌زیست بر عهده دارد. امروز پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان شامل آغاز احداث مرکز جامع جمع‌آوری پسماند خشک و آغاز احداث کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی و بهره‌برداری از واحد تصفیه شیرابه پسماند شهری اصفهان به بهره‌برداری خواهاد رسید.

احداث کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی با ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

وی با بیان اینکه تلاش‌های بسیار زیادی در این دوره مدیریت شهری در حوزه مدیریت پسماند انجام شده است، افزود: در این دوره مدیریت شهری، اقدامات شاخصی توسط این سازمان انجام شده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آغاز احداث مرکز جامع جمع‌آوری پسماند خشک، آغاز احداث کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی با ظرفیت ۱۸۰۰ تن در روز و بهره‌برداری از واحد تصفیه شیرابه پسماند شهری اصفهان که بسیار خطرناک است اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: برای تکمیل چرخه هدایت شیرابه، نیازمند احداث تصفیه‌خانه‌ای بودیم که این پروژه با ظرفیت روزانه تصفیه ۲۰ مترمکعب شیرابه، با مشارکت یک شرکت دانش‌بنیان احداث شد. احداث پروژه بازیافت نخاله‌های ساختمانی از دیگر پروژه‌های شاخص این سازمان است که به‌صورت صددرصد مشارکتی و با ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آغاز شده است.

وی با بیان اینکه پروژه شهرک بازیافت پسماندهای خشک نیز در مرحله آغاز عملیات اجراییِ فاز نخست قرار دارد و گام مهمی در زمینه حذف دخالت‌ها در چرخه بازیافت به شمار می‌رود، تصریح کرد: راه‌اندازی سامانه هوشمند پسماند خشک (اصپاک)، بی‌بو سازی کود کمپوست، راه‌اندازی کارخانه ریجکت سوز ۳۰۰ تنی و هاضم ۳۰۰ تنی نیز از دیگر اقدامات شاخص سازمان در این دوره بوده است.

سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان، قطب مدیریت پسماند در کشور است

احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان، نیز در این آیین، اظهار کرد: در دهه ۸۰ تنها یک جداسازی پسماند خشک در کارخانه پسماند اصفهان انجام می‌شد و تا حدودی کود کمپوست تولید می‌شد که کیفیت لازم را نداشت، اما امروز می‌توان ادعا کرد که سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان یک قطب مدیریت پسماند در کشور به شمار می‌رود و گزارشی از فعالیت‌های این سازمان به ریاست‌جمهوری ارائه خواهد شد.

وی افزود: سال‌ها پیش ۸۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی پسماند مجاز در کشور بود که در حال حاضر بسیار بالاتر رفته است، البته بخشی از اسناد به‌صورت غیرقانونی مدیریت می‌شود. مدیریت پسماند یک صنعت در کشور است که می‌تواند علاوه بر حفاظت از محیط‌زیست در اشتغال نیز مؤثر باشد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان، با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته با کمک شهرداری و سایر نهادهای ذی‌ربط، روند خروج واحدهای آلاینده از اصفهان آغاز شده، گفت: حدود ۵۳ واحد ریخته‌گری تا پایان امسال به یک عرصه ۵۰ هکتاری که برای آنها در نظر گرفته شده منتقل می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: حل مشکل اختصاص قطعه زمین برای انتقال صد واحد طلاسازی، پلمب ۳۰۵ واحد آجر در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر برای اولین‌بار، برخورد قانونی با ۳۰۰ واحد متخلف و نصب تجهیزات کنترل آلودگی در ۷۰ واحد صنعتی از دیگر اقدامات سال گذشته است.

مدیریت پسماند در اصفهان، مدیریتی هوشمند و مشارکت مبنا است

همچنین سید امیر سامع، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان، در آیین بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اظهار کرد: پس از ۳۵ سال برنامه‌ریزی و اقدام مستمر امروز مدیریت پسماند شهر اصفهان در این نقطه قرار دارد. امروز مدیریت پسماند در اصفهان، مدیریتی هوشمند، مشارکت مبنا ‌و مبتنی بر مدیریت سبز بوده و از چرخه‌ای صحیح برخوردار است که این امر نتیجه تلاش مدیران قبلی و فعلی مدیریت شهری است.

وی با بیان این که در حوزه تفکیک از مبدأ پسماندها فرازها و فرودهایی در سال‌های گذشته داشتیم، افزود: تفکیک از مبدأ، طرح اصپاک که تاکنون موفق به جذب بیش از ده‌هزار مشترک شده و راه‌اندازی سه خط تولید کود با ظرفیت هزار تن که استاندارد ملی ایران را در زمینه تولید کود دریافت کرده است، از اقدامات شاخص حوزه پسماند در اصفهان است. در حال حاضر ۱۲ درصد تفکیک از مبدأ انجام می‌شود که امیدوارم تا پایان سال به ۱۵ درصد برسد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان، خاطرنشان کرد: سامانه اصپاک بیش از ۱۳ هزار مشترک در شهر اصفهان دارد که امیدواریم تا پایان سال به مرز ۵۰ هزار مشترک برسد. طرح هاضم با ظرفیت ۵ تن آماده عقد قرارداد با پیمانکار است و فرایند تصفیه شیرابه برای اولین‌بار در کشور، در یک مجموعه کوچک در اصفهان در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha