• چهارشنبه / ۶ مهر ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1401070602575

یک کارشناسی فناوری اطلاعات مطرح کرد

هر یک ساعت قطع اینترنت=۴۵ میلیارد تومان زیان

هر یک ساعت قطع اینترنت=۴۵ میلیارد تومان زیان

ایسنا/البرز یک کارشناس فناوری اطلاعات گفت: بر اساس آمارهای نت بلاکس قطعی اینترنت در ایران ساعتی یک و نیم میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان اقتصادی وارد می‌کند که روزانه بیش از ۱۰۸۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود. اگرچه مطالعات معاونت پژوهشی سازمان امور مالیاتی میزان این خسارات را روزانه تا سه هزار میلیارد تومان نیز برآورد کرده است.

کیوان نقره‌کار در گفت ‌و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بسیاری از مشاغل به شکل غیر مستقیم از فضای مجازی استفاده می‌کنند، اظهار کرد: حدود ۴۰ میلیون کاربر ایرانی در فضای اینستاگرام فعالیت می‌کنند و بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران حدود ۱۰ میلیون از ۱۱ میلیون کسب و  کار اینترنتی به صورت مستقیم و  غیر مستقیم از اینستاگرام استفاده می‌کنند.

وی افزود: پیام رسان‌ها تاثیر بسیار زیادی در توسعه کسب و کارها داشته‌اند و بسیاری از مشاغل خانگی، سنتی و خدماتی در حال استفاده از این فضاها هستند. امسال به عنوان سال حمایت از دانش‌بنیان‌ها نامگذاری شده و بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان مبتنی بر فضای مجازی و فناوری اطلاعات هستند. بیش از هفت هزار مجموعه دانش بنیان داریم که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و زنجیره‌ای از خدمات با اختلال در اینترنت و پیام رسان ها مختل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آسیب قطعی اینترنت فقط ریالی نیست، افزود: وقتی سامانه‌ها مختل می‌شوند اتفاقات دیگری هم می‌افتد. وقتی روال طبیعی و منطقی زیر ساخت‌های فناورانه را دستکاری می‌کنیم در نتیجه اشکالات و حفره‌هایی از لحاظ فنی ایجاد می‌شود که نفوذ هکرها را بیشتر می‌کند.

نقره کار ادامه داد: اینکه اکنون سامانه های مختلف هک می شوند به این دلیل است که وقتی سرعت اینترنت را کاهش می دهند تغییرانی در ساختار فنی، سخت افزاری و نرم افزاری ایجاد می‌شود که باعث ایجاد حفره‌هایی برای ورود هکرها می‌شود و دسترسی به اطلاعات مختلف می‌تواند خسارت‌های مستقیم و غیر مستقیمی را وارد کند.

این کارشناس افزود: در حوزه آموزش نیز در دو سال اخیر از فضاهای مجازی استفاده شده است و چندین میلیون نفر به طور مسقیم با این حوزه مرتبط هستند و اختلال در این حوزه نیز منجر به  بیشتر شدن نارضایتی‌های مردم می‌شود. در حوزه اصناف و کسب و کارهای سنتی چندین سال است که  به استفاده از فضای مجازی روی آورده‌اند و از جابجا کردن پیام و تبادلات کاری تا معرفی خدمات را در این فضا انجام می‌دهند و این قشر نیز با این اختلالات آسیب می‌بینند.

وی با بیان اینکه تبعات قطعی اینترنت  و دسترسی به فضاهای مجازی برای حکومت‌ها به مراتب بیشتر و بدتر از ایجاد دسترسی است، گفت: اگر فضا مجازی را آزاد بگذاریم ولی بتوانیم آن را مدیریت کنیم خیلی بهتر از این است که آن را ببندیم و باعث ایجاد نارضایتی شویم. هیچ وقت جایگزین های ایرانی نتوانستند برای مخاطب اعتماد سازی کنند و مورد استفاده قرار بگیرند و خیلی از پیام رسان‌های ایرانی درجه یک نسبت به پیام رسان‌های خارجی  کمتر مورد استقبال هستند. اگر وزارت ارتباطات اجازه فعالیت پیام رسان های خارجی و داخلی را با هم بدهد مردم تمایل بیشتری به استفاده دارند.

نقره‌کار با اشاره به اینکه فیلترینگ اینستاگرام و  واتس اپ می تواند تاثیرات منفی زیادی داشته باشد، اظهار کرد: وقتی فضای آزاد تبادل اطلاعات محدود شود اعتماد عمومی مردم از بین می رود و افراد حاضرند به سختی و با فیلترشکن از پیام‌رسان‌ها استفاده کنند. استفاده از فیلترشکن ها توسط تعداد زیادی از افراد فضایی را ایجاد می کند که هکرها بتوانند سایت‌ها را راحت تر از دسترس خارج یا هک کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۶ ۱۵:۰۶

برای امینت باید قطع باشه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۶ ۱۶:۳۸

به خدا قسم باعث بیکاری من شدین. اقا من یک برنامه نویس وب ام. اخه بی اینترنت چیکار کنم؟؟؟با کلی دردسر شدیم فری لنسر که ازاد کار کنیم‌و کسب درامد داشته باشیم درست نیست به قران. نکنین این کارو ایسنا خواهش میکنم نظر من پخش کن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۶ ۲۲:۱۲

... اینترنتو وصل کنین خستمون کردین

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۰۰:۰۰

آنها هم ميگن چشم حتما!

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۰۱:۱۵

چرا وصل نمیکنین

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۰۱:۲۰

دست ما کوتاه و خرما بر نخیل

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۰۱:۲۸

سلام.فیلترشدن واتساب واینستا هم برای ملت و دولت برای بلند مدت ضرر کسب کار به دنبال دارد.دولت هرچه زود رفع کند فیلتر.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۰۱:۳۶

بجهنم امنیت واجب تره و ارزشش از میلیارها تومان بیشتره ، پاینده باد جمهوری اسلامی ایران ، مرگ بر منافقین ، مرگ بر اسرائیل ، مرگ بر امریکا ، مرگ بر ال سعود

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۱۲:۱۱

امیدوارم همه راه عقل رو در پیش بگیریم ، داشتن اینترنت و داشتن امنیت هیچ منافاتی باهم ندارن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۰ ۰۰:۰۱

رفتار شما کاملا احساسی هست به همین دلیل جملات شما مشتی چرندیات بیش نیست. فضای باز اطلاع رسانی از حقوق انسانی‌ست. محدود کردن این فضاها به دلایل واهی نشان از ضعف است

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۲۱:۵۵

این راهش نیست .محدودکردن راه عاقلانه ای نیست .صورت مسئله روپاک نکنید .تجربه این ۴۴سال نشون داده هرچیزی رومحدودکردیدبدترشده .بگردیددنبال راه اساسی نه محدودکردن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۰۰:۲۵

پاک کردن صورت مساله چیزی رو حل نمیکنه، در کل نارضایتی و عدم اعتماد رو بیشتر میکنه این کار، و یه سوال از ایسنا قوانین -ثبت نظرتون رو خوندم شما که روی تمامی قسمت -نظرات دسترسی و اختیار تام داری ویرایش میکنی، چب و راست میکنی،این شد نظر ایسنا نه نظر ما... قابل تامله