• یکشنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98032612172
  • منبع : نمایندگی کرمان

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان:

گزارشی مبنی بر قاچاق خاک در استان کرمان نداشته‌ایم

گزارشی مبنی بر قاچاق خاک در استان کرمان نداشته‌ایم

ایسنا/کرمان مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان ب شاکری با اعلام خبر ابلاغ «قانون حفاظت از خاک» از سوی رییس جمهور و اجرای آن توسط سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهادکشاورزی اظهار کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر قاچاق خاک در استان کرمان نداشته‌ایم.

به گزارش ایسنا، مرجان شاکری عصر امروز 26 خردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به موضوع محیط بانان کرمانی اشاره و گفت: حادثه فوت دو شکارچی در درگیری با محیط بانان کرمانی بسیار دردناک و باعث تاسف بود اما باید عنوان کرد این اتفاق تنها یک حادثه بوده است.

وی ادامه داد: دادستانی تاکنون 20 استعلام از نقاط مختلف برای این پرونده گرفته است و تا این لحظه تخلف این افراد احراز نشده اما در صورت احراز تخلف، محیط زیست نیز در کنار دستگاه قضا بوده و با متخلفین برخورد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، ۱۱ خرداد سال‌جاری دو نفر متهم به شکار غیرمجاز طی تعقیب و گریز با محیط‌بانان پارک ملی خَبْر استان کرمان بر اثر تصادف جان خود را از دست دادند. در حین تعقیب و گریز موتورسیکلت (شکارچیان) در حال فرار، تعادل خود را از دست داد و واژگون شد. محیط‌بانان بلافاصله با نیروهای امدادی تماس گرفتند اما به‌دلیل صدمات وارده هر دو شکارچی متأسفانه فوت کردند. به دنبال شکایت خانواده شکارچیان فوت‌شده، سه محیط‌بان و یک همیار محیط زیست متهم به قتل عمد شده و از آن روز در بازداشت به سر می‌بردند که امروز بنا به اظهارات فرمانده یگان حفاظت محیط زیست آزاد شدند.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان در ادامه این نشست خبری توسعه پایدار را یکی از دغدغه های سازمان محیط زیست دانست و در ادامه به طرح آمایش سرزمین استان اشاره و بیان کرد: سند راهبردی طرح آمایش سرزمینی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصویب شده که اگر براساس آن پیش برویم دیگر توسعه نامتوازن را در سطح استان کرمان نخواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه توسعه باید با پایداری انجام شود، تصریح کرد: باید به این موضوع اشاره کرد که مرکز استان کرمان نسبت به مراکز سایر استان‌های کشور دارای آلودگی‌های زیست محیطی کمتری است که این موضوع نشان دهنده ایستادگی و پایداری محیط زیست استان کرمان است.

شاکری با در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت انتقال آب از سد صفارود و بحث های زیست محیطی این پروژه و آثار مخرب آن بر جازموریان با بیان این مطلب که سد صفارود مجوز زیست محیطی نداشته است، عنوان کرد: سد صفارود بر جازموریان تاثیرگذار نیست و تنها این سد برای کنترل سیلاب‌های آن منطقه احداث شده و همچنین پیش‌بینی شده بخشی از تامین آب شرب شهر کرمان از طریق این سد باشد و ما با مجوز آن در صورت دریافت موافقت‌های محیط زیست، موافقت خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از سوالات مطرح شده درباره میزان آلایندگی های کارخانجات استان کرمان گفت: میزان آلودگی‌های کارخانه فولاد بردسیر نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است زیرا این کارخانه فیلترهایی بکار برده که میزان آلودگی آن را کاهش داده است.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان ادامه داد: کارخانه مس سرچشمه نیز سال‌ها آلودگی‌هایی را به همراه داشته که تاحدودی بخشی از این آلودگی ها رفع شده است اما در همین راستا سازمان محیط زیست مصوبه ای به هیات دولت تقدیم کرده که در آن مصوب گردید ظرف مدت 2 سال آلودگی این نوع کارخانجات باید رفع شود که در همین راستا نیز محیط زیست محکم در برابر همه واحدهای آلاینده ایستاده است.

وی حفظ تنوع زیستی را یکی از رسالت‌های محیط زیست دانست و عنوان کرد: استان کرمان دومین استان در سطح کشور از نظر مناطق تحت مدیریت محیط زیست بوده و به شدت از سوی این سازمان بر حفظ آب و خاک در این مناطق تاکید داریم.

شاکری با اعلام خبر ابلاغ «قانون حفاظت از خاک» از سوی رییس جمهور و اجرای آن توسط سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهادکشاورزی اظهار کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر قاچاق خاک در استان کرمان نداشته‌ایم.

وی درباره گزارشاتی مبنی بر برداشت غیرمجاز آهک از منطقه کوه هزار نیز گفت: گزارشاتی مبنی بر اینکه از کوه هزار برداشت آهک توسط شرکت در حال کار در این منطقه صورت می گیرد، دریافت کردیم، اگر بررسی کرده و دریابیم که این شرکت مجوز چنین برداشتی را نداشته باشد، کار آنها را تعطیل خواهیم کرد در حال بررسی مجوز اکتشاف آنها هستیم، اما فعالیت معدنی در کوه هزار ممنوعیتی وجود ندارد اما نباید باعث تخریب زیست محیطی شود.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان به منطقه حفاظت شده کویر لوت نیز اشاره کرد و افزود: 51 گونه اندمیک در منطقه کویر لوت داریم و در سال گذشته در کویر لوت یک گونه حشره کشف شد که می‌تواند باعث جذب گردشگر شود.همچنین مقرر شد که میراث فرهنگی مکان مشخصی برای آفرود سوران در این منطقه نیز اعلام کند.

وی در ادامه در طرح پرسشی در باره وضعیت تالاب جازموریان و با بیان این مطلب که برای حفاظت تالاب جازموریان برنامه مدون 5 ساله ای تدوین شده است، در ادامه از مشکلات تالاب‌ها سخن به میان آورد و عنوان کرد: مشکلات تالاب‌ها یک شبه ایجاد نشده بلکه در طی سالیان زیاد به مرور بوجود آمده است و قطعا نیز نباید انتظار داشت که یک شبه این موضوع حل شود.

شاکری در پایان از کاهش قاچاق پرندگان در کشور خبر داد و اظهار کرد: این کاهش نخست به دلیل برخورد قاطع محیط زیست با این موضوع و دیگر اینکه در کشورهایی که از ایران پرنده‌ها به آنها قاچاق می‌شد اکنون در کشور خودشان به پرورش گونه‌های مورد علاقه شهروندان خود کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha