• شنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403012513178
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان:

«جهش تولید» باطل السحر مشکلات اقتصادی است

«جهش تولید» باطل السحر مشکلات اقتصادی است

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، «جهش تولید» را باطل السحر مشکلات ناشی از ضعف‌های درونی و دشمنی‌های بیرونی دانست و اضافه کرد: اگرچه دلیل مهم تکرار عنوان «تولید» در شعارهای سال همین اهمیت و کارگشایی آن است، اما دلیل مهم‌تر، عدم تحقق شایسته آن است.

سیاوش آقاجانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، اظهار کرد: کلیدواژه «تولید» محور شعارهای اقتصادی دهه اخیر بوده است.

وی با بیان اینکه همه مسئولان و دغدغه‌مندان حوزه اقتصاد باید فهم دقیقی نسبت به منویات رهبر انقلاب درخصوص نامگذاری سال‌ها داشته باشند، افزود: رهبر انقلاب در چند سخنرانی ابتدای سال، به تبیین ابعاد شعار سال پرداختند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان تولید را فرایند تولید ارزش دانست؛ نه صرفا تولید کالا و متذکر شد: تولید می‌تواند کالا و یا خدمات و یا حتی دانش و اساسا هر گونه ایجاد ارزش افزوده برای کشور باشد.

آقاجانی با اشاره به اهمیت بالای «تولید» در رشد اقتصادی، عنوان کرد: تولید برای ملت و نظامی که مهمترین هدفش، عزت و اقتدار و استقلال و عدالت در برابر دشمنانی است که هیچ ابایی از تحریم غذا و داروی این مردم را ندارند، اساسا یک راهبرد محسوب می‌شود، زیرا تامین کننده نیازهای حیاتی کشور در بخش‌های مختلف است.

وی تولید با محوریت نیازهای راهبردی کشور را رکن اصلی اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: تولید موجب رونق اقتصادی و خلق ثروت می شود و از این حیث می‌تواند به حل مسائل خرد و کلان کشور به ویژه در بخش اقتصاد کمک کند و کارگشای معیشت مردم باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان ریشه کنی فقر، اشتغالزایی، تمهید ازدواج جوانان، تسهیل فرزندآوری، تامین مسکن را از جمله دستاوردهای رونق در بخش تولید دانست و ادامه داد: علاوه بر این، تولید می‌تواند به کاهش معضلات اجتماعی از جمله طلاق و اعتیاد و بزهکاری کمک کند و موجب ایجاد زمینه‌های کار فرهنگی شود.

وی با بیان اینکه تولید بر روی کاهش اثر رشد نقدینگی موثر است و می‌تواند به مهار تورم کمک کند، گفت: کاهش تورم به عنوان عامل ثبات اقتصادی می‌تواند به امنیت سرمایه‌گذاری منجر شود و بر تولید اثر متقابل بگذارد؛ البته می‌توان تورم را از طریق تحمیل رکود نیز مهار کرد که البته سازنده نیست؛ در حالی که رونق تولید همزمان با ایجاد رشد اقتصادی، بر کاهش تورم اثر مستقیم دارد.

آقاجانی یکی از دلایل عدم تحقق «جهش تولید» را همراه نکردن مردم دانست و گفت: نمی‌توان ظرفیت واقعی کشور را بدون استفاده از مهمترین مولفه آن که همان مردم هستند، آزاد کرد؛ از این رو آمدن مردم به کارزار تولید باید از همه ابعاد مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر لزوم تسهیل ورود مردم به عرصه تولید، عنوان کرد: کارهای خوبی به ویژه در دولت سیزدهم انجام شده که از جمله آن تسهیل صدور مجوزهاست؛ یکی از عوامل توفیق دولت در امر اشتغال قطعا همین تسهیلگری بوده، البته هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار است.

آقاجانی از دیگر عوامل موثر بر ورود مردم به میدان تولید را ایجاد جذابیت برای تولید دانست و یادآور شد: مردم باید این اطمینان را پیدا کنند که تولید کردن سودآور و کم ریسک است، در حالی که بسیاری از مردم اساسا چنین احساسی ندارند.

وی یکی دیگر از مولفه های ارتقای مشارکت مردم در امر تولید را حذف یا کاهش جذابیت عرصه های غیر مولد و خصوصا مخرب دانست و افزود: مادامی که منفعت حوزه های دلالی بالا و ریسک آن کم باشد، قطعا جذابیت بیشتری برای مشارکت خواهد داشت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان یکی از ضروریات تحقق شعار سال را ایجاد ظرفیت برای مشارکت سرمایه های خرد مردم در امر تولید دانست و خاطرنشان کرد: همه مردم امکان راه اندازی یک بنگاه تولیدی و یا سرمایه گذاری کلان در این خصوص را ندارند، اما تمایل دارند در جهت حفظ ارزش سرمایه خود و کسب درآمد و مشارکت در امر توسعه کشور، در امر تولید سرمایه گذاری داشته باشند؛ البته راه روشنی را برای چنین مشارکتی پیدا نمی کنند.

وی استفاده از ساختار تعاونی برای همگرایی سرمایه ها و ظرفیت های کوچک در جهت انجام طرح های خرد و متوسط تولیدی، تقویت بسترهای لازم برای کسب و کارهای خرد در کنار تسهیل صدور مجوز و پرداخت تسهیلات و ایجاد بازارها یا نمایشگاه های دائمی یا دوره های مجازی برای این کسب و کارها، آموزش و ایجاد روش های جلب مشارکت مردم برای تولیدکنندگان فعلی در جهت توسعه بنگاه های تولیدی موجود یا برای ایجاد بنگاه های تولیدی جدید و هدایت نسل جوان و فعال کشور از مسیر مدرک گرایی به سمت مهارت گرایی با هدف جذب سریع تر و سهل تر به بازار کار را از جمله راهکارهای تحقق شعار سال با محوریت مردم دانست و اضافه کرد: ایجاد حساب های مختص مشارکت در امر تولید در بانک ها و موسسات مالی و سرمایه گذاری جدی درخصوص فرهنگ کار برای دعوت از افرادی که ظرفیت کار در حوزه تولید را دارند نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

آقاجانی در پاسخ به این سوال که «کارآفرینان و کارفرمایان و کارگرانی که هم اکنون در سنگر تولید مشغول مجاهدت هستند، چگونه می توانند نقش بارزتری در تحقق شعار سال داشته باشند؟»، اظهار کرد: یکی از مهمترین کمک ها به تولید از جانب دست اندرکاران تولید، توجه به حقوق مصرف کنندگان است، یعنی نمی توان با قیمت بالا و کیفیت پایین مردم را به مصرف «تولید ملی» فراخواند؛ مگر اینکه در سایه انحصار باشد که البته شاهد آفات عدیده آن در برخی از صنایع هستیم.

وی با اشاره به نقش کیفیت مدیریت در آزاد شدن ظرفیت بالای نیروی انسانی حوزه تولید، تصریح کرد: اگر چه خود تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه و استفاده از تکنولوژی های مناسب و طراحی فرایندهای کارآمد و استخدام نیروهای توانمند سهم بیشتری در بهبود کیفی و قیمتی تولید دارند، اما نیروی انسانی نیز در این موضوع بسیار موثر است؛ در واقع کیفیت محصول در کارگاهی که مهندسان و کارگران آن با جان و دل و با وجدان کاری و از روی باور و تعصب مشغول تولید هستند، بسیار متفاوت است با کیفیت محصولی که عوامل انسانی دخیل در آن نگاه حداقلی به شغل خود دارند؛ البته تولید خوب و با کیفیت نه تنها به رونق کارخانه و جامعه کمک می‌کند، بلکه نهایتا به امنیت شغلی، بهبود معیشت و رضایت شغلی نیز منجر می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان یکی از جلوه های مشارکت مردم در امر تولید را توجه به استفاده از «تولید ملی» دانست و بیان کرد: حمایت از تولید ملی یعنی حمایت از اشتغال و ازدواج و معیشت و مسکن که در نهایت پیشرفت کشور را رقم می‌زند و تقویت عزت و استقلال ملی را موجب می‌شود.

وی با بیان اینکه عمق بخشی به تولیدات داخلی یک شبه حاصل نمی شود و این تعمیق گام به گام و تدریجی است، متذکر شد: هر چقدر سهم اقتصاد ملی از تولید یک محصول بیشتر باشد، حمایت از آن نیز بهتر است؛ البته باید فرصت لازم برای این پیشرفت را از طریق حمایت از محصولات در نظر گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha