• شنبه / ۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402100905536
  • خبرنگار : 50636

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

ایسنا/گیلان به مناسبت گرامیداشت روز رشت، محله گردی مادران و کودکان در محله کیاب رشت(پیرسرا) برگزار شد.

در هشتمین برنامه «محله گردی مادران و کودکان»‌ که عصر دیروز، ۸ دی ماه به همت کتابفروشی «ماهی سیاه کوچولو» برگزار شد، مادران و کودکان با پیاده روی در محله تاریخی پیرسرای رشت، با عناصر هویتی غربی ترین محله رشت آشنا شدند.

در این برنامه نام قبلی محله، کارکردها، عناصر هویتی و مفاخر محله کیاب معرفی و تشریح شد؛ همچنین خانه های تاریخی باقیمانده از جمله خانه نصرت رحمانی، میرزاعلی معاون، خانه گلشنی، اکبر رادی، گیگاسری، آیت الله انشا و حبیب الله ره معرفی شدند.

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

پایان بخش برنامه، بازدید از حمام تاریخی گلزار رشت بود و کودکان مقابل سردرب میراثی حمام با اجرای موسیقی گیلکی، نواهای بومی را به زبان گیلکی همخوانی کردند که با استقبال ساکنان محله همراه بود.

مهری شیرمحمدی، مدیر اجرایی این برنامه در گفت‌وگو با ایسنا پیرامون این محله اظهار کرد: گذر پیرسرای رشت، بخشی از محله بزرگ کیاب بوده که در دوره های مختلف تاریخی دچار تحول شده است. از جمله در دوره صفویه، بازارچه کیاب تخریب و خانه های مسکونی ساخته می‌شود. همچنین در دهه ۳۰ خورشیدی، با احداث خیابان های بیستون و سام، محله کیاب باز هم کوچک و چندپاره شد.

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

شیرمحمدی افزود: وجه تسمیه این محله برگرفته از مسجد بزرگ‌ پیرسرا و پارسای خفته در این مسجد است.

وی با اشاره به نامگذاری گذر اصلی محله به گذر صنایع دستی از سوی شهرداری رشت، گفت: این محله از گذشته های دور تاکنون، راسته تولید صنایع دستی چوبی بود و خراطان و چوب تراشان در این راسته صنایع دستی چوبی تولید می کردند.

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

مدیر اجرایی برنامه محله گردی مادران و کودکان، با بیان اینکه شانه چوبی، یکی از مهمترین‌ این صنایع چوبی بود، یادآور شد: شانه چوبی در گذشته با چوب درخت کیش یا شمشاد محلی ساخته می شد.‌ این نوع درخت جنگلی چوب محکمی داشت و در زمان قاجار امتیاز برداشت جنگل های شمال به روسیه واگذار شد و برداشت بی رویه موجب انقراض این گونه شد.

در ادامه این برنامه از خانه کودکی های دکتر عبدالکریم گلشنی بازدید شد. این خانه به همت دو هنرمند طراح و نقاش، امین‌ باقری و جانان نوذری، در حال مرمت است که جانان نوذری، پیرامون تاریخچه این ساختمان، سبک معماری گیلان و شیوه مرمت بناهای تاریخی، برای بازدیدکنندگان توضیحاتی ارائه داد.

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

دل‌آرام جباری، مدیر کتابفروشی ماهی سیاه کوچولو نیز درباره اهداف برنامه محله گردی کودکان گفت: وقتی کودکان از نزدیک یک محله تاریخی و بناهای قدیمی محله و شخصیت های تاریخ ساز آن را می بینند، با فرهیختگان شهرشان، همزادپنداری کرده و در آینده برای باقیمانده داشته های فرهنگی شهرشان‌ تلاش بیشتری خواهند کرد.

جباری افزود: وقتی کودکان از نزدیک خانه دکتر گلشنی، استاد دانشگاه تهران‌ را می بینند که توسط دانش آموختگان جوان مرمت شده، می آموزند چه واکنشی با خانه های قدیمی داشته باشند.

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

وی تصریح کرد: وقتی کودکان از نزدیک با زادگاه اکبر رادی، نمایشنامه نویس شهیر گیلانی آشنا می شوند، برای مطالعه آثار ایشان‌ ترغیب شده و خود را جزئی از همان محله و شهر می دانند و می توان انتظار داشت، نسل آتی نسبت به عناصر هویتی شهر خود و انسان های فرهیخته آن احساس مسئولیت بیشتری کند.

بازدید از بخش باقیمانده حمام تاریخی پیرسرا، از دیگر برنامه های این محله گردی بود.

رشت گردی با پای کودکانه/ هویت محله "کیاب" بازخوانی شد

شیرمحمدی پیرامون سردرب تاریخی این حمام و سال ساخت حمام گلزار توضیحاتی ارائه داد و گفت: حمام گلزار اواخر دوره قاجار ساخته شده و تصویر پادشاهان اساطیری، کیانی و دوره تاریخی ذکر شده در شاهنامه فردوسی با کاشی دور تا دور درب ورودی نصب شده است و تصویر احمدشاه قاجار، آخرین پادشاه قاجار، در راس قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha