• چهارشنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۷ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97042715091
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مدیر بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد:

تشکیل کمیته ایمنی آب برای شناسایی نقاط بحرانی شبکه‌ها

ایسنا/خراسان رضوی مدیر بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گاهی اوقات برخی ریز فاکتورها مانند شکستگی لوله و مسیری که آب به تصفیه‌خانه منتقل می‌شود با مشکلاتی روبرو باشد بر این اساس ما کمیته‌ای تحت عنوان کمیته ایمنی آب تشکیل دادیم تا نقاط بحرانی شبکه‌ها را در جاهای مختلف شناسایی ‌کنند و ریسک خطر مشخص و رفع شود.

مهندس علی‌اصغر حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: اقداماتی که در خصوص آلودگی آب قوچان صورت گرفت در واقع به این علت بود که احتمال آلودگی وجود داشت اما هیچ وقت گفته نشد که آلودگی آب وجود دارد ما برای منابع آب تاکید خاصی داریم، به این جهت که جمعیت زیادی از این آب استفاده می‌کنند و باید نظارت و کنترل بیشتری بر روی آن صورت گیرد.

مدیر بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مراقبت‌های لازم برای جلوگیری از آلودگی آب، تصریح کرد: اگر چاه آبی وجود دارد باید اتاقک خاصی داشته باشد، اگر مخزن آب موجود است باید دسترسی به آن طوری باشد که کسی نتواند وارد شود و آلودگی ایجاد کند و اگر منابعی به عنوان آبگیر موجود است که برای تصفیه خانه‌ها استفاده می‌کنند تاکیدی که داریم این است که باید مسیر به نوعی جدا و امکان انتقال آلودگی برای آن وجود نداشته باشد و با توجه به اینکه ما برای همه شهرستانها مکاتبه می‌کنیم و اینکه احتمال آلودگی آب وجود داشته باشد، باید اقدامات کنترلی و حفاظتی برای منابع آب انجام شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آزمایشگاه تصفیه‌خانه توان سنجش و حذف آلودگی آب را دارد، عنوان کرد: تصفیه خانه‌های ما معمولا اولین کاری که انجام می‌دهند تصفیه فیزیکی است و بعد از آن تصفیه شیمیایی است برای اینکه بتوانند آلودگی‌های میکروبی را از بین ببرند اما به جهت اینکه بخواهیم کاری انجام دهیم قبل از این کار منابع آب را آزمایش می‌کنیم که آب آلودگی دارد یا ندارد و آیا با این تصفیه قابل رفع است یا خیر.

حسنی خاطرنشان کرد: اولویت اول ما برای انتخاب منابع آب شرب این است که منابعی باشد که کمترین نیاز به تصفیه را داشته باشند به این خاطر ما قبل از اینکه منبع آب را انتخاب کنیم بررسی‌های لازم را انجام می‌دهیم تا بعد از اتمام کار شاهد انجام نشدن کار نباشیم بنابراین انتخاب منابع آب براساس اولویت این است که نیاز به تصفیه زیادی نداشته باشد و سلامت آن را بتوانیم تضمین کنیم و کاری که تصفیه‌خانه می‌تواند انجام دهد این است که اگر در طول مسیر یا در مراحل مختلف آلودگی داشته باشد تصفیه خانه بتواند انجام دهد.

مدیر بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در هر صورت تصفیه‌خانه‌ها منابع آب مختلف را انجام می‌دهند تا بتوانیم اطمینان پیدا کنیم آبی که مردم استفاده می‌کنند سالم است، اضافه کرد: ما چند فاکتور را کنترل می‌کنیم که میزان کُلر باقی مانده آب است که همکاران در سطح شبکه آبرسانی در شهرستان‌های مختلف کار را به صورت مرتب انجام و نظارت می‌کنند.

وی اظهار کرد: برای انجام مواردی که عنوان شد اگر کمتر از حد استاندارد و بالاتر از حد استاندارد باشد بلافاصله به اداره آب و فاضلاب اعلام می‌کنند تا کنترل صورت گیرد، دوم به صورت برنامه‌ریزی شده و مرتب نمونه‌برداری میکروبی انجام می‌دهیم تا مشاهده کنیم وضعیت چگونه است و اگر ناخواسته مشکلی به وجود آمد  بتوانیم در نظارت‌ها و پایش‌ها این رصد را داشته باشیم تا مشکلی برای مردم ایجاد  نشود و سوم اینکه ما به لحاظ شیمیایی آب را به صورت دوره‌ای  هم از منابع تامین کننده آب و هم از درصد توزیع که مردم استفاده می کنند، نمونه‌برداری ‌کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آب گوارا چه آبی است و آیا شهرستان قوچان از آب گوارا برخوردار است، بیان کرد: آب گوارا آبی است که مطابق با استانداردهای ملی ایران باشد و این استاندارد 1053 است و اگر آب مطابق با این استاندارد باشد از نظر ما قابلیت شرب را دارد اما این استاندارد چند تعریف دارد که نقل کردند آب ایده ال وجود دارد بدین منظور که  کاملا مطابق با استاندارد است، دیگری آب قابل قبول و مجاز است که بعد از آن قابل قبول نیست.

حسنی تصریح کرد: بنابراین استاندارد 1053 برای ما مشخص می‌کند که به لحاظ شیمیایی باید چگونه باشد و استاندارد 1011  به لحاظ میکروبی، بنابراین ما قضاوتی که در مورد آب می‌کنیم این است که اگر آب بالاتر از حد مجاز باشد می‌گوییم قابلیت شرب ندارد،  اگر زیر آن باشد گفته می‌شود قابل قبول است و اگر در حد مطلوب باشد می‌گوییم ایده ال است.

مدیر بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص آب قوچان، افزود: آزمایشاتی که انجام می‌شود به صورت دوره‌ای است و در حال حاضر مشکل خاصی برای آب قوچان وجود ندارد اما با مکاتباتی که برای پیشگیری انجام شد تلاش می‌کنیم مشکلی در زمینه آلودگی آب نداشته باشیم، به عنوان مثال اگر درب منبع آبی باز باشد تاکید می‌کنیم که به خاطر حفاظت منبع آب باید درب آن قفل باشد و یا اگر چاهی اتاقک ندارد و بهسازی نشده می‌گوییم احتمال آلودگی وجود دارد.

وی در خصوص بیماری‌هایی که ممکن است در آب وجود داشته باشد، گفت: معمولا بیماری‌هایی که از طریق آب منتقل می‌شود بیشتر روده‌ای است به خصوص در فصل گرما که امکان است بیشتر شود بنابراین ما در مورد آب اولین کنترلی که انجام می‌دهیم میکروبی است تا مشکلی برای افراد رخ ندهد و این امر به صورت مرتب توسط شبکه بهداشت و اداره آب و فاضلاب انجام می‌شود.

حسنی ادامه داد: شبکه بهداشت به عنوان ناظر عالی این کار را انجام می‌دهد و اداره آب و فاضلاب به عنوان مجموعه‌ای که توزیع آب شرب را انجام می‌دهد، این کار دنبال می‌شود و فاکتور دیگر این است که بیماری‌ها ممکن است در درازمدت برای مردم ایجاد شود و تحت عوامل شیمیایی مانتد نیترات، نیتریت و یا ترکیباتی از این قبیل ممکن است وجود داشته و تاثیرگذار باشد.

مدیر بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مواردی که ذکر شد به صورت دوره‌ای براساس استاندارد و دستورالعملی که وزارت مشخص می‌کند تا به صورت مرتب کنترل ‌کنیم و اگر مواردی باشد که منبع آب غیرمطمئن باشد بلافاصله از مدار خارج می‌شود چراکه سلامت مردم موضوعی است که در اولویت ما قرار دارد و اینکه مردم اطمینان داشته باشند از منابع آب سالم استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: افراد اگر مورد خاصی در آب مشاهده کردند می‌توانند با شماره تلفن 190 تماس حاصل فرمایند و بلافاصله ما پیگیری کرده و جواب می‌دهیم. به خاطر احتمالاتی که برای آب شرب قوچان وجود داشت کارگروه سلامت و اهمیت غذایی امروز 27 تیرماه سال جاری برگزار و تصمیم‌گیری‌های لازم انجام شد تا اطمینان را از این موضوع بالا ببریم.

حسنی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا برای شهرستان‌های دیگر احتمال آلودگی آب وجود دارد، اظهار کرد: گاهی اوقات ممکن است ریز فاکتورها وجود داشته باشد مانند شکستگی لوله و مسیری که آب به تصفیه‌خانه منتقل می‌شود با مشکلاتی روبرو باشد این مواردی است که ما کمیته‌ای تحت عنوان کمیته ایمنی آب تشکیل دادیم که نقاط بحرانی شبکه‌ها را در جاهای مختلف شناسایی ‌کنند تا ریسک خطر مشخص و رفع شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها:
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha