• دوشنبه / ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 98122619926
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان:

امسال ۴۵ هکتار بیدمشک در آذربایجان غربی کشت شده است

امسال ۴۵ هکتار بیدمشک در آذربایجان غربی کشت شده است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از اختصاص ۴۵ هکتار از اراضی به کشت درختچه بیدمشک خبرداد.

عزیز امانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز برداشت شکوفه‌های درختچه بیدمشک از سطح باغات استان اظهار کرد: سطح زیر کشت این نوع درختچه در استان در حدود ۴۵ هکتار است که عمدتاً به صورت حاشیه کاری در کنار باغ‌ها و مزارع کاشته می‌شود.

وی، افزود: تهیه عرق بیدمشک درآغازین روزهای بهار یکی از سنت‌های قدیمی خانواده‌های آذربایجان غربی  به ویژه شهرستان ارومیه است. تهیه عرق از این گیاه که هم به شکل صنعتی و هم به شکل سنتی صورت می‌گیرد که در شهرستان ارومیه رواج بسیاری دارد.

امانی تصریح کرد: بیشترین سطح زیر کشت بید مشک در استان در شهرهای ارومیه ، پلدشت و سلماس است که سالانه در شرایط نرمال، بیش از هزار تن گل تر بیدمشک از سطح باغهای استان برداشت و به بازار عرضه می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، همچنین اضافه کرد: یک سوم شکوفه‌های تولیدی توسط واحدهای تبدیلی جذب و به عرق تبدیل  و نزدیک یک سوم آن در خانه‌ها مصرف و تبدیل به عرق بیدمشک می‌شود و بقیه نیز در مصارف مختلف توسط واحدهای گلاب‌گیری دیگر استان‌های کشور و تهیه نقل بیدمشکی و شیرینی و دسر در قنادی‌های ارومیه کاربرد دارد.

امانی، خاطرنشان کرد: نقل و عرق بیدمشک ارومیه علاوه ‌بر داخل کشور، مشتریان زیادی در کشورهای همسایه و کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس دارد که مازاد این محصول به این کشورها صادر می‌شود.

وی با اشاره به خواص مهم دارویی درخت بیدمشک گفت:عرق بیدمشک در رفع کم خونی، ناراحتی های قلبی و تسکین اعصاب کاربرد دارد و دم کرده برگ بید مشک نیز برای اسهال خونی و خوردن عرق شکوفه آن برای خفقان گرم و تب های گرم نافع است.

امانی افزود: در سطح استان ۵ واحد عرق‌گیری گیاهان دارویی از جمله بیدمشک وجود دارد که سالانه از این واحدها بیش از یک و نیم میلیون تن عرق گیاهان دارویی استحصال و به بازارهای داخلی و خارجی صادر می‌شود.

این مسئول، تاکید کرد: بیدمشک ، نخستین شکوفه ای است که در اواخر اسفند ماه و روزهای قبل از بهار در ارومیه نمایان می شود و تقریباً جزء محصولات کم هزینه و پر در آمد است. کار برداشت  این محصول از اواخر اسفند ماه آغازمی شود و بسته به آب و هوای منطقه حدود ۱۵ تا ۳۰ روز ادامه دارد.

وی، یاد آورشد: حداکثر زمان چیدن گل تا گرفتن عرق ۷۲ ساعت می باشد که بعد از این زمان از کیفیت عرق کاسته می شود. به ازای یک کیلو گل تازه حدود ۳٫۵ تا ۲ لیتر عرق به دست می آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.