• دوشنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1404101509226
  • خبرنگار : 71062

جستجو برای پیدا کردن ۷۰۰ شهید اسارت

جستجو برای پیدا کردن ۷۰۰ شهید اسارت

اجلاسیه نهایی کنگره شهدای غریب در اسارت، ۲۴ دی‌ماه جاری در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدجواد زمردیان دبیرکل کنگره شهدای غریب در اسارت امروز در یک نشست خبری با اعلام این خبر توضیح داد: صدور پیام توسط رهبر معظم انقلاب در بازگشت پیکرهای شهدای غریب ( ۲۳  سال پیش ) تلنگری به آزادگان و آغاز مسئولیت شناسایی هم‌بندان شهیدمان بود.

محمدجواد زمردیان با تشریح برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدای غریب اسارت اظهار داشت: هفته ملی بزرگداشت شهدای غریب اسارت از ۱۸ تا ۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود. در این بازه، چهار برنامه ملی طراحی شده و ۲۹۶ نقطه در سراسر کشور میزبان این برنامه‌ها خواهند بود. همچنین اجلاسیه ملی شهدای غریب اسارت روز ۲۴ دی‌ماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

زمردیان افزود: با وجود گذشت بیش از دو دهه از بازگشت پیکر برخی از این شهدا، هنوز خانواده‌های آنان از چگونگی و کیفیت شهادت عزیزانشان بی‌اطلاع هستند. در این مسیر، محل دفن تعدادی از این شهدا شناسایی شده و آزمایش‌های DNA برای احراز هویت در حال انجام است.

دبیرکل کنگره ملی شهدای غریب اسارت با اشاره به روند شناسایی این شهدا گفت: در ابتدا، صلیب سرخ فهرستی شامل ۱۵۰۳ نام ارائه کرد، اما نامی از شهدای غریب اسارت در آن وجود نداشت. با حمایت و هدایت شهید آیت‌الله شهید رئیسی و واگذاری مسئولیت به بنیاد شهید و امور ایثارگران، تعداد شهدای شناسایی‌شده به ۲ هزار و ۴۰۴ شهید در قالب ۳۲ ستاد استانی افزایش یافت.

زمردیان ادامه داد: بیشترین شهدای غریب در اسارت شناسایی شده از استان‌های کردستان و خوزستان بودند که ۳۸ درصدشان متأهل  و ٦٢ درصد مجرد بودند. همچنین ۳۲ درصد توسط گروهک‌های معاند و ۶۸ درصد توسط حزب بعث به شهادت رسیده‌اند.

به گفته وی، هنوز پیکرهای۷۰۰ شهید اسارت بازنگشته و عملیات جستجوی پیکرهای آنها ادامه دارد.

زمردیان ادامه داد: ۳۱ درصد شهیدان شناسایی شده سرباز بودند ، ۳۰ درصد از طریق بسیج اعزام شدند و ۱۷ درصد نیز  نظامی کادر بودند. در بین شهدا ۲۰ درصد غیرنظامی  و ۲ درصد نیز از  جهادگران جهاد سازندگی حضور داشتند.  در میان این شهدا، از بانوی ۹۰ ساله تا نوزاد شش‌ماهه وجود دارد. همچنین ۳۶ طلبه، ۲۴ معلم، ۱۶ دانشجو و ۱۱ بانو در جمع شهدای غریب اسارت قرار دارند.

وی ادامه داد: تاکنون برای این شهدا حدود ۱۸۰۰ پرونده الکترونیکی تشکیل و بیش از ۷۰ هزار سند جمع‌آوری شده است. همچنین مجموعه ۷ جلدی «رنجِ گنج» تدوین شده که چهار جلد آن در هفته بزرگداشت رونمایی خواهد شد. استان‌های کردستان و خوزستان بیشترین تعداد شهدای غریب اسارت را دارند.

وی افزود: طی سه سال گذشته، دست‌اندرکاران کنگره بیش از ۳۰۰ سفر برای دیدار با خانواده‌های این شهدا انجام داده‌اند و از این شهدا ۳۱۲۷ یادگار شامل پدر، مادر و فرزند به یادگار مانده است.

در ادامه این نشست، یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با تأکید بر نقش رسانه‌ها گفت: امروز موضوعاتی همچون امیدآفرینی، وحدت‌آفرینی، جهاد تبیین و بازنمایی حقیقت میدان بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. دشمن با استفاده از تمام ظرفیت‌های خود علیه انقلاب و نظام اسلامی فعالیت می‌کند و در این میان، نقش اصحاب رسانه بسیار تعیین‌کننده است.

وی با اشاره به جایگاه شهدای غریب اسارت اظهار داشت: این شهدا در سخت‌ترین شرایط، بر عهد و پیمان خود ایستادند و به شهادت رسیدند. آنان به‌درستی «الماس‌های درخشان» نام گرفته‌اند و امروز ثمره ایستادگی و مقاومتشان را در اقتدار کشور مشاهده می‌کنیم.

سلیمانی افزود: قدرت واقعی کشور ریشه در ایمان، ایثار، مقاومت و ازخودگذشتگی دارد؛ ارزش‌هایی که طی ۴۷ سال گذشته عامل ماندگاری انقلاب اسلامی بوده‌اند. دشمنان، به‌ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی، با سناریوهای مختلف به‌دنبال تضعیف کشور بودند، اما ناکام ماندند. پرتاب موفق سه ماهواره به فضا در یک سال گذشته، جلوه‌ای از خودباوری و نبوغ جوانان ایرانی است.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدای غریب اسارت گفت: روز نخست با عنوان «طلوع عطر و آفتاب» برگزار می‌شود. روز جمعه با محوریت «میعاد صبح و سجاده»، خانواده‌های شهدای غریب اسارت در نمازهای جمعه و مراسم تکریم حضور می‌یابند. روز سوم با عنوان «فروغ هنر و حماسه» به رونمایی از آثار هنری و سمفونی ویژه این شهدا اختصاص دارد که در سه سال گذشته بیش از ۱۹۰۰ اثر هنری در این حوزه تولید شده است. 

سلیمانی بیان کرد: ۲۱ دی‌ماه نیز با عنوان «تجلی واژه و ایمان» به رونمایی از آثار مکتوب و برگزاری محافل خاطره‌گویی در حرم مطهر رضوی، رسانه ملی، مساجد و دانشگاه‌ها اختصاص دارد.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید در پایان با تأکید بر ضرورت وحدت و همدلی تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی کنگره شهدای غریب اسارت، که دبیرخانه آن در مرکز و ۳۲ استان فعال است، اثرگذاری اجتماعی و انتقال پیام این شهدا به نسل امروز است. راه شهدا، راه فتح و پیروزی است و باید این مسیر را با قدرت ادامه دهیم.

در پایان این مراسم، سعید گنجی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران از انتشار ۳۶ عنوان کتاب با عنوان «تجلی واژه» ویژه شهدای غریب‌ اسارت خبر داد. 

در پایان این نشست خبری، از پوستر کنگره شهدای غریب در اسارت رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha