• پنجشنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98120806379
  • خبرنگار : 50072

مرکز ردیابی اطلاعات اشتباه در مورد کروناویروس راه‌اندازی شد

مرکز ردیابی اطلاعات اشتباه در مورد کروناویروس راه‌اندازی شد

ایسنا/خراسان رضوی فناوری‌های حفاظتی خبر (NewsGuard) مستقر در شهر نیویورک با سرویس اشتراکی، اعتبار منابع محتوای آنلاین را ارزیابی می‌کنند.

به گزارش زی دی نت، NewsGuard و مرورگر همراه آن، این امکان را در اختیار کاربران خود قرار داده تا در مورد کیفیت مکانی که اخبار خود را دریافت می‌کنند، تصمیمات آگاهانه بگیرند.

NewsGuard  یک برنامه افزودنی دسکتاپ کروم است که اعتبار و شفافیت امتیازدهی به محتوا را نشان می‌دهد و با اشتراک در دسترس است. این برنامه در فوریه سال 2020 راه‌اندازی شده و هزینه اشتراک آن برای کاربران رایانه 2.95 دلار در ماه و برای کاربران مایکروسافت اج Microsoft Edge در iOS یا Android رایگان است.

NewsGuard  در سال 2018 توسط کارآفرین رسانه‌ای استیون برل و ناشر سابق وال استریت ژورنال ایجادشده است. این شرکت خود را به‌عنوان یک ارزیابی‌کننده بی‌طرف از محتوای اخبار اعلام کرده و روزنامه‌نگاران سابق را استخدام کرده که بسیاری از سایت‌ها را در پایگاه داده خود با توجه به جهت‌گیری سیاسی ارزیابی کنند.

این شرکت علاوه بر امتیازدهی معتبر و شفاف، "برچسب منبع" نیز ارائه می‌دهد که جزئیات مالکیت و هم‌چنین گرایش‌های سیاسی یک منبع خاص را به همراه هرگونه حوادث تاریخی از بیان نادرست اخبار ارائه می‌دهد.

این شرکت، در حال گسترش این روش در مورد اخبار بیماری کروناویروس جدید COVID-19 است.

گبی دیوچ، خبرنگار NewsGuard در واشنگتن و یکی از مدیران این مرکز رهگیری گفت: "ماموریت NewsGuard متوقف کردن گسترش اطلاعات اشتباه با رتبه‌بندی قابلیت اطمینان و اعتماد به سایت‌های خبری و وب سایت‌هایی است که به‌عنوان سایت‌های خبری فعالیت دارند. اطلاعات نادرست مربوط به مراقبت‌های بهداشتی بزرگترین تهدید برای افرادی است که از اطلاعات آنلاین استفاده می‌کنند."

برخی اطلاعات نادرست در مورد کروناویروس جدید که از منابع مختلف محتوای آنلاین پخش‌شده است، شامل ادعاهای دروغین در مورد منشاء بیماری ویروس COVID-19 و درمان‌های مربوط به آن است. ازجمله ادعاهای دروغین این است که این ویروس در یک آزمایشگاه چینی ساخته‌شده یا توسط جاسوسان چینی از کانادا به سرقت رفته است. وب سایت‌های هوکس (Hoax ) نیز "درمان‌های خطرناک" را برای بیماری ازجمله نقره کلوئیدی، سفیدکننده‌ها و استفاده از مقادیر زیاد ویتامین C منتشر کردند.

جان گرگوری گفت: " ما 31 سایت کشف کردیم که اطلاعات نادرست در مورد کروناویروس پخش می‌کنند و هرروز تعداد آنها رو به افزایش است."

وب سایتی توسط الکس جونز، اداره می‌شود که با ارجاع به سایت مراقبت‌های بهداشتی NaturalNews.com  اطلاعات غلط در مورد واکسن‌ها را تبلیغ می‌کند. بسیاری از آنها بسیار محبوب هستند، به‌طوری‌که پست‌های آنها از طریق برخی از معتبرترین وب سایت‌های اطلاعات مراقبت‌های بهداشتی در جهان به‌طور گسترده در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود.

گرگوری در ادامه  افزود: " برخی از سایت‌های خبری که NewsGuard آنها را رتبه‌بندی کرده است و قابل‌اعتماد بودند، اطلاعات غلط یا غیرقابل اثبات درباره ویروس منتشر کردند و در حال حاضر در فهرست پیگیری قرار گرفتند."

خوانندگان با استفاده از NewsGuard می‌توانند خبرهای موثق در مورد کروناویروس را دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha