• سه‌شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۸
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1400022819525
  • خبرنگار : 50445

نماینده سازمانهای مردم نهاد سیستان و بلوچستان:

سازمانهای مردم نهاد می توانند شاخص‌های توسعه را با جهش همراه سازند

سازمانهای مردم نهاد می توانند شاخص‌های توسعه را با جهش همراه سازند

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده سازمانهای مردم نهاد سیستان و بلوچستان گفت: سازمانهای مردم نهاد بعنوان پیشرانان توسعه اجتماعی می‌توانند در کنار دولت قرار گرفته و شاخص‌های توسعه را با جهش همراه سازند.

محمد امیر براهویی در گفت وگو با ایسنا افزود: سازمان‌های مردم نهاد با جلب سرمایه‌های اجتماعی در حوزه‌های مختلف آموزش و توانمندسازی جوامع، کمک به مستمندان، حفاظت از محیط‌زیست و همچنین نقش آفرینی در عرصه مهم چون کاهش آسیب‌های اجتماعی، فعالیت‌های حمایتی در حوزه سلامت و درمان، کارآفرینی برای افراد آسیب‌پذیرجامعه، احداث مدارس و درمانگاه‌ها، آموزش حقوق شهروندی و... فعالیت می‌نمایند.

وی افزود: اصلی‌ترین ویژگی سازمان‌های مردم‌نهاد ارتباط مستقیم با اقشار مختلف جامعه، به ویژه افراد کم بضاعت و شناسایی ظرفیت‌ها آنان در جهت رفع مشکلات با استفاده از پتانسیل خودشان می باشد تا با برنامه‌ریزی مدون بتوان توسعه اجتماعی و فرهنگی مورد نیاز را فراهم‌نمود.

وی با اشاره به ماهیت اصلی فعالیت این سازمان‌ها افزود: ماهیت اصلی فعالیت سازمانهای مردم نهاد انجام فعالیت‌های بشردوستانه با بهره‌گیری از توان مردم و سرمایه‌های اجتماعی هست.

براهویی بیان داشت:  این سازمانهای مطلوبترین شکل مشارکت سازمان یافته و هدفمند می باشد که می توانند بعنوان پیشرانان توسعه اجتماعی در کنار دولت قرار بگیرند و شاخص‌های توسعه را با جهش همراه سازند.

 وی خاطر نشان کرد: سازمانهای مردم نهاد می‌تواند یک نقش اثرگذار و راهبردی در حل مشکلات جامعه داشته باشد و لیکن این امر در صورتی امکان پذیرخواهد بود که بسترسازی فرهنگی در سطح جامعه نسبت به نقش آفرینی ngo ها صورت پذیرد.

براهویی در ادامه افزود: در راستای شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی دقیق می بایست عملکردها به موقع و فعالیت‌ها به دور از مسائل حزبی، جناحی، تبعیض‌آمیز و در قالب استقلال عمل در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها، اعتماد عمومی مردم توام باشد، همچنین دولتمردان باید این نهادها را بعنوان ظرفیت و سرمایه اجتماعی همراه خود درجهت پیشبرد اهداف توسعه‌ایی ببینند و نسبت به تسهیلگری و واگذاری بسیاری از وظایفی که امکان اجرای آن‌ها توسط ngoها وجود دارد، اقدام نمایند.
 
وی عدم آموزش مدیران سازمان‌های مردم نهاد درحوزه توانمندسازی و توان‌افزایی را یکی از مهمترین مشکلات درجهت پیشبرد اهداف سازمانی دانست چرا که اگر این سازمان‌ها خود توانمند نباشند قطعاً در خدمت‌رسانی به جامعه با مشکل مواجه خواهند شد.

نماینده سازمانهای مردم نهاد استان سیستان و بلوچستان در پایان با اشاره به اختصاص مکانی مشترک جهت ارتباط مستمر بین تمامی سمنها در این استان گفت: ایجاد مکان مشترک در قالب خانه تشکل های غیردولتی استان، نقش بسزایی در هم افزایی و هماهنگی ngo ها و پرهیز از جزیره‌ای عمل نمودن این تشکلها خواهد نمود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha