• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98041809499
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

پرداخت یارانه‌ برای حفظ گیاهان دارویی

پرداخت یارانه‌ برای حفظ گیاهان دارویی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه متأسفانه در مورد برخی از گیاهان دارویی چون گیاهی که در اصطلاح محلی «کما» نام دارد، مردم آن را از ریشه می‌کنند که این موضوع علاوه بر کاهش این گونه گیاهی، پوشش گیاهی و در نهایت اقلیم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اظهار کرد: در راستای حفظ انواع گیاهان دارویی برای نشاء گیاهان دارویی یارانه اختصاص داده می‌شود.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا رضایی گفت: برداشت از عرصه‌های منابع طبیعی باید به صورت منطقی و معقول صورت گیرد و برداشت گیاهان دارویی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با اشاره به اینکه کاشت گیاهان دارویی به علت مصرف کم آب همواره در خراسان جنوبی مورد توجه بوده است، بیان کرد: از طرف دیگر به علت سازگاری برخی گیاهان دارویی با شرایط اقلیمی استان، کشت آن توجیه فنی و اقتصادی دارد.

وی با اشاره به طرح ملی گیاهان دارویی در جهاد کشاورزی، ادامه داد: به عنوان مثال کشت خارشتر و زیره سبز در خراسان جنوبی همواره مورد توجه بوده و در مورد خارشتر در دو تا سه سال اخیر توجه ویژه‌ای شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: بی شک برداشت از منابع طبیعی و به ویژه گیاهان دارویی باید به صورت اصولی، با اجازه نهاد مربوطه صورت گیرد تا رشد و برداشت از گیاه در سنوات مختلف تداوم داشته باشد.

رضایی بیان کرد: متأسفانه در مورد برخی از گیاهان دارویی چون گیاهی که در اصطلاح محلی «کما» نام دارد، مردم آن را از ریشه می‌کنند که این موضوع علاوه بر کاهش این گونه گیاهی، پوشش گیاهی و در نهایت اقلیم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: حتی اگر گیاهی را از ریشه برداشت نکنیم و تنها برگ آن را جدا می‌کنیم، بازهم باید مراقبت‌های لازم برای حفظ گونه گیاهی صورت گیرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کشت گیاه خود نوعی حفاظت از گونه گیاهی از خطر انقراض است که جهاد کشاورزی آن را پیگیری می‌کند، بیان کرد: از جمله طرح‌های کشت گیاهان دارویی در خراسان جنوبی کشت خارشتر، زیره و خاک شیر است که کشت زیره در سه هکتار توسعه پیدا کرده است.

رضایی یادآور شد: همچنین برای حفظ گیاهان دارویی تولید نشاء انواع گیاهان دارویی برای کشت در فضای باز و گشت گلخانه‌ای برخی از انواع گیاهان دارویی از جمله آلوئه ورا در خراسان جنوبی انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha