• سه‌شنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 98091914081
  • منبع : نمایندگی اردبیل

یک روانشناس:

مهارت‌های ارتباطی «نه گفتن» یکی از ابزارهای موثر سلامت روانی و اجتماعی شناخته می‌شود

مهارت‌های ارتباطی «نه گفتن» یکی از ابزارهای موثر سلامت روانی و اجتماعی شناخته  می‌شود

ایسنا/اردبیل یک روانشناس بالینی گفت: مهارت‌های ارتباطی «نه گفتن» یا رفتار قاطع، یکی از ابزارهای موثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شناخته می‌شود

سمینار تخصصی «مهارت نه گفتن» به همت سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اردبیل در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

در این برنامه مسئول فنی مرکز سلامت روان اردبیل اظهار کرد : مهارت «نه گفتن»، جرات بیان احساس و عقاید در حل مشکلات را باید در خود تقویت کرد.

الناز بهاری‌فر با اشاره به تقویت مهارت نه گفتن و اهمیت آن در روابط اجتماعی، افزود: مهارت «نه گفتن» و رفتار قاطعانه یا مهارت جرات ورزی به رفتاری اطلاق می شود که بهترین فرصت را برای دستیابی به اهداف مطلوب فرد فراهم کند و علاوه برکسب احترام به خود، به دیگران نیز احترام گذارد، گفتن نه یعنی اراده، اقتدار و پافشاری روی حقوق خود و نشان دادن مخالفت بسته به آن چه مورد نظر ما نیست.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مزایای جرأت مندی، احساس مثبتی است که فرد درباره خود دارد، این موقعیت‌ها تا حدودی طبیعی است،  یادگیری مهارت‌های جرات ورزی ما را قادر می‌سازد تا الگوهای رفتار قدیمی را تغییر دهیم، بر ترس‌مان غلبه کنیم و رویکرد مثبت به زندگی داشته باشیم.

مربی فوریت‌های پزشکی هلال احمر اردبیل با اشاره به گزینه تغییر دادن موضوع در مهارت «نه گفتن»، افزود: در روش تغییر دادن، سعی بر آن است که موضوع صحبت عوض گردد. همچنین ابراز همدلی، روش دیگری است که می توان از آن استفاده کرد.

بهاری‌فر با اشاره به مثال عملی در رابطه با راه‌های غیرمستقیم ابراز هیجانات، در مهارت "نه" گفتن، افزود: برای همه ما موقعیت‌هایی پیش می‌آید که نمی‌توانیم به درخواست کسی راحت نه بگوییم، ممکن است او فرد بزرگتری باشد که برای او بسیار احترام قائل هستیم، یا دوستی باشد که ارتباط بسیار نزدیکی با او داریم و نمی‌خواهیم با "نه" گفتن او را ناراحت کنیم، یعنی بگوییم، من با تمام احترامی که برای شما قائلم اما بنا به دلایلی با این موضوع مخالفم یا موافقم. 

وی با بیان اینکه مهارت‌های ارتباطی «نه گفتن» یا رفتار قاطع، یکی از ابزارهای موثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شناخته می‌شود، ادامه داد: بسیاری از نوجوانان به این دلیل دچار آسیب‌هایی مثل اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند که توانایی رفتار قاطع یا قدرت «نه گفتن» را ندارند، در نتیجه آن‌ها اغلب رفتار انفعالی را برمی‌گزینند.

به گزارش ایسنا، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی اظهار کرد: تجربه نشان داده است اکثر کسانی که به سیگار و مواد مخدر دچار شده‌اند، از سنین نوجوانی و در اثر ارتباطات صمیمی با همسالان در این وادی پا گذاشته‌اند و نتوانستند با مهارت «نه گفتن» خود را از آسیب وارده دور کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha