• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99081811777
  • خبرنگار : 50210

نان کنجددار، به نفع تولیدکننده به ضرر مصرف کننده

نان کنجددار، به نفع تولیدکننده به ضرر مصرف کننده

ایسنا/مرکزی مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: در واقع استفاده از کنجد در پخت نان ابزاری برای بهبود اقتصاد نانوایی هاست که البته با اینکار در حق مصرف کننده اجحاف می شود.

ملکی هجدهم آبانماه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده استان مرکزی با اشاره به فروش آرد به دو شکل اظهار کرد: در حال حاضر گندم به دو قیمت 665 تومان و 900 تومانی به فروش می رسد که گندم 900 تومانی برای نان بربری، شهری و فانتزی و خشکه پزی ها کاربرد دارد.

وی افزود: سیستم فروش آرد از گندم 665 تومانی استانی است، اما سیستم فروش آرد با منشاء گندم 900 تومانی شناور و کشوری است که خریدار می تواند از فروشندگان داخل و خارج از استان آرد خود را تامین کند.

ملکی با بیان اینکه استان مرکزی تنها استانی است که آرد سنگک آن حداکثر سبوس را دارد چراکه سیستم تامین آرد، استانی است، گفت: در آرد 900 تومانی به دلیل شناور بودن سیستم مشکلاتی وجود دارد و در واقع 20 درصد آرد مورد نیاز از خارج از استان تامین می شود، البته تلاش بر این بود که این سیستم نیز استانی شود که میسر نشد و متاسفانه نمی توانیم کارخانجات تولید آرد خارج از استان را نیز به لحاظ میزان سبوس گیری کنترل کنیم.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تصریح کرد: در صدد هستیم با نمونه برداری از نانوایی ها، کارخانجاتی که سبوس گیری بالایی دارند را از چرخه تهیه آرد خارج و سامانه آنها را ببندیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری 45 مورد بازدید از نانوایی ها صورت گرفته است که 10 مورد مغایرت در میزان سبوس ثبت شده است، افزود: در حال حاضر بهتر است که سیستم تهیه آرد 900 تومان استانی شود تا بتوان کنترل بیشتری بر کیفیت آرد داشت.

ملکی در خصوص فعالیت یک واحد تولید آرد در شهرستان آشتیان اظهار کرد: این کارخانه نسل سوم کارخانجات تولید آرد است و بدون سبوس گیری، آرد کامل تولید می کند و نیاز دارد به جهت رفع مشکلات مورد حمایت قرار گیرد.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در خصوص استفاده از کنجد در پخت نان توسط نانوایی ها بیان کرد: در واقع کنجد ابزاری برای بهبود اقتصاد نانوایی هاست که البته با اضافه کردن آن بر روی نان و اخذ وجه بابت آن در حق مصرف کننده اجحاف می شود، طبق قانون استفاده از هر گونه افزودنی به نان بدون اخذ مجوز ممکن نیست، شرکت غله موافق استفاده از کنجد روی نان نیست چراکه در واقع سوءاستفاده اقتصادی و مسائل بهداشتی را به همراه دارد.

به گزارش ایسنا، مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه نانوایی ها از آرد مربوط به خود در استان استفاده نمی کنند، تصریح کرد: نانوایی ها تحت پوشش نظارت های سازمان استاندارد قرار ندارند و می دانیم روشی که استفاده می کنند تا چه میزان درست است، اما واحدهای تولید آرد تحت نظارت قرار دارند و دارای گواهی استاندارد هستند، اما داخل نانوایی ها انواع آردها با هم مخلوط می شود.

مهناز جعفریان اظهار کرد: کیفیت تغذیه ای آرد پایین است و برای سلامت جامعه باید از آرد سبوس‌دار استفاده شود، رنج سبوس گیری از گندم 7 تا 12 درصد است و کارخانجات براساس این رنج عمل می کنند و به لحاظ قانونی نمی توان واحد را به دلیل سبوس گیری 12 درصدی محکوم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha