• پنجشنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401011104921

چه رفتارهایی ایجاد محبت می‌کند؟

چه رفتارهایی ایجاد محبت می‌کند؟

ایسنا/قم استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در روایات ما تأکید شده است که مؤمنین باید نسبت به هم محبت داشته باشند، گفت: ایمان به خدا، انصاف، حسن خلق، ظن و رفتار، سخاوت و سکوت از جمله عوامل ایجاد محبت در جامعه است که در روایات بیان شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی حرم حضرت معصومه (س) بابیان اینکه در روزهای پایانی ماه شعبان قرار داریم عنوان کرد: امام رضا (ع) به ما یاد دادند که از خدا بخواهیم که اگر در روزهای گذشته از ماه شعبان ما را نیامرزیده است در روزهای باقیمانده ما را بیامرزد.

وی با اشاره به محبت، دوستی و علاقه داشتن به همدیگر در اسلام، گفت: همان‌طور که اسلام دین محبت و دوستی است دین بغض و برائت هم هست؛ زیرا در روایت داریم که دین چیزی جز محبت و بغض نیست و انسان باید همان‌طور که نسبت به کارهای خوب و انسان‌های خوب محبت دارد نسبت به بدی‌ها و انسان‌های بد بغض داشته باشد.

استاد حوزه علمیه بابیان اینکه در روایات ما تأکید شده است که مؤمنین باید نسبت به هم محبت داشته باشند، افزود: خداوند در آیه ۱۰۲ سوره آل‌عمران یکی از نعمت‌هایی که به مسلمانان داده است را رفاقت و محبت بین مؤمنین عنوان کرده است بنابراین این دوستی و محبت بین مؤمنین از نعمت‌های الهی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از نقشه‌های دشمن ایجاد اختلاف و تفرقه بین مسلمین است، بیان کرد: جک‌ها و لطیفه‌های قومیتی که ما درگذشته داشتیم یکی از حربه‌های دشمن برای ایجاد اختلاف بود و شهریار نیز با سرودن اشعاری نسبت به لطیفه‌های قومیتی که در زمان طاغوت رواج داشت موضع‌گیری کرده بود.

رفیعی بابیان اینکه الآن هم دشمنان درزمینهٔ ایرانی بودن و عرب بودن خیلی تبلیغ می‌کنند، عنوان کرد: اصحاب پیامبر از قومیت‌های مختلف بودند و سلمان از ایران بود، صهیب از روم آمده بود، بلال از حبشه رفته بود و هر کدام از قوم و منطقه‌ای دور پیامبر جمع شده بودند و روزی یکی از افراد مغرور به پیامبر (ص) گفت این‌ها را از خود دور کن تا ما که عرب هستیم و از قوم و قبیله خودت هستیم دور شمارا بگیریم که بلافاصله آیه نازل شد که ای پیامبر این افراد را از خود دور نکن و با همین‌ها رفیق باش.

وی افزود: خداوند می‌فرماید ایجاد عداوت، اختلاف و جدایی بین مردم کار شیطان است و یکی از دلایلی که در اسلام قمار حرام است این است که بین مردم کینه و اختلاف ایجاد نشود و قرآن می‌فرماید شیطان از طریق شراب و قمار به دنبال ایجاد اختلاف است.

کارشناس مذهبی حرم حضرت معصومه (س) یکی از عوامل سقوط و پستی جامعه را اختلاف و جدایی دانست و گفت: روایت می‌گوید مؤمن اهل الفت و گذشت است و پیامبر (ص) خیلی تأکید می‌کرد که قطع رابطه نکنید، به هم‌پشت نکنید، بغض هم را نداشته باشید و حسادت به هم نورزید.

وی با اشاره به عوامل دوستی در جامعه اظهار کرد: ایمان به خدا و عمل صالح محبت ایجاد می‌کند و خداوند در قرآن می‌فرماید افرادی که مؤمن و دین‌دار واقعی هستند و به دستورات دینی عمل می‌کنند خداوند محبت آن‌ها را در دل دیگران قرار می‌دهد مانند سردار سلیمانی که این‌گونه مورد محبت همه مردم قرار داشت.

رفیعی دومین عامل ایجاد محبت را انصاف دانست و گفت: انصاف یعنی نگاه مساوی به جامعه و هر چیزی که برای خود می‌پسندیم برای مردم هم بپسندیم؛ بنابراین انسان حتی نسبت به دشمن هم باید انصاف داشته باشد و کاری را که دشمن نکرده است به او نسبت ندهیم و اگر دولت‌ها هم انصاف داشته باشند باید اگر دولت قبل خوبی‌هایی هم داشته است را بیان کند و این‌طور نباشد که فقط بدی‌های دولت گذشته با بگوییم.

وی بابیان اینکه انصاف اساس زندگی است، ادامه داد: در روایت داریم که سه چیز در زندگی بسیار مهم است که اول یاد خدا در همه حال، دوم مواسات و برابری و سوم انصاف در زندگی است.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت (س) بابیان اینکه سومین عامل ایجاد محبت حسن خلق، حسن ظن و حسن رفتار است، افزود: در روایت داریم که حسن خلق مودت را می‌رویاند، حسن ظن محبت را جذب می‌کند و تجربه ثابت کرده است که حسن رفتار و خوش برخوردی انسان را محبوب می‌کند.

وی با اشاره به این روایت که «سخاوت و بخشندگی، کاشتن محبت است» چهارمین عامل محبت را سخاوت دانست و گفت: پنجمین عامل ایجاد محبت در روایات سکوت است زیرا دلیل بسیاری از اختلافات پرحرفی است و انسانی که زیاد حرف می‌زند خطا هم زیاد می‌کند و باعث دلخوری دیگران می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha