• یکشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401041208163
  • خبرنگار : 71282

تعاونی‌ها دنیای بهتری می سازند

تعاونی‌ها دنیای بهتری می سازند

در صدمین سال نامگذاری روز جهانی تعاون از سوی سازمان ملل، تعاونگران در سراسر دنیا با شعار" تعاونی‌ها دنیای بهتری می سازند" گرد هم آمدند و این روز را جشن گرفتند.

به گزارش ایسنا، روز جهانی تعاون که از سال ۱۹۲۳ توسط تعاونی‌ها در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است، همه ساله در اولین شنبه ماه جولای جشن گرفته می‌شود. هدف از گرامیداشت روز جهانی تعاون که در رسانه‌ها با عنوان  CoopsDay# دنبال می‌شود، افزایش آگاهی تعاونی‌ها و ترویج ایده‌های نهضت تعاون در مورد همبستگی بین المللی، کارایی اقتصادی، برابری و صلح جهانی است.

امسال صدمین سال نامگذاری این روز توسط سازمان ملل است و تعاونگران با شعار " تعاونی ها، جهان بهتری می سازند" دور هم جمع شدند.

بر اساس گزارشها، تنها در سال ۲۰۱۷ حدود دو میلیون و ۹۳۷ هزار و ۳۲۳ شرکت تعاونی در جهان ایجاد شده و بیش از ۲۷۹ میلیون نفر معادل ۱۰ درصد شاغلین جهان در تعاونی‌ها مشغول به کار بوده و یا منبع اصلی درآمدشان از تعاونی‌ها است.

آریل گوارگو ـ رئیس اتحادیه جهانی تعاون ـ ضمن تبریک این روز به تعاونگران در سراسر دنیا اعلام کرد که تعاونی ها همواره نشان داده اند که دنیای متفاوت امکانپذیر است و امسال باید قهرمان یک دوره تاریخی در سراسر جهان باشیم.

بهمن عبداللهی ـ رئیس اتاق تعاون ایران ـ معتقد است: شعار امسال روز جهانی تعاون (Cooperatives Build a Better World)، به تنهایی بیانگر ارزش بالای تعاونی ها در سطح دنیا و اثرگذاری تعاونی ها در ساخت دنیایی بهتر برای همه اقشار جامعه است.

وی می گوید: روز جهانی تعاون، فرصت خوبی است تا تعاونگران در همه کشورها با یک دیدگاه و رویکرد مشترک به ارزش فعالیت خود بپردازند و دیگران را از ارزش فعالیت اجتماعی خود با خبر سازند.

به گفته عبداللهی، با توجه به آنکه تعاونی ها در جهان از نقش و جایگاه ویژه و مقبولیت خاصی در بین تمام سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل و سازمان جهانی کار برخوردارند، در این روز برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و فراهم آوردن شرایط ایجاد تعاون پایدار در جهان تلاش می‌کنند.

تعاونی‌ها دنیای بهتری می سازند

رئیس اتاق تعاون ایران، از اولویت های بخش تعاون در دنیا را ارزشگذاری در حوزه های آموزش و پژوهش و توجه ویژه به بانوان و جوانان عنوان کرده و می گوید: با ترویج فرهنگ مشارکت در سطوح مختلف جامعه می توان به درآمد زایی و کار شایسته دست یافت.

مطالعات نشان می‌دهد که در مقایسه با اشتغال در سایر پخش‌ها، مشاغل تعاونی در طول زمان پایدارتر هستند چرا که در تعاونی‌ها شکاف درآمدی کوچک‌تری بین مشاغل مختلف وجود دارد و مشاغل تعاونی در مناطق روستایی و شهری از توزیع متعادل‌تری برخوردار هستند.

این رویداد برای اولین بار در تاریخ اتحادیه جهانی تعاون رخ داده و بخش تعاون کشورمان موفق به اخذ کرسی هیات مدیره اتحادیه جهانی شده است.

امسال برای نخستین بار در طول تاریخ اتحادیه جهانی تعاون، ‌ بخش تعاون کشورمان موفق شد کرسی هیات مدیره اتحادیه جهانی تعاون که در شهر سویا اسپانیا برگزار شد را به دست آورد و اتاق تعاون ایران به عنوان پارلمان مردمی تعاون، به عضویت ICA درآمد.

اتحادیه بین‌المللی تعاون یکی از نهادهای رسمی، غیرانتفاعی، مستقل و غیردولتی سازمان ملل متحد به شمار می‌رود که برای پیشبرد مدل تعاون تاسیس شده است.

مأموریت اتحادیه ICA، ترویج و توسعه تعاونی‌ها به عنوان یک مدل کسب و کار اجتماعی و مردم محور است و هدف اصلی آن، ارتقا و تقویت تعاونی‌های مستقل و تسهیل روند توسعه اقتصادی و اجتماعی اعضا در سراسر دنیا است.

به گزارش ایسنا، امروز از هر شش نفر در جهان، یک نفر عضو تعاونی است و اتحادیه بین‌المللی تعاون، نماینده ۱.۲ میلیارد نفر عضو تعاونی از دو میلیون و ۶۰۰ هزار تعاونی در سراسر جهان است که ۳۰۶ فدراسیون و سازمان تعاونی را در ۱۱۰ کشور جهان نمایندگی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha