• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۲۰:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99020604322

معاون شهردار کرمان با اشاره به تخریب بند مملکت:

کرمان از سمت شرق برای ورود سیلاب هیچ آمادگی ندارد

کرمان از سمت شرق برای ورود سیلاب هیچ آمادگی ندارد

ایسنا/کرمان معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان با بیان اینکه بند مملکت تخریب شده و دیگر وجود ندارد، گفت: بند مملکت، در قسمتی از کمربند شرقی کرمان تا بزرگراه آیت‌الله خامنه‌ای (از تخت دریاقلی‌بیگ تا شهرک قمر بنی‌هاشم) ادامه داشته که از طریق این بند، آب‌های حاصل از بارندگی به رودخانه‌ای که از دشت بلدالامین عبور می‌کرده، وارد می‌ شده است.

"محمدعلی قنبری" با بیان اینکه برای ساماندهی آبگرفتگی‌های داخل شهر، مشاور در حال مطالعه طرح است تا آب را از داخل شهر به خارج از شهر هدایت کنیم، گفت: تلاش می‌کنیم این مطالعات هرچه زودتر به پایان برسد.

وی به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: تا قبل از سال ۹۶، به‌ دلیل خشکسالی، بارندگی‌ها و آب‌ گرفتگی‌ها جزیی بودند، اما با شروع ترسالی، مشکلات بیشتر شده بنابراین، در تلاش هستیم پس از ارایه طرح توسط مشاور، نسبت به خروج آب از داخل شهر اقدام کنیم تا در حد امکان مشکل آبگرفتگی‌های داخل شهر برطرف شود.

معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان بیان کرد: با توجه به اینکه شهر کرمان شیب بسیار کمی دارد، نمی‌توانیم از آبگرفتگی ۱۰۰ درصد شهر جلوگیری کنیم؛ به‌ویژه در بارندگی‌های بیش از ۲۰ میلیمتر، بسیاری از نقاط شهر دچار آبگرفتگی می‌شود که اگر بخواهیم مشکل آبگرفتگی‌های کوچک را حل کنیم، هزینه بسیار زیادی در بر دارد و از توان شهرداری و حتی منابع استانی خارج است.

قنبری افزود: البته تلاش می‌کنیم آبگرفتگی‌های جزیی در مناطق مختلف شهر را نیز در سال‌های آینده و پیش از فرا رسیدن ترسال‌های بیشتر حل کنیم؛ اما هم اکنون، معضل ما آبگرفتگی‌های بزرگ داخل شهر از جمله خیابان شهید باهنر، الغدیر، خیابان کمیل، زیرگذر ابوذر، میدان سراسیاب، میدان خواجو، خیابان میرزارضا، خیابان هفده شهریور، خیابان مدرس و بلوار آیت‌الله خامنه‌ای است که در مرحله اول طی یکی‌ دو سال آینده باید آبگرفتگی این مناطق را حل کنیم و پس از آن برای آبگرفتگی‌های جزیی راهکاری بیندیشیم.

وی از نصب لوله ۲۵۰ میلیمتری در خیابان شهید باهنر و از چهارراه شهدای کارگر به دریاچه بلدالامین در سال‌ گذشته خبر داد و گفت: این لوله نصب شد تا آب حاصل از بارندگی را به دریاچه بلدالامین پمپاژ کند، اما چون امسال بارندگی زیادی داشتیم، این خط لوله و پمپ‌ها جوابگوی این حجم بارندگی نبود؛ بنابراین، تقویت خط لوله و پمپ این محدوده را در دستور کار قرار داده‌ایم.

معاون حمل‌ونقل و امو زیربنایی شهردار کرمان با بیان اینکه طبق قانون، شهرداری باید سیلاب‌های داخل شهر را جمع و مشکل آبگرفتگی معابر را حل کند، تصریح کرد: در خارج از شهر نیز دستگاه‌های متولی باید مسیرهای رودخانه‌ها را لایروبی و مسیل‌ها را آزاد کنند و یا پخش سیلاب داشته باشند تا سیلاب به شهر وارد نشود.

قنبری در خصوص بند مملکت هم گفت: به‌دلیل خشکسالی سال‌های گذشته، متأسفانه در شرق شهر کرمان ساخت‌ و ساز شده و به همین دلیل رودخانه‌های قدیمی و بند مملکت تخریب شده است؛ بنابراین، کرمان از سمت شرق برای ورود سیلاب هیچ آمادگی ندارد.

وی با بیان اینکه بند مملکت تخریب شده و دیگر وجود ندارد، گفت: بند مملکت، در قسمتی از کمربند شرقی کرمان تا بزرگراه آیت‌الله خامنه‌ای (از تخت دریاقلی‌بیگ تا شهرک قمر بنی‌هاشم) ادامه داشته که از طریق این بند، آب‌های حاصل از بارندگی به رودخانه‌ای که از دشت بلدالامین عبور می‌کرده، وارد می‌شده است.

معاون حمل‌ و نقل و امور زیربنایی شهردار کرمان با تاکید بر این‌که بند مملکت تخریب شده و دیگر نباید به‌دنبال ساخت بند مملکت باشیم، تاکید کرد: باید با پخش سیلاب و جابه‌جایی مسیل‌های رودخانه، تلاش کنیم آب به داخل شهر وارد نشود. پیشنهاد می‌کنیم دستگاه‌های متولی برای خارج از حریم شهر برنامه‌ریزی کنند که اگر ساخت سد نیاز است، هرچه زودتر ساخته شود تا آب داخل شهر وارد نشود؛ چرا که در داخل شهر، هیچ رودخانه یا کانالی نداریم که آب واردشده به شهر را به پایین‌ دست شهر هدایت کنیم.

قنبری در خصوص دریاچه بلدالامین نیز گفت: در زمستان سال گذشته قرارداد منعقد کردیم تا ۱۵ هزار مترمکعب به حجم این دریاچه اضافه کنیم که حدود ۱۰ هزار مترمکعب خاکبرداری شد، اما با شروع بارندگی، داخل دریاچه را آب فرا گرفت و تا بارندگی اخیر، آب همچنان داخل دریاچه وجود داشت و نتوانستیم ادامه گودبرداری را انجام دهیم.

وی افزود: اسفند سال گذشته نیز قرارداد دیگری منعقد کردیم تا کنار دریاچه بلدالامین، ۳۰ هزار مترمکعب خاکبرداری کرده و به دریاچه موجود وصل کنیم.

معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان در رابطه با بند خاکی ده‌بالا نیز گفت: در بارندگی اخیر، ورودی آب به رودخانه ده‌بالا و پشت بند، هفت مترمکعب در ثانیه بود که بالافاصله در کمتر از ۲۴ ساعت، ۵۰۰ هزار مترمکعب آب پشت بند جمع شد.

قنبری با اشاره به اجرای سرریز موقت برای بند خاکی ده‌بالا در روزهای اخیر برای جلوگیری از ورود آب به داخل شهر تاکید کرد: ضرورت دارد هر چه سریعتر نسبت به ایجاد سرریز دائمی این بند خاکی اقدام شود.

وی افزود: در نشست ستاد مدیریت بحران مقرر شد شهرداری کرمان سرریز موقت بند خاکی ده‌بالا را به‌طور موقت اجرا کند و پس از بارندگی‌ها، دستگاه‌های مربوط ضمن انجام کار مطالعاتی جامع، نسبت به اجرای سرریز دائمی این بند خاکی اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha