• یکشنبه / ۸ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401030805641
  • خبرنگار : 50405

یک نماینده سابق مجلس:

برنامه هفتم توسعه منطبق بر واقعیات کشور تدوین شود

برنامه هفتم توسعه منطبق بر واقعیات کشور تدوین شود

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس گفت: برنامه هفتم باید بر اساس میزان تحقق برنامه‌های قبلی توسعه تدوین شود نه بر اساس اهداف بلندپروازانه و بدون در نظر گرفتن شرایط سیاست خارجی و وجود تحریم‌ها. واقع‌نگری مهم‌ترین کاری است که باید برای تدوین برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اهمیت تدوین و عمل به برنامه‌های پنج ساله توسعه اظهار کرد: هیچ کشور و جامعه‌ای نمی‌تواند بدون داشتن برنامه به اهداف توسعه‌ای خود دست یابد؛ لذا ضرورت داشتن برنامه انکارناپذیر است اما مهم‌تر از آن تدوین برنامه‌ای منطبق بر شرایط و واقعیات کشور و اجرای دقیق آن است.

وی ابراز عقیده کرد: متاسفانه تا کنون هیچیک از برنامه‌های پنج‌ ساله توسعه منطبق بر واقعیات کشور تدوین نشده و برنامه‌ها عموما بلندپروازانه و بدون توجه به واقعیت‌های اقتصادی کشور نوشته شده‌ است؛ لذا در تمام این ۴۳ سال هیچکدام از برنامه‌های توسعه کشور نتوانسته‌ آنطور که باید و شاید به اهداف نهایی خود دست یابد و عدم تحقق برنامه‌ها هم معمولا به وجود تحریم‌ها نسبت داده می‌شود و عملا هیچ اتفاق مثبتی در خصوص پیشرفت در تحقق برنامه‌ها نمی‌افتد.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه مهم‌ترین هدف دست‌یابی به رشد اقتصادی هشت درصد بود، عنوان کرد: طبق برنامه ششم این میزان رشد اقتصادی قرار بود از طریق رشد کشاورزی به میزان ۹‌.۳ درصد، رشد درآمدهای نفتی به میزان بیش از ۹ درصد، رشد صنعت به میزان حدود ۹ درصد، رشد درآمدهای معدنی به میزان بیش از هشت درصد و سایر موارد اینچنینی حاصل شود.

آرین‌منش ادامه داد: اما اکنون که زمان اجرای برنامه ششم پایان یافته، می‌بینیم که اهداف این برنامه کمتر از ۱۰ درصد محقق شده و تحقق عموم اهداف برنامه ششم با ناکامی مواجه شده است. امسال هم که باید برنامه هفتم توسعه تدوین و تصویب شود، می‌بینیم که برای تدوین آن بیشتر بر سر مباحث تئوری و نظری گفت‌وگو می‌شود و چندان توجهی به واقعیات جامعه از جمله وجود تحریم‌ها و عدم تحقق درآمدهای نفتی دیده نمی‌شود.

این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه نظارت مجلس مهم‌ترین ضمانت اجرایی برای تحقق اهداف برنامه‌های توسعه است، اضافه کرد: برنامه‌ توسعه در قالب لایحه به مجلس فرستاده می‌شود و مجلس پس از بررسی آن‌ را تصویب می‌کند؛ لذا قاعدتا مهم‌ترین تضمین برای اجرای آن نظارت‌ قوای سه‌گانه و مخصوصا مجلس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha