• دوشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400021308856

مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید فارس:

شریان مالی بخش تعاون از سوی مراجع تامین سرمایه نادیده گرفته می‌شود

شریان مالی بخش تعاون از سوی مراجع تامین سرمایه نادیده گرفته می‌شود

ایسنا/فارس مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید فارس اعتقاد دارد که علیرغم توجه به ارتقاء سهم بخش تعاون در چشم‌انداز اقتصادی کشور، موضوع شریان مالی و سرمایه‌ای این بخش به عنوان یک اصل مهم در تاب‌آوری آن از سوی مراجع تامین سرمایه نادیده گرفته می‌شود.

بهنام عسکری گفت: شریان مالی در بنگاه‌های اقتصادی و تجاری در همه انواع دولتی، خصوصی و تعاونی بنگاه‌ها یک اصل در تداوم و تاب آوری و یا توسعه بنگاه است اما در دستورالعمل‌های تامین مالی، اغلب شرایط خاص واحدهای تعاونی نادیده گرفته می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از تعاون روستایی استان فارس، عسکری بیان کرد: طبق چشم اندازهای اقتصادی کشور رسیدن به سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور(از ۸ درصد فعلی ) پیش‌بینی شده اما تامین مالی و سرمایه‌ای این بخش و شرایط خاص آنها در دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های تدوین شده در مراجع تامین سرمایه همچون بانکها و موسسات مالی، حتی صندوقهای تخصصی نادیده گرفته می‌شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اغلب شرکت‌ها و واحدهای تعاونی طی یک دستورالعمل متحدالشکل و یکسان با بنگاه های خصوصی و دولتی باید بر سر دریافت تسهیلات مالی رقابت کنند و این مساله با چشم انداز سیاست‌های مالی کشور در بخش تعاون تعارض دارد.

عسکری ضمن تاکید بر ضرورت اصلاح دستورالعمل‌های اجرایی در بانکها و صندوقها در تسهیلات تخصیص یافته به بنگاههای تعاونی محور، به نمونه‌های این نوع تعارض‌ها اشاره کرد وافزود: به عنوان مثال؛ در دستورالعمل تسهیلات سرمایه در گردش تولید بذر گواهی شده در سال ۱۳۹۹ مقرر شد که بذر خریداری شده توسط شرکت باید در انبارهای عمومی نگهداری شود اما شرکت‌های تعاونی نهاد عمومی محسوب نمی‌شدند در حالی که تعاونی‌ها و به خصوص تعاونی‌های روستایی یک نهاد کاملاً عمومی است و شرکت تعاونی علیرغم دارا بودن انبار و تاسیسات باید برای استفاده از این نوع تسهیلات انبار اجاره کند.

او اضافه کرد: از طرفی شرط دیگراخذ تسهیلات در بانکها عدم بدهی سهامداران در شرکت است و برای نهاد عمومی و عام المنفعه‌ای چون شرکت‌های تعاونی به خصوص از نوع کشاورزی را که هدف ارائه خدمات به اعضای خود دارد ،  همواره در صورتهای  مالی شاهد بدهی سهامداران به این شرکت‌ها هستیم که این موضوع روند اخذ تسهیلات را از هر نمونه در واحدهای تعاونی بسیار کند و اغلب امکان ناپذیر می‌سازد، زیرا این نوع واحدها به خصوص در کشاورزی که سبد خدمات متنوعی باید به اعضا ارائه دهند اهمیت دارد. 

مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید فارس ادامه داد: تامین وثیقه و  ارزیابی آنها نیز حدیث مفصلی است، این در حالی است که علیرغم توانمندی شرکت‌های تعاونی در ارائه خدمات صادقانه و بی واسطه اغلب مظلوم و در ارزیابی‌ها با شاخصه‌های یکسان علیرغم تفاوت ماهیت ساختاری ضعیف تر انگاشته می‌شوند.

عسکری تامید کرد: لازم است سیاست گزاران حوزه مالی در وزارت خانه و مدیریت‌های عالی بانکها و صندوق‌ها تکلیف ضرایب و وزن شاخص‌های ارائه تسهیلات ، ارزیابی و توثیق برای هر بخش استفاده کننده از تسهیلات (خصوصی ، تعاونی و یا دولتی ) را بر اساس حقایق و ماهیت هر بخش تدوین کنند و همچنین با توجه به قانون بخش اقتصاد جمهوری اسلامی که دولت را مکلف می‌کند شرکتهای تعاونی را نزد موسسات مالی ضمانت کند و بر همین اساس صندوق ضمانت بخش تعاونی با هیئت مدیره‌ای متشکل از وزیر اقتصاد، وزیر صمت و وزیر جهاد کشاورزی تشکیل شده لازم است بیش از پیش نسبت به هموار سازی استفاده از این صندوق حمایتی اقدام شود.

او اظهار کرد: شرکتهای تعاونی تولید روستایی در طول سابقه خود اثبات کرده‌اند که در صورت حمایت مالی پوشش خدماتی صادقانه ، تخصصی و فنی و کم هزینه در همه انواع فعالیت‌های کشاورزی را برای همه بهره برداران عضو فراهم کرده‌اند و مهم آنکه منافع حاصل از همه این نوع خدمات بین خود بهره برداران طی فرایند سود سهام سالیانه باز توزیع می‌شود.

به گفته عسکری، در استان فارس که ۴۰ درصد کشاورزان تحت پوشش این شبکه هستند تقسیم سود منافع حاصل از خدمات مفهومی عام المنفعه و پیامی جز این ندارند که  هر گونه تسهیلات مالی ، یارانه و کمکهای بلاعوض به این شبکه موجبات عدم تمرکز سرمایه در سایر بخشهای رقیب مانند بخش خصوصی است که در راستای اهداف اساسی بخش تعاون است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha