• جمعه / ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402111309617
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رونمایی از کتاب "احسان"، روایتی از زندگی شهید احسان روحی نوش‌آبادی

رونمایی از کتاب "احسان"، روایتی از زندگی شهید احسان روحی نوش‌آبادی

ایسنا/اصفهان کتاب «احسان» روایتی از زندگی و شهادت دانش آموز شهید احسان روحی همزمان با دهه فجر در مرکز فرهنگی صاحب الزمان نوش آباد با حضور جمعی از مبارزان انقلاب و دفاع مقدس رونمایی شد.

رضا کاظمی در آیین رونمایی از کتاب احسان در مرکز فرهنگی صاحب الزمان نوش‌آباد، اظهار کرد: سید مصطفی خمینی که به شهادت رسید، برای مجلس بزرگداشت او برنامه‌ریزی کردیم که در آن شرایط خفقان سال ۵۶، ماموران نظام مسجد را بستند اما جوانان انقلابی در پیاده‌رو مراسم را برگزار کردند. احسان روحی از ماموران نمی‌ترسید و برای آزادی دوستانی که دستگیر می شدند خود را به خطر می‌انداخت.

 وی افزود: احسان روحی نه تنها به خانواده مبارزان انقلاب رسیدگی می‌کرد. حتی با خانواده‌هایی که وابسته به رژیم شاه و ساواک بودند نیز رفتاری کاملاً انسانی داشت و اجازه نمی‌داد کسی به آنها تعرض کند.

وی تصریح کرد: احسان روحی، در بیش از ۴۰ تظاهرات و برنامه‌های مبارزه با رزیم طاغوت شرکت داشت از جمله در پخش اعلامیه‌های امام خمینی(ره) و برپایی راهپیمایی‌ها در کاشان و مناطق اطراف کاشان حضوری فعال داشت.

کاظمی افزود: احسان با آنکه فقط ۲۰ سال داشت، از نظر جسمی و روحی فردی قوی بود. هر ماموریتی که به او واگذار می‌شد کوتاهی نمی‌کرد. روحیه انسانی و الهی او در جریان مبارزه کاملاً هویدا بود حتی در دوران مبارزه از خدمت رسانی به مردم غافل نبود.

امروز خاطرات شهدا را باید حفظ کنیم

یکی از فرماندهان پیشین لشکر نجف اشرف گفت: کشورهای جهان، با نظام جمهوری اسلامی مخالفت کردند و تلاش می‌کردند که آن را محو کنند اما به برکت خون شهدا نقشه‌ها به نتیجه نرسید.

حسن مفتح افزود: جمهوری اسلامی نهالی بود که با مقاومت و حضور آگاهانه مردم بارور شده و امروز هیچ ابرقدرتی یارای مقابله با آن را ندارد ولی از درون می‌تواند آسیب‌پذیر باشد.

وی اظهار کرد: ما باید در پیروی از شهدا با نظام جمهوری اسلامی همراهی کنیم.۲۵۰ هزار شهید به پای نظام جمهوری اسلامی خون دادند که هیچ چیز را به جز خدا نمی‌دیدند و همه جا او را ناظر بر خود می دیدند و فریفته مقام دنیا نشدند.

 وی تصریح کرد: نوش آباد شهری است که ۱۵۰ شهید داده و نجف آباد دوم است. امروز شهدا با ما حرف می‌زنند و از ما انتظار دارند که راه آنها را ادامه دهیم و نظام جمهوری اسلامی ایران را حفظ کنیم.
مفتح گفت: ثبت و نگارش خاطره شهدا و ایثارگران و سیره آنها یکی از راه‌هایی است که می‌توانیم شهدا را به خاطر بسپاریم و راه آنها را نقشه راه خود برای حفظ جمهوری اسلامی قرار دهیم و برای نسل‌های بعد به یادگار بگذاریم.

 مسوول جهاد سازندگی استان کردستان گفت: در یکی از تظاهرات مردم که نیروهای گارد به تعقیب مردم پرداختند، احسان روحی و دوستانش بودند که مردم را به باغی هدایت کردند تا مردم امن باشند و در حالی که به نجات مردم کمک می‌کرد مورد اصابت گلوله قرار گرفت.

محسن مشهدی افزود: یکی از عوامل کشتار آن روز کاشان در دادگاه گفت، با این حجم سنگی که از باغ به طرف بیرون پرتاب می‌شد ما فکر کردیم که ۵۰ نفر داخل باغ هستند اما وقتی وارد باغ شدیم تعجب کردیم که آنها ۷ نفر بودند.

وی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب توطئه‌های زیادی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران طراحی شد از جنگل‌های شمال ایران تا کردستان و خوزستان و سیستان و بلوچستان، هرچه توانستند به وسیله گروهکها انجام دادند.

مشهدی گفت: امروز خاطرات شهدا را باید حفظ کنیم. مردم را آگاه کنیم. روشنگری کنیم تا جوانان نسبت به شهیدان و موقعیت ایران آشنا شوند.  برگزاری یادواره به نام شهدا و ثبت و ضبط آن در قالب فیلم و خاطره و کتاب کتاب فرصتی است که امروز در اختیار ماست تا بتوانیم این فصل از تاریخ ایران اسلامی را حفظ کنیم.

احسان، یک مبارز آگاه و اهل مطالعه بود


خواهر شهید روحی نیز گفت: احسان، یک مبارز آگاه و اهل مطالعه بود و علاوه بر کتاب‌های درسی مطالعه آزاد هم داشت تا در راه هدفی که انتخاب کرده بود آگاهی و بصیرت داشته باشد.

 فاطمه روحی افزود: حتی در روز شهادتش قبل از اینکه تظاهرات آغاز شود، کتابی را با عنوان مبارزات مردم ویتنام برای پسر عمویش ‌خرید، اما بعداً که آن را ورق می‌زند متوجه می‌شود که موضوع کتاب درباره جنایات سازمان اطلاعات و امنیت کشور است.

وی تصریح کرد: اعتصاب کارکنان پالایشگاه باعث شده بود که مردم در زمستان سرد آن سال با کمبود نفت روبرو شوند اما احسان همراه با دوستانش نفت را به خانه‌های مردم می‌رساند و معتقد بود که کمک به مردم بخشی از مبارزه است.

 او اظهار کرد: احسان، با وجود هیکل رشید و بلند بالایی که داشت بسیار متواضع بود، با هیچ‌کس مجادله نمی‌کرد و خوش سیرت بود و از حال مردم غافل نبود و حتی در زمانی شهید شد که در حال کمک به مردم از تعقیب ماموران بود.

روحی گفت: احسان که تیر خورده بود در بیمارستان متینی به شهادت رسید با وجود حکومت نظامی در کاشان با همکاری دکتر محمود فیلسوف و پیش از آنکه ماموران متوجه موضوع شوند جنازه را در پتو پیچیده از بیمارستان خارج کردند و شبانه از مسیر بیابان و بی‌راهه به طور مخفیانه در مزار دباغ‌ها به خاک سپردند.

مدیر اجرایی ثبت خاطره شهدای نوش آباد گفت: همزمان با کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان، از فروردین ۱۴۰۰ ثبت خاطرات ایثارگران و نزدیکان شهدای نوش آباد را شروع کرده‌ایم که تاکنون در قالب پنج جلد کتاب زندگی حدود ۲۰ شهید این شهر منتشر شده است.

علی اکبر روشنی افزود: نامگذاری معابر بنام شهدا، ساخت المان‌ شهدا در ورودی‌های شهر،  چاپ کتاب، ساخت فیلم و برگزاری یادواره های شهدا، از جمله برنامه‌هایی که با هدف زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای نوش آباد برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: امروز شاهد یک تحول جدی در فرهنگسازی هستیم و نسل جوان باید با اهداف شهدا که در گذشته نه چندان دور با ما زندگی می‌کردند، آشنا شوند و رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت و همراهی همه مسوولان اجرایی است.

کتاب احسان، توسط حسن کشایی در هفت بخش و ۱۰۰ صفحه تنظیم و نگارش شده و به قیمت ۱۳۰ هزار تومان در انتشارات کاشف علم چاپ رسیده است.

شهید احسان روحی متولد ۱۳ آذر ۱۳۳۶ و دانش آموخته رشته مکانیک بود که در تظاهرات ۲۲ آذر ۵۷ همزمان با ۱۲ محرم همراه با شش نفر دیگر به شهادت رسید.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha