• دوشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401031610643
  • خبرنگار : 50204

در ۳ سال گذشته؛

مهریه، بیشترین ورودی پرونده های وصول مطالباتی در دوایر اجرای ثبت اسناد

مهریه، بیشترین ورودی پرونده های وصول مطالباتی در دوایر اجرای ثبت اسناد

ایسنا/مرکزی معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در ۳ سال گذشته بیشترین ورودی پرونده های وصول مطالباتی در دوایر اجرا مربوط به مهریه بوده است.

مهدی اقبال در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه به سبب وضعیت اقتصادی بد جامعه و آمار بالای طلاق و همچنین مطالبه زوجه نسبت به مهریه خود(با توجه به افزایش قیمت سکه)، ورودی پرونده های مطالبات مهریه نیز افزایش پیدا کرده به طوری که امسال حدود ۶۵ درصد از پرونده های اجرایی مربوط به وصول مهریه بوده است.

وی افزود: به محض اینکه زوجه درخواست صدور اجرای مهریه را انجام می دهد، به دفاتر ازدواج مراجعه می کند، البته باید به همان دفترخانه ازدواجی که ثبت واقعی ازدواج صورت گرفته درخواست بدهند، سپس عملیات اجرا انجام می شود.

معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: طبق بند ب ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه، دوایر اجرا مکلف هستند نسبت به شناسایی اموال زوج اقدام کنند، لذا از تمام اموال منقول یا سهم بورس یا ... استعلام می شود و ظرف ۲۴ ساعت باید تمامی اموال منقول و غیرمنقول زوج بازداشت و نسبت به وصول مطالبات اشخاص اقدام شود.

اقبال بیان کرد: یکی از مشکلات ورودی پرونده ها در دوایر اجرا مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت سکه است.

وی اضافه کرد: سال گذشته قریب به ۷۷۳ هزار پرونده در دوایر اجرای کشور مختومه شد که بیشترین پرونده ها مربوط به استان تهران بوده است، در حال حاضر پرونده سنواتی کم و در تمامی دوایر اجرا در کشور ۴۱۰ هزار پرونده است، این آمار در سال های قبل بالغ بر یک میلیون و ۸۰۰ هزار پرونده سنواتی بوده که معضلی در این حوزه بود.

معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خاطرنشان کرد: با پیگیری و تلاش همکاران در تمامی دوایر اجرا و الکترونیکی شدن و تسریع و تسهیل امورات عملیات اجرا، سبب شد که در ۳ سال گذشته پرونده های سنواتی به اتمام برسد.

اقبال نکته ای را به عنوان هشدار مطرح کرد و گفت: برخی دیگر از پرونده های ثبتی و اجرایی مربوط به وصول مطالبات بانک هاست که بانک ها نسبت به تسویه حساب های خود در حوزه های اجرا اقدام کردند، به این معنی که مثلاشخص بدهکار ۸ سال پیش نسبت به تسویه بدهی خود اقدام کرده اما هنوز پرونده وی در دوایر اجرا باز است و بانک در این خصوص بستن پرونده سهل انگاری کرده است.

وی بیان کرد: اگر برنامه ششم توسعه به پایان برسد، چنانچه نسبت به مختومه شدن پرونده اقدام نشود، تمامی نیم عشر اجرای پرونده برای مختومه شدن پرونده باید توسط بدهکار پرداخت شود، لذا شخص بدهکار باید برای پیگیری پرداخت بدهی خود و روند و استعلامات پرونده حتما به بانک مراجعه کند تا مشکلی در این خصوص ایجاد نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha