• سه‌شنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403012815674
  • منبع : نمایندگی مرکزی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی:

۷۰ درصد پسماندها قابل بازیافت در منزل است

۷۰ درصد پسماندها قابل بازیافت در منزل است

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه ۷۰ درصد پسماندها قابل بازیافت در منزل است، میزان تولید پسماند خانگی و شهری در استان را روزانه ۹۰۰ تن عنوان کرد و گفت: تفکیک پسماند از مبدأ در خانواده‌ها باید فرهنگ‌سازی شود.

یوسف یوسفی سه شنبه ۲۸ فروردین، در نشست خبری مشترک با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی، با اشاره به شعار هفته «زمین پاک» اظهار کرد: شعار این هفته «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» است، لازم است در این هفته یکسری  اقدامات اجرایی و ترویجی و فرهنگ‌سازی انجام شود.

وی با بیان اینکه در هفته زمین پاک ۲۰ برنامه در استان اجرایی خواهد شد، افزود: برگزاری کارگروه مدیریت پسماند یکی از پروژه های اصلی و اساسی است و در حوزه پسماند بنا داریم ضمن اینکه موارد معمول را پیگیری می کنیم از افرادی که در این زمینه تلاش های ویژه ای داشته‌اند تقدیر کنیم ضمن اینکه پروژه نیز در این هفته افتتاح خواهد شد.

یوسفی اظهار کرد: در قالب تبلیغات محیطی و تریبون های نماز جمعه  در این خصوص اقدام و نسبت به اطلاع رسانی و آگاهی سازی مردم در این رابطه اقدام خواهد شد و در مدارس و دانشگاه ها نیز جلسات آموزشی برگزار می شود و برنامه های ترویجی در این حوزه برنامه ریزی شده و اجرایی خواهد شد.

وی گفت: پاکسازی محورها از پسماند و بویژه پلاستیک ها از برنامه‌هایی است که دنبال خواهیم کرد، گرچه استان ما در این خصوص پیشرو بوده و با اجرای برنامه ای تحت عنوان «پویش مسیر، سبز ایران پاک» که از گذشته اجرا شده، در این حوزه اقدام شده و امسال نیز این پویش ادامه خواهد داشت.

یوسفی با بیان اینکه در رابطه با برنامه‌های فرهنگی و آموزشی نیز از ظرفیت خانه های محیط زیست استفاده خواهیم کرد، افزود: ۶۸ خانه محیط زیست در استان فعال است که بناست ۶۸ برنامه را در حوزه مباحث آموزشی زیست محیطی از جمله در حوزه های زمین پاک و پسماندها اجرا کنند و شعار هفته زمین پاک نیز در این هفته در سربرگ های اداری ارسال خواهد شد.

وی گفت: در راستای فرهنگ سازی کاهش مصرف پلاستیک، بازدید علمی دانش آموزان و همکاری با آموزش و پرورش در قالب ۲۰ برنامه اجرا خواهد شد که امید است به این عرصه کمک کند.

یوسفی با بیان اینکه در کل کشور ۲۰ درصد پسماندهای خانگی پلاستیک ها هستند، افزود: سال گذشته آیین نامه نحوه مصرف و کاهش پلاستیک تصویب و ابلاغ شده و باید اجرایی شود. متاسفانه روزانه در فروشگاه های مختلف استان و کشور صدها تن کیسه پلاستیک مصرف می شود که باید کاهش پیدا کند.

وی میزان تولید پسماند خانگی و شهری در استان را روزانه ۹۰۰ تن عنوان کرد و گفت: تفکیک پسماند از مبدا در خانواده ها باید فرهنگ سازی شود بویژه اینکه ۷۰ درصد پسماندها قابل بازیافت در منزل است و باز استفاده کردن و چند بار استفاده کردن از پلاستیک ها می تواند به کاهش پسماند کمک کرده و برخی زباله های خانگی اگر به درستی خشک شوند می توانند به عنوان غذای دام یا کمپوست استفاده شوند.

یوسفی همچنین برگزاری جشنواره ملی که به صورت مشترک توسط این اداره کل و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار خواهد شد، گفت: این جشنواره با محوریت ترویج فرهنگ محیط زیست تحت عنوان «نامه ای از طبیعت» از ماه ها قبل برنامه ریزی شده و نهایتا در خردادماه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha