• دوشنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99052014747

معاون علوم پزشکی شیراز مطرح کرد

غربالگری ۹۲ درصد نوزادان در فارس برای شناسایی بیماران متابولیکی

ایسنا/فارس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: علیرغم حاکم بودن شرایط بیماری کرونا، تعداد ۱۲۲۸ نوزاد سه تا پنج روزه، یعنی ۹۲.۵درصد نوزادان متولد شده در فارس طی ۵ ماه گذشته به لحاظ ابتلا به بیماری‌های متابولیکی، غربالگری شده‌اند.

عبدالرسول همتی دوشنبه ۲۰ مرداد در جمع خبرنگاران گفت: در همین مدت ۴۴۷۶ نوزاد با شرایط خاص نظیر نارس بودن، دوقلویی، بستری در بیمارستان، وزن بالای ۴ کیلو گرم و ... مجددا فراخوان شده و نمونه‌گیری از آنها انجام شده است.

همتی با یادآوری اینکه برای غربالگری از پاشنه‌ی پای نوزادان، نمونه خون گرفته می‌شود، گفت: از بین نوزادان آزمایش شده، ۲۱۷ نوزاد مبتلا به کم کاری تیرویید، ۲۵ نوزاد مبتلا به PKU، ١١ مورد مثبت گالاکتوزومی، ۴۸ مورد مثبت ابتلا به متابولیک ارثی و سه هزار و ۳۵۱ مورد مشکوک به فاویسم شناسایی شدند.

او ادامه داد: با اجرای برنامه ژنتیک اجتماعی و گسترش غربالگری بیماری‌های متابولیک ارثی از اردیبهشت سال ۹۸، با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پای نوزادان، غربالگری ۲۰ بیماری متابولیک ارثی نیز آغاز شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پس از اجرای این برنامه، برای تمام نوزادان متولد شده علاوه بر غربالگری روتین بیماری‌های کم کاری تیرویید، گالاکتوزمی، PKU و فاویسم در مراکز و شبکه‌های تحت پوشش دانشگاه غربالگری ۲۰ بیماری متابولیک ارثی نیز در حال انجام است.

همتی افزود: با شروع اپیدمی کروناویروس در کشور و استان، ارائه خدمات غربالگری نوزادان شامل آموزش مادران باردار، غربالگری نوزادان در فاصله سه تا پنج روزگی، ارسال نمونه و دریافت، پیگیری نتایج آزمایش‌ها و درمان مناسب و به موقع بیماران شناسایی شده با رعایت فاصله گذاری فیزیکی همانند قبل انجام شد و با تلاش، همت و پیگیری‌های همکاران در شبکه‌های بهداشت و درمان، همکاران ستادی، مراکز غربالگری و آزمایشگاه‌های ژنتیک، شاخص پوشش غربالگری نوزادان دچار افت نشد.

او خاطرنشان کرد: با توجه به تعطیلی کلینیک متابولیک ارثی درمانگاه تخصصی امام رضا (ع) از ابتدای اسفند، تمام بیماران مثبت شناسایی شده با تلاش همکاران معاون بهداشت پیگیری و نتایج آزمایش‌های تایید تشخیص بیماری با همکاری و همراهی بی بدیل اساتید منتخب فوق تخصص غدد اطفال و متخصص اطفال منتخب استان، به صورت غیر حضوری و تلفنی بررسی و بلافاصله درمان بیماران تشخیص داده شده آغاز شد.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، در بسیاری از موارد در راستای کاهش رفت و آمد والدین به مرکز استان نمونه‌های تایید تشخیص در محل سکونت از نوزاد گرفته شده و تحت شرایط استاندارد به آزمایشگاه‌ها ارسال می شد.  

همتی یادآور شد: با پیگیری و مراقبت شبانه روزی همکاران شبکه‌های بهداشت و درمان استان و راهنمایی اساتید گروه کودکان و ارائه خدماتی همچون ویزیت بیماران از طریق فضای مجازی، مشاوره تغذیه، مشاوره روانشناسی، آموزش و تحویل شیرهای رژیمی در درب منزل با همکاری معاونت غذا و دارو، هیچکدام از موارد شناسایی شده از دریافت به موقع خدمات تشخیصی، درمانی و مراقبتی در این دوران محروم نشدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha