• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۶ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 96091206525
  • منبع : نمایندگی یزد

مسئول انجمن گردشگری ایران:

ارتباط مردمی بهترین راه جذب گردشگران است

ارتباط مردمی بهترین راه جذب گردشگران است

ایسنا/یزد مسئول انجمن گردشگری ایران به نقش گردشگری در دیپلماسی عمومی اشاره و اظهار کرد: ارتباط مردمی بهترین راه برای جذب گردشگران دیگر کشورهاست چرا که واژه‌ای تعریف شده برای تمام کشورهاست و هیچ عاملی مانع تبادل گردشگران و سفیران نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، «امیرحسین ایمانی‌زاده» در مراسم آغاز بکار نمایندگی دفتر انجمن گردشگری ایران در دانشگاه یزد با اشاره به تاریخچه ایجاد رشته گردشگری در ایران، اظهار کرد: رشته گردشگری تا قبل از شکل‌گیری به صورت کنونی به عنوان بخشی از رشته جغرافیا مطرح بود و فعالیت مستقل نداشت ولی با توسعه جایگاه گردشگری کشور لزوم تاسیس رشته و دانشکده‌ای مستقل با عنوان گردشگری بیش از پیش احساس شد.

وی ادامه داد: البته پذیرفتن این رشته به عنوان یک علم مطرح دنیا، د کشورمان کار آسانی نبود اما با توجیهات علمی که انجام شد، گردشگری به عنوان یک علم و رشته مجزا و مهم مطرح و به دنبال آن نیز انجمن علمی گردشگری در تهران شکل گرفت .

مسئول انجمن گردشگری ایران احساس نیاز به توسعه صنعت گردشگری کشور را در شکل‌گیری این رشته تاثیرگذار خواند و تصریح کرد: گردشگری مانند دریچه‌ی نجاتی برای کشور، در دو سال ابتدایی شکل‌گیری خود به عنوان یک رشته دانشگاهی توانست بیش از چهار هزار دانشجو را در مقطع کارشناسی و بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش کند و فارغ‌التحصیلان زیادی را به بازار اقتصادی این رشته سوق دهد.

وی یادآور شد: رشته گردشگری از معدود رشته‌هایی دانشگاهی است که با توجه به نیاز آن در کشور، مشاغل بسیاری را در این حوزه ایجاد کرده است .

ایمانی‌زاده یزد را دومین استان خواستار ایجاد شعبه انجمن گردشگری کشور ذکر کرد و در این باره گفت: استان آذبایجان شرقی قبل از یزد و به عنوان اولین استانی بود که درخواست ایجاد شعبه‌ی این انجمن را در تبریز ارائه کرد.

وی با تاکید بر لزوم پیوند علم گردشگری و صنعت، اظهار کرد: نیازهای علمی زمین مانده‌ای در کشور وجود دارد که با علم گردشگری قابل مرتفع شدن است اما با این وجود مسائل گردشگری نیز رها شده است در حالی که نیاز به مطالعه و حمایت دارد .

مسئول انجمن گردشگری ایران در مورد اهمیت برنامه ریزی گردشگری، گفت: گردشگری بدون برنامه، زیانی بیش نیست لذا باید چاره‌اندیشی شود و با نگاهی علمی، هزینه‌های زیست محیطی و اجتماعی و سایر موضوعات متاثر از آن را بررسی کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه افرادی که به کشور داخل می‌شوند در مقایسه با افرادی که از کشور به قصد گردشگری خارج می‌شوند، کمتر هستند و این عامل نشان‌دهنده ضرر اقتصادی در این حوزه است در حالی که در دیگر کشورها این نسبت ثابت یا رشد افزایشی دارد .

ایمانی‌زاده با اشاره به نقش گردشگری در دیپلماسی عمومی، اظهار کرد: ارتباط مردمی بهترین راه برای جذب گردشگران و سفیران دیگر کشورهاست زیرا گردشگری مانند ورزش و هنر در تمام روابط کشورها تعریف شدنی است و هیچ عاملی مانع تبادل گردشگران و سفیران نمی‌شود لذا ارتباط مردمی بسیار موثرتر از تبلیغات رسمی و سفارت‌خانه‌ها می‌تواند کشور را به دیگر کشورها معرفی کند .

وی در مورد ضعف مدیریتی در این حوزه نیز عنوان کرد: بیان این که محدودیت وجود دارد، تنها بهانه و ضعف مدیریتی است و یک سری بایدها و نبایدها در قوانین تعریف می‌شوند که برای سفیران فرهنگی کشور پذیرفتنی است اما هنوز عزم ملی خود را جزم نکرده‌ایم تا به جای حرف زدن و بهانه آوردن، عمل کنیم .

این مسئول در رابطه با گردشگران فرهنگی نیز گفت: ۳۰ درصد از گردشگران دنیا فرهنگی هستند و جذب درصد کمی هم از این گردشگران به جذب گردشگر در دیگر کشورها منجر خواهد شد ولی مهم‌تر این است که این گردشگران پیروی قوانین هر کشوری هستند .

وی با بیان این که گردشگری نوعی عبادت محسوب می‌شود، بیان کرد: قران خطاب به مسلمانان با بیان «سیرو» آن‌ها را به مسافرت امر و خطاب به غیر مسلمانان با بیان فعل «یسیروا» آنها را به گردشگری فرا می‌خواند .

ایمانی‌زاده با تاکید بر توجه به معنویت در گردشگری نیز گفت: علم گردشگری با پرداختن به بحث‌های معنوی مسافرت و تاثیرات آن در روح و روان انسان می‌تواند جایگاه این علم را ثابت کند، از این رو دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی می‌توانند این موضوع را به عنوان بخشی موثر پیگیری کنند .

«محمد صالح اولیا» رییس دانشگاه یزد نیز ضمن تاکید بر اهمیت پرداختن دانشگاه و انجمن علمی گردشگری به این علم، عنوان کرد: دانشگاه نباید راه خودش را برود و به این علم بی‌تفاوت باشد بلکه باید ظرفیت‌های خالی گردشگری را با دانشجویان این رشته تکمیل و گام موثری در راستای ارتقای سطح علمی گردشگری در استان بردارد.



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha