• شنبه / ۴ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403010401392
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد

پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه تجهیز شالیزارهای گیلان

پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه تجهیز شالیزارهای گیلان

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: عملیات تجهیز و نوسازی در سطح ۶۰۱ هکتار از اراضی شالیزاری استان آغاز شده است و تاکنون بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

صالح محمدی امروز، ۴ فروردین ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز شخم اولیه در اراضی شالیزاری استان گیلان، اظهار کرد: از ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان، تاکنون در بالغ بر ۷۲ هزار هکتار از این اراضی شخم اولیه انجام شده که معادل ۳۲ درصد است.

وی از شالیکاران خواست از فرصت بارش‌ها برای شخم اولیه استفاده کنند و افزود: شالیکاران با بهره گیری از آب‌های محلی و نزولات جوی برای شخم اولیه اقدام کنند و لایروبی انها ورودی به شالیزار و حذف علف های هرز در مزارع و مسیر کانال های آب را انجام دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان علف های هرز موجود در کانال های آب را پناهگاه آفاتی دانست که زمستان گذرانی می‌کنند و یادآور شد: با لایروبی انهار و کانال ها از انتقال آفات به مزارع جلوگیری می‌شود و کاهش خسات احتمالی را در پی‌دارد.

محمدی شخم اولیه را موجب افزایش بهره‌وری آب موجود دانست و اضافه کرد: امسال شالیکاران باید از آب‌های موجود حداکثر بهره را ببرند، زیرا سال گذشته کم بارش بوده است.

وی در ادامه به پروژه تجهیز و نوسازی در سطح ۶۰۱ هکتار از اراضی شالیزاری استان اشاره و عنوان کرد: از ابتدای بهمن ماه سال گذشته در هفت روستای شهرستان‌های لاهیجان، آستانه اشرفیه و صومعه سرا عملیات تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری با اعتباری بالغ بر ۳۱.۵ میلیارد تومان آغاز شده و اکنون با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت این عملیات در حال انجام است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تاکید کرد: استان گیلان با ۸۷ هزار هکتار اراضی شالیزاری تجهیز شده در بین استان‌های شمالی رتبه نخست اجرای طرح تجهیز و نوسازی را داراست.

وی افزایش بازده تولید برنج، مکانیزه کردن کشت، امکان کشت دوم، بهبود حفاظت از آب و خاک، مدیریت و صرفه جویی آب، افزایش راندمان آبیاری، ارتقاء وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه کشاورزان، کاهش سختی کار، کاهش استفاده از نهاده‌های کشاورزی، افزایش بهره‌وری و امکان یکجا زراعی و کشت یکپارچه را از مزایای طرح ملی تجهیز و نوسازی اراضی دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha