• سه‌شنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98091914000

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی شمال استان:

۲۲ درصد گلخانه‌های شمال استان کرمان هیدروپونیک هستند

۲۲ درصد گلخانه‌های شمال استان کرمان هیدروپونیک هستند

ایسنا/کرمان مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی شمال استان کرمان گفت: شمال استان از نظر سطح زیر کشت گلخانه ای رتبه چهاردهم کشور را به خود اختصاص داده است ضمن آنکه از ۲۰۰ هکتار گلخانه سطح زیر کشت در شمال استان بالغ بر ۴۴ هکتار از گلخانه ها هیدروپونیک است ۳۸ هکتار آن به کشت محصولات سبزی و صیفی و ۶ هکتار به کشت گل رز اختصاص یافته است.

"مهدی لطفعلی زاده" در جمع خبرنگاران گفت: سطح گلخانه های استان کرمان در حال حاضر بالغ بر ۲۵۰۰ هکتار می باشد که از این نظر در کشور رتبه دوم سطح  گلخانه ها را دارا می باشد، که اکثرا نیز به زیر کشت محصولات سبزی و صیفی هستند.

وی با بیان اینکه سطح زیر کشت شمال استان بالغ بر ۲۰۰ هکتار است که از این مقدار ۱۷۵ هکتار به سبزی و صیفی و ۲۵ هکتار به گل و گیاهان زینتی اختصاص یافته افزود: شمال استان از نظرسطح زیر کشت گلخانه ای رتبه چهاردهم کشور را به خود اختصاص داده است ضمن آنکه از ۲۰۰ هکتار گلخانه سطح زیر کشت در شمال استان بالغ بر ۴۴ هکتار از گلخانه ها  هیدروپونیک است ۳۸ هکتار آن به کشت محصولات سبزی و صیفی و ۶ هکتار به کشت گل رز اختصاص یافته است.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی شمال استان کرمان گفت: از لحاظ عملکرد در واحد سطح در کشت‌های خاکی محصولات سبزی و صیفی بطور متوسط به ازای هر متر مربع ۱۵ الی ۲۰ کیلوگرم و در کشت‌های هیدروپونیک از ۳۰ الی ۴۰کیلوگرم در متر مربع  برداشت صورت می گیرد و در مورد گل رز شاخه بریده نیز عملکرد کشتهای هیدروپونیک بالاتر از کشت های خاکی می باشد.

لطفعلی زاده با بیان اینکه هزینه های احداث کشت‌های هیدروپونیک ۳۰ الی ۴۰ درصد بیشتر نسبت به کشت خاکی بوده که مربوط به بسترهای های کشت، سیستمهای تغذیه و ... است اظهار کرد: هزینه احداث در مورد گلخانه ها هیدروپونیک بیشتر از خاکی است ولی بدلیل اینکه عملکرد در واحد سطح نیز در چنین کشت‌هایی بالا می باشد، هزینه های تولید محصول نیز به همین نسبت پایین تر و در آمد زایی بالاتری  حاصل می گردد و در نتیجه دوره بازگشت سرمایه نیز کوتاهتر است.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی شمال استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: بدلیل  اینکه در کشت‌های هیدروپونیک تغذیه محصول بصورت کنترل شده و دقیق انجام می‌شود و مصرف کودهای بصورت منظم انجام و گیاه قوی‌تر و سالم‌تر و نیاز به مصرف سموم کمتر بدلیل عدم استفاده از سموم جهت ازبین بردن آفات و بیماریهای خاکزی محصول سالم تر می باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha