• چهارشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99060504131
  • منبع : نمایندگی همدان

گوش شکسته‌های همدان از خاک برمی‌خیزند؟

گوش شکسته‌های همدان از خاک برمی‌خیزند؟

ایسنا/همدان «غلامرضا تختی»، نامی آشنا نه تنها برای اهالی ورزش بلکه برای تمام ملت ایران است. نام او با یک غرور ملی و شعفی خاص برای ما ایرانیان گره خورده و باید بدانیم «تختی» فقط یک اسم معمولی نیست بلکه یک هدف و آرمان است.

«غلامرضا تختی» کسی بود که توانست در کنار قهرمانی و پرورش قوای جسمی خود به یک هدف والا که همانا تربیت روح و پهلوانی است، دست یابد بنابراین از کنار نام و زندگی تختی نباید به سادگی عبور کرد، تمام لحظات زندگی جهان پهلوان تختی درسی برای سایر کشتی گیران است.

به سبب محبوبیت غلامرضا تختی در جامعه ایرانی و به پاس زحمات او در کشتی کشور، روز پنجم شهریور، سالروز تولد غلامرضا تختی در ایران «روز کشتی» نامگذاری شده است به همین مناسبت برآن شدیم با یکی از پیشکسوتان این رشته گفت‌وگویی در رابطه با وضعیت رشته اول کشورمان در استان داشته باشیم.

فرامرز سماوات، نخستین مربی از استان همدان در تیم ملی برای مسابقات جهانی، افزون بر ۱۵ قهرمان ملی تربیت کرده و مربی برادران خادم و غلام محمدی در اردوهای تیم ملی بوده است.

این پیشکسوت کشتی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: در دهه های ۷۰ و ۸۰، کشتی استان به قدری پیشرفت کرده بود که یک رقیب جدی برای تیم مازندران که قطب کشتی جهان است، محسوب می شد و این نتیجه تلاش مربیان آن زمان یعنی داریوش میرابیان، سعید گودرزی، عزیزالله شیث، محمد نظری، غلام مؤذن، علی مخزنی، رضا سامعی، تورج ظفری، محمد فتاحی و حاج قاسم ربیعیان بود که در ابتدا باید از این افراد تقدیر و تشکر کرد چراکه اول و آخر کشتی استان این افراد هستند و سازنده اصلی کشتی استان در آن روزها بودند.

فرامرز سماوات اظهار کرد: در سال های قبل انقلاب استان همدان در کشتی حرفی برای زدن نداشت و فعالیت های حرفه ای هم وجود نداشت اما در دهه های ۷۰ و ۸۰ کشتی همدان به جایی رسید که برای مازندران، تبدیل به یک رقیب شد و حتی در مسابقات جهانی سال ۸۴ از هفت مهره تیم ملی چهار نفر همدانی و سه نفر مازندرانی بودند که این مسئله برای مازندرانی ها بسیار سخت بود.

وی در رابطه با وضعیت و مدیریت کشتی استان در حال حاضر مطرح کرد: از بعد از انقلاب که بنده با هیئت ها کار کردم، حمیدرضا یاری، رئیس فعلی هیئت کشتی استان در برخی امور از رؤسای قبلی بهتر عمل کرده است. مدیریت او به گونه ای بوده که خواسته هایی که ما سال ها بعد در هیئت داشتیم برآورده کرد. او یک انسان باشخصیت و مدیر است و جدایی اش از هیئت به بدنه کشتی ضرر می زند.

وی ادامه داد: در این زمانی که او در هیئت فعالیت داشته، تمام مربیان، داوران و هیئت شهرستان ها را از نظر مالی تشویق و حمایت کرده است اما او در رأس هیئت کشتی قرار دارد و تلاش او به تنهایی کافی نیست و باید ببینیم آیا زیرمجموعه هایش می توانند خواسته های او و جامعه کشتی را برآورده سازند؟ اسباب بزرگی از سمت هیئت فراهم شده و مابقی افرادی که با هیئت کار می کنند نیز باید از حوزه شعار خارج شوند و وارد گود شوند.

سماوات با بیان اینکه نمی دانم علت عدم حضور استان در مسابقات لیگ برتر کشور چه بوده است، تبیین کرد: ما برای شرکت در لیگ خیلی وقت گذاشتیم اما حتی با ورود استاندار هم نتوانستیم در آن شرکت کنیم. اگر می توانستیم در لیگ شرکت کنیم برای استان ما آینده خوبی داشت.

این مربی پیشکسوت کشتی در رابطه با افت تعداد ملی پوشان استان در سال های اخیر توضیح داد: قهرمان ملی ساختن کار سختی است. وقتی یک نفر در رده نونهالان شرکت می کند مربی باید از نظر روحی و روانی به شکلی با این فرد رفتار کند که آن فرد خود را آماده کند تا در بزرگسالان قهرمان ملی شود. پرورش ملی پوش کار زمانبری است و حداقل هفت سال طول می کشد.

وی اضافه کرد: ما الان نسبت به گذشته افت داشتیم و این ضعف از سال ۸۸ آغاز شده است. هیئت های قبل آنچنان که باید کار نکردند و الان متأسفانه همه فقط حرف می زنند اما با حرف و تنها با تلاش رئیس هیئت کارها پیش نمی رود، همه ارکان هیئت باید در کنار هم باشند و تلاش کنند تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

سماوات در رابطه با فعالیت های باشگاه های کشتی استان تبیین کرد: اگر در استان ۵۰ باشگاه کشتی داشته باشیم فقط سه باشگاه به صورت حرفه ای کار می کنند و ما در حال حاضر حدود سه قهرمان ملی در رده های مختلف داریم که در این باشگاه ها تمرین می کنند.

وی در رابطه با تیم های پایه کشتی استان همدان نیز توضیح داد: در حال حاضر بنده در کوران کار نیستم اما می دانم در رده های سنی پایه نیز نسبت به گذشته وضعیت خوبی نداریم و فقط حدود دو کشتی گیر مطرح داریم که این تعداد برای کشتی استان کم است.

این پیشکسوت کشتی در رابطه با تمرینات ورزشکاران در ایام شیوع کروناویروس اظهار کرد: کشتی یک ورزش پر برخورد است و ممکن است در صورت آلودگی یک فرد به سرعت مابقی افراد را نیز به این ویروس مبتلا کند.

وی ادامه داد: مربیان در این ایام باید برای کشتی گیرانی که در سطح کشور مطرح هستند، برنامه هایی از قبیل دوومیدانی، کوهنوردی و بدنسازی داشته باشند و برای آنها وقت بگذارند و آنها را تا آغاز مجدد تمرینات آماده نگهدارند.

سماوات در رابطه با فیزیک بدن کشتی گیران تصریح کرد: در تمام رشته های ورزشی فیزیک جزء فاکتورهای اولیه است. وقتی کشتی گیر دارای یک دست و پای خوب بوده و اندام مناسبی داشته باشد، در اجرای فنون و اجرای تکنیک ها نسبت به ورزشکاری که دست و پای کوتاهی دارد، مسلط تر است.

وی خاطرنشان کرد: به طور حتم فیزیک جزء ارکان اصلی و فاکتورهای اولیه یک ورزشکار است و در استان همدان نیز از نظر فیزیک بدنی ورزشکارهای خوبی در رشته کشتی داریم.

این پیشکسوت کشتی در پایان گفت: از طرف تمامی جامعه کشتی استان درگذشت «بابک علیمرادیان» را به پدرش سازنده مجموعه ورزشی علیمرادیان نهاوند که از خیرین کشور بوده و به فدراسیون کشتی نیز کمک های فراوانی کرده، تسلیت می گوییم و برای آن مرحوم از خداوند تعالی، مغفرت و برای پدر او صبر و شکیبایی مسئلت داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha