• پنجشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 99051612334

سرپرست جهاد دانشگاهی گلستان:

۲۳۰۰ شغل پایدار در بخش مشاغل خانگی در گلستان ایجاد می‌شود

۲۳۰۰ شغل پایدار در بخش مشاغل خانگی در گلستان ایجاد می‌شود

ایسنا/گلستان سرپرست جهاد دانشگاهی گلستان گفت: در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، ۲۳۰۰ شغل پایدار در گلستان ایجاد می‌شود.

سیدعزیز موسوی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک نهاد عمومی، غیر دولتی با هویت مستقل، زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۶ مرداد سال ۱۳۵۹ با فرمان حضرت امام(ره) تأسیس شد. فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در ابتدا به‌صورت فرهنگی تعریف شد و بعدها دو مبحث آموزشی و پژوهشی نیز به مأموریت‌های این نهاد اضافه شد.

وی به خدمات جهاد دانشگاهی در بخش پزشکی، نفتی، فنی و مهندسی و دیگر بخش‌های علمی خصوصاً بعد از اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان اشاره کرد و افزود: یکی از افتخارات جهاد دانشگاهی این است که توانسته با به‌کارگیری ابزار علم، تحقیق و پژوهش بسیاری از گره‌ها را باز کند.

سرپرست جهاد دانشگاهی گلستان با اشاره به فعالیت‌های این واحد در بخش آموزشی، بیان کرد: در عرصه آموزش ۷۰۰ عنوان دوره کوتاه‌مدت تخصصی و مهارتی با ماهیت اشتغال‌زایی و کارآفرینی در جهاد دانشگاهی تعریف شده که فعال کردن ۱۰ درصد این دوره‌ها در استان گلستان در دستور کار قرار گرفته است.

ایجاد زنجیره ارزش گیاهان دارویی در گلستان

موسوی در ادامه با اشاره به اینکه بهره‌برداری از پروژه دهکده گیاهان دارویی در گالیکش به جهاد دانشگاهی واگذار شده است، گفت: ایجاد زنجیره ارزش گیاهان دارویی در این دهکده دنبال می‌شود. این دهکده می‌تواند به‌عنوان یک بارانداز محصولات کشاورزان باشد تا از این طریق صادرات گیاهان دارویی نیز دنبال شود. در این پروژه به‌صورت مستقیم ۳۰ نفر و به‌صورت غیرمستقیم ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر مشغول به کار خواهند شد.

وی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی دفتر نمایندگی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در گلستان هستیم، گفت: با این کار شرایط ویژه‌ای در عرصه گیاهان دارویی قابل کشت در سطح استان به وجود می‌آید.

موسوی با اشاره به ارزش‌گذاری اسانس گیاهان دارویی در سطح استان، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی گلستان آزمایشگاهی را بر پایه گیاه، آب و خاک تأسیس کرد و در آن اسانس‌های گیاهان دارویی این منطقه را مورد ارزیابی و آنالیز قرار داد. بر پایه این آزمایشات با سند علمی نشان داده شد که اسانس استان گلستان خواص دارویی دارد.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته جهاد دانشگاهی متولی کشت سیاه‌دانه در استان، گفت: سال اول در وسعت ۱۲۰ هکتار و در سال دوم حدود ۳۰۰ هکتار کشت سیاه‌دانه در استان انجام شد.

ذخیره‌سازی خون بند ناف، یک بیمه سلامتی است

سرپرست جهاد دانشگاهی گلستان در ادامه اظهار کرد: سلول‌های بنیادی خون بند ناف به‌عنوان یکی از با ارزش‌ترین ذخایر سلولی است. متأسفانه امروز در کشور ما بعد از آنکه کودک به دنیا می‌آید، خون بند ناف که سرشار از سلول‌های بنیادی خون ساز است، دور ریخته می‌شود. این ماده می‌تواند به درمان بیش از ۱۰۰ نوع بیماری صعب‌العلاج از جمله تالاسمی، فلج مغزی، سرطان خون و غیره کمک کند. درصد درمان بیماری از طریق سلول‌های بنیادی حدود ۸۰ درصد است اما درمانگری توسط شیمی درمانی ۲۵ درصد است. هر فردی که از نظر ژنتیکی با خون ذخیره‌سازی شده تطابق بالایی داشته باشد، می‌تواند از این خون استفاده کند.

موسوی گفت: در سال‌های آینده دنیا وارد عرصه جدیدی از پزشکی با نام پزشکی «بازساختی» خواهد شد. برای اینکه در کشور ما از این عرصه عقب نمانیم، نیاز به بانک ذخیره‌سازی سلولی داریم. در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار نمونه از کل کشور در بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف پژوهشگاه رویان جمع‌آوری شده است.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در این امر، گفت: مردم باید بپذیرند که ذخیره‌سازی خون بند ناف به نوعی یک بیمه سلامتی برای فرزند آنها و اعضای خانواده است. هر نمونه به مدت حداقل ۲۸ سال می‌تواند در بانک سلولی نگهداری شود. به‌منظور کمک به خانواده‌هایی که توانایی مالی برای پرداخت هزینه ذخیره‌سازی خون بند ناف را ندارند، تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی در نظر گرفته است. هزینه ذخیره‌سازی خون بند ناف در کشور ما کم‌تر از کشورهای دیگر است. خانواده‌ها برای دریافت اطلاعات کامل در خصوص شرایط ذخیره‌سازی خون بند ناف می‌توانند به دفاتر بانک خون بند ناف رویان در سطح استان مراجعه کنند.

ایجاد ۲۳۰۰ شغل پایدار

موسوی در ادامه با اشاره به اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، گفت: بر اساس این طرح جهاد دانشگاهی گلستان متعهد به ایجاد ۲۳۰۰ شغل پایدار در سطح استان شده است. این طرح با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل امور بانوان استانداری در حال انجام است. تفاوت این طرح با طرح‌های سایر دستگاه‌های اجرایی که در حوزه اشتغال فعالیت می‌کنند، این است که وابسته به تسهیلات بانکی نیست و اشتغال بر اساس آموزش و توانمندسازی و اتصال به بازار محقق می‌شود.

سرپرست جهاد دانشگاهی گلستان خاطرنشان کرد: شناسایی افراد در قالب این طرح از ابتدای تیرماه امسال آغاز شده است و همچنان ادامه دارد. کار آموزش و توانمندسازی افراد از اوایل پاییز آغاز می‌شود.

جریان سازی از سوی رسانه‌ها دنبال شود

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با گرامیداشت هفته خبرنگار، گفت: امروز رسانه‌ها علاوه بر مطالبه گری، باید جریان ساز هم باشند. نیاز است رسانه‌ها برای ایجاد جریان فکری در ابعاد مختلف در سطح جامعه تلاش کنند.

موسوی با بیان اینکه جریان سازی و مطالبه گری با تخریب متفاوت است، تصریح کرد: به بهانه مطالبه گری نباید تخریب شخصیت حقوقی و حقیقی افراد و مدیران صورت بگیرد.

سرپرست جهاد دانشگاهی گلستان بیان کرد: امیدواریم در استان جریان فکری هم‌افزا بین رسانه، سینما و اتاق فکر سیاست‌گذاری انقلابی شکل گیرد. اگر این مثلث به‌درستی شکل گیرد، تشکیل حکومت نوین اسلامی به‌عنوان کمال اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی محقق خواهد شد. رسانه‌ها باید جریان سازی را شکل دهند که مدیران در مسیر آن حرکت کنند.

تولید ۵۰۰۰ گان بیمارستانی در ایام ابتدایی شیوع کرونا

موسوی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات جهاد دانشگاهی گلستان در ایام شیوع کرونا، گفت: در روزهای اول شیوع کرونا با توجه به نیاز استان، با استفاده از ظرفیت طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در مدت یک هفته ۵۰۰۰ گان بیمارستانی تولید و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفت. بیش از ۳۰ هزار لیتر آب ژاول نیز به‌منظور ضدعفونی کردن محیط از نیروگاه برق نکا تهیه و به استان منتقل شد.

راه‌اندازی پویش «جهادگر علمی»

وی، از راه‌اندازی شعبه سازمان دانشجویان در جهاد دانشگاهی گلستان خبرداد و گفت: پویش «جهادگر علمی» را با هدف شناسایی و دسته‌بندی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به‌منظور بهره‌گیری از آنها در گروه‌های پژوهشی برای رفع نیازهای اساسی دستگاه‌های اجرایی و همچنین استفاده در زمان بحران‌ها، در سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان آغاز کردیم.

سرپرست جهاد دانشگاهی گلستان با اشاره به تلاش این واحد در جهت گسترش فعالیت‌ها در بخش قرآنی، گفت: به دنبال تعاملات با نهادهای مختلف از جمله اوقاف، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، آستان قدس و غیره هستیم و به‌زودی تفاهماتی با این دستگاه‌ها در راستای گسترش همکاری‌ها در بخش قرآنی منعقد خواهد شد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha